Sayfa 639/1013 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Romatoid Yazıyı Oku
    Hem borsa hem dövizde olanlara. Cunku herşeyi merkez kontrol ediyor pozisyona göre herkesi ters takla attırabilir millet zannediyorki caresizler hicbirşey yapamıyorlar. Bunun icinde döviz yükselecek. Herkes kendinden cok emin hem dövizde olanlar hemde borsada olanlar. Bir rüyada yaşıyorlar. Yakında bankalar tahvil ihraclarına başlarlar vergisiz temiz net en aşağı yüzde 15 verirler kesin bakalım ne olacak.
    Enerji faturasi cok agir olan bir ulkedir Turkiye, cari acik veren bir ulke.

Hersey yolunda gitse bile dolar degerlenecektir.

Aslinda cok degerli kisiler, sermaye sahipleri, durust is adamlar, melek yatirimcilar vs turunde cok kisi var, 80 Milyonluk bir ulke bu.

Ancak, hukuksuzluk her seyi durduruyor.

Oyleki bankalar, mudilerin paralarini caliyor, ( kredi kart aidati, dosya masrafi vs.)vatandas tuk.hak.heyetlerine gidip kazandigi halde ancak icra takibi yaparak parasini kurtarabiliyor. Ben bu isi 3 kez yaptigim icin iyi biliyorum.

Turkiye, mevcut kaynaklari ve insan gucu ile her turlu zorlugu asar.

Ancak eger siz hukuku islevsiz hale getirirseniz, bu potansiyeli yok edersiniz.

Turkiye'nin en temel sorunu budur.

Dolar değerlensin değerlenmesin demiyorumki ama aşırı değerlendi illaki bir yerde enflasyon oranı kadar dengede buluşacak bu arada tl de olanların parası sadece enflasyon oranı karşısında eridi onuda dengelemek zorundalar. 2 yıldan beri borsada olanlar ayva zaten ama orası riskli yatırım ve garibanın işi olmaz orda. Yatırım yapan bilerek yapıyor volotilite şart yoksa borsada para kazanamazlar. Heleki sıcak paraya sürekli ihtiyac duyan bir ülkede. Benim şirketim olsa ve gelecek bir finansal kriz olsa şirketimi riske atacağıma hisselerimi satar kendime kaynak yaratırım heleki bu fiyattan hic acımam. Dolar borcummu var dolar alırım yoksa yatırım yapmaya ihtiyacımmı var bu parayla onu yaparım. Nasılsa o parayı sana 2 yıldan once geri vermiyeceğim. 2 yıl sıfır faiz. Oh mis. Şu koşullarda biri size 2 yıl oranlı sıfır faizli para verse ne yaparsınız. Heleki birde iş sahibi iseniz milli piyango vurmuş gibi birşey. Bizim ileri zekalılar gidip araba alıyor ev alıyor gidip borsaya yatırıyor. Hadi dolar alıyorlar tamam onda kabul adamın dolar borcu vardır sütten ağzı yanmıştır yoğurdu üfleyerek yer. Peki dolar borcu olamyanın ithalat ihracat yapmayanın işi ne sacma sapan işlere kalkışmak.
    Son düzenleme : Romatoid; 14-05-2017 saat: 17:29.

3. Basima geleni anlatiyorum.

Bir bankadan Kredi Kart Aidati olarak hesabimdan alinan parayi geri istemek icin subeye gittim.

Gnl.Md'luge muracaat edeceksiniz dedi , Gnl.Md'luge yazdim, ilgili subeye gidin dediler, subeye tekrar gittim.

Bu defa bana 300 sayfa, 3 kg gelen bir fotokopi yigini verdiler, bulun secin buradan dediler, aklinca zorluk cikartiyor.

Ben de bu evrak yiginini, bir dilekce ekinde Tuk.Hak.Heyetine goturdum, muracaat yapacagim, ilce kaymakam vekili ilgileniyor bu konuyla, bana once sert tavirlar icine girdi, ben de bakin dedim, bu muracaati almazsaniz benim icin fark etmez, bunu BIMER uzerinden Basbakanliga gonderecegim dedim, adam degisti, yumusadi ve aldi evraklarimi.

Muracaat evrakindaki form'da ne kadar para talep ettiginizi yazmak zorundasiniz, ( benim beklentim 650 TL.gibi bir rakkam) bunu net bilemedigim icin,( o tarihlerde ust limit 1300 TL.idi ) 1.295 TL. yazdim. 2 ay sonra, heyet kazandigim teblig etti ve ben karar evraki ile ilgili bankaya gittim.

Icraya gideceksiniz dediler, karara ragmen odemiyor, seni tekrar yokusa suruyor, neyse, icra muracaatinda bulundum ( o da oyle bir dert ki anlatamam.)

Aradan 3 ay gecti baktim hesabima icra dairesinden 1.219 TL. para yatirilmis.

Bankanin avukati da itiraz etmis.

Fakat, banka avukati hakim'e bu meblag bu kadar degil diyemiyor, cunku Hakim soracak, madem biliyordunuz, neden adama zamaninda bildirmediniz.

Oylece kaldi.

Yani ben hukuksuz olarak 650 TL. yerine 1.219 TL. almis oldum Bankadan.

Hukuksuzlukta benim tarafim bu, varin gelin bankalarin yuzbinlerce hesap sahibine yaptigini siz dusunun.

4.  Alıntı Originally Posted by Romatoid Yazıyı Oku
    Dolar değerlensin değerlenmesin demiyorumki ama aşırı değerlendi illaki bir yerde enflasyon oranı kadar dengede buluşacak bu arada tl de olanların parası sadece enflasyon oranı karşısında eridi onuda dengelemek zorundalar. 2 yıldan beri borsada olanlar ayva zaten ama orası riskli yatırım ve garibanın işi olmaz orda. Yatırım yapan bilerek yapıyor volotilite şart yoksa borsada para kazanamazlar. Heleki sıcak paraya sürekli ihtiyac duyan bir ülkede. Benim şirketim olsa ve gelecek bir finansal kriz olsa şirketimi riske atacağıma hisselerimi satar kendime kaynak yaratırım heleki bu fiyattan hic acımam. Dolar borcummu var dolar alırım yoksa yatırım yapmaya ihtiyacımmı var bu parayla onu yaparım. Nasılsa o parayı sana 2 yıldan once geri vermiyeceğim. 2 yıl sıfır faiz. Oh mis. Şu koşullarda biri size 2 yıl oranlı sıfır faizli para verse ne yaparsınız. Heleki birde iş sahibi iseniz milli piyango vurmuş gibi birşey. Bizim ileri zekalılar gidip araba alıyor ev alıyor gidip borsaya yatırıyor. Hadi dolar alıyorlar tamam onda kabul adamın dolar borcu vardır sütten ağzı yanmıştır yoğurdu üfleyerek yer. Peki dolar borcu olamyanın ithalat ihracat yapmayanın işi ne sacma sapan işlere kalkışmak.
    Bu asiri degerlendi ifadeniz sizin kisisel dusunceniz, bu fikre varmak icin nasil bir gerekceniz var ?

3,95 sizce aşırı değerli değilmiydi. Fed faiz arttırmazza 3,50 üzerinde duracağına eminmisiniz. Yatay kanala bağladı fed faiz arttırmadı 3,50 -3,6250 arasında 6 ay size doları taşıttırdı olamazmı. Eylülde fed faizi gene arttırmadı. 2 ay daha taşıttırdı. Aralıkta arttıraracak diyelim kasımda bir başlar dolar almaya yılsonunsa kadar hedefine ulaşır zaten.

6. 30 senedir takip ederim piyasayi 80 lerde 90 lardaki yuksek enflasyon doneminde

cebindeki turk lirasi her gun deger kaybeden vatandasin beyni oyle dumura ugratilmis

ve korkutulmuski adam amerikan dolari almayi yatirim yapma zannediyor.

halbuki amerikan parasi volatil donemlerin disinda enflasyonun goturusunu bile karsilamaz.

80 lerde 90 larda Turkiye ha batti ha batacak diyen akli evvel ekonomi koseleri, yazarlari

halen ayni yerdeler, bu yazarlarin gaziyla turk lirasinda kalmayan ve turk lirasi ile

bu ulkenin varliklarina yatirim yapmayanlar halen ayni hallerine devam ediyorlar,

halen kriz var Turkiye batacak diyorlar.

gazetelerin medyanin kose yazarlar Turkiye batti batacak gazi verirken onlarin

patronlari tahvilde bonoda, faizde hamuduyla goturduler parayi, gariban

vatandasda seyretti o yuksek enflasyon doneminde.

Cok iyi anliyorum o zaman maasini alan adamin doviz almasini

cunku cebindeki turk lirasi bir ayda yuzde 10 deger kaybediyordu. ama o zamanlarda degiliz son 15 senedir.

son 6 ayda yapilan spekulasyonlarla dolar 2.9 lardan 3. 90 lara cikabildi ancak.

Heleki 3.9 lardan crash olacak diyenlerin gazina gelip alanlar bilmiyorum

su an ne haldeler.

peki bu surede akli basinda secimler yapip hisse alanlar ne kazandilar,

en az kazandiran yuzde 50 kazandirdi,

alin karel, 1.6 dan 3. 6 ya

tupras 57 den 95 e

thy 4 lerden 6. 60 a

dolarin 2, 90 oldugu zaman 2.9 olan kront 16. 5 ye kadar cikti su anda 14 lira.

saymama luzum yok,

kim ne derse desin ;

Turkiyeye guvenen ve Turkiyenin varliklarina yatirim yapan uzun

vadede ihya olur.

Dolar patlar, Turkiye batar diyenlere inat sonuna dek Turk varliklarina yatirim, sonsuza dek Turkiye Cumhuriyeti...

7.  Alıntı Originally Posted by Romatoid Yazıyı Oku
    3,95 sizce aşırı değerli değilmiydi. Fed faiz arttırmazza 3,50 üzerinde duracağına eminmisiniz. Yatay kanala bağladı fed faiz arttırmadı 3,50 -3,6250 arasında 6 ay size doları taşıttırdı olamazmı. Eylülde fed faizi gene arttırmadı. 2 ay daha taşıttırdı. Aralıkta arttıraracak diyelim kasımda bir başlar dolar almaya yılsonunsa kadar hedefine ulaşır zaten.
    Bakin,

Sıkı para politikasi uyguluyorlar.

Turkiye'nin doviz cinsinden odemesi gereken yillik miktar ortada.

Bu sartlar bana bir belirsizligi haber veriyor.

3.95 cok yuksekti diyemiyorum, 3.57 de cok dusuk diyemiyorum.

Ancak hissettigim, bu belirsizligin daha cok sayida insani dolara cekecegi yonunde.

Doların yükselişi merkez kontrolünde yapılan spekulasyondu ve bir daha olması imkansız bankaları kurtarmak amaclı bilincli yapılan bir operasyondu dışarda bankaların bulunan dolarları ozellikle amerikan borsadsındaki hisselerde yatan paralarını ülkeye yüksek kurdan sokmak icin yaratılan bir fırsattı. Cumhurbaşkanı dedi bir daha bu karları bulamıyacaksınız size bir fırsat verdik canınıza okuyacağız ya bizim istediğimiz gibi hareket edeceksiniz yada batacaksınız. Sizin doneminiz bitti demek istedi. Onlarda hisselerini şişiriyorlar şimdi o karları bilancolarında acıklasalarya bu kadar cok karlar nerelerden geliyor batık kredileri nasıl sakladılar anlatsalarya. Devletin gorevi zengini zengin etmek değil garibanı artan enflasyon karşısında korumaktır. Eninde sonunda bu gercekleşecek. Bankalarda bunun karşılığında anırsalarda kanırsalarda piyasayı fonlayacaklar nerde gorulmus bu karlar. Borsadada millet para kaybetmiş kimsenin umrunda değil. İsterse donuna kadar kaybetsin. Daha secimlere cok var. Millette alınacak birşey kalmadı sadece ucuz işgücü ve boğazına kadar borcu var.

Sayfa 639/1013 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •