Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 310/1002 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Oyuna erken başlayıp evleri dükkanları kapmak mı?
    Sanki evler dükkanlar bedava dağıtılmış da kimse sizin dedenize haber vermemiş gibi söylüyorsunuz.

"Oyuna yeni girenlerin ne gibi bir şansı olabilir" derken, kim oyuna yeni girmiş ki?
    Kimse gökten düşmedi. Herkesin babası dedesi vardı.
    (Yetimhanede büyüyüp hayata sıfırdan başlamak zorunda olanlar istisna)
    Babalar dedeler zamanında toprağa bir çekirdek soksaydı, bugün torunlar meyve yerdi.

Yıl 1979.
    Rahmetli babam renault-mais'te çalışıyor.
    Bir gün renault-mais'ten diyorlar ki, "eleman azaltacağız, biz rastgele atmayalım, isteyen gönüllü çıksın, tazminatı neyse tıkır tıkır ödeyeceğiz.
    Babam ve birkaç kişi daha tazminatı alıp çıkıyorlar.
    Babam o tazminatla taksi plakası alıyor. Üste de az bişey para artıyor, onu da kötü gün parası diye kenara koyuyoruz, üzerine kırk tane düğüm atarak.

Aynı tazminatı alan diğer arkadaşları ne alıyor biliyor musunuz? Buzdolabı, renkli televizyon, ışıl ışıl avizeler, vitrinler, ıvır zıvır çer çöp. Fakat o dönemin gayet havalı şeyleri bunlar.
    Kimisi de gezip tozup parayı çıtır çıtır yiyor.

Şimdi o renkli televizyon alanlar veya parayı çıtır çıtır yiyenler de aynen sizin gibi "millet evleri dükkanları kapmış" diyordur.
    Ben, renkli televizyonu olanların penceresinden içeri bakarak büyüdüm.
    Bugün kazık kadar karılar kopan düğmesini bile dikmeyi bilmezken, ben daha ilkokul çağında yırtık ayakkabımı kendim dikerdim.
    zaman geçti, ergen olduk, etrafta yaşıtlarımız her şeye sahip olup hava atarken biz sadece zaruri ihtiyaçlarımızı gidererek yaşadık.
    Ama 20'li yaşlarda kendi adıma daire alacak kişisel param olmuştu.

Uzun lafın kısası, kimse monopoliye sizden daha erken başlamadı, kimse de hiç bir şeyi bedava bulmadı.
    Hatayı yanlış yerde ve yanlış kişilerde arıyorsunuz.
    Güzel kapak olmuş.

Ben de sıfırdan başladım...babam bana helal lokma ve onurlu bir soyad dışında bir şey bırakmadı...ama, zamanında Sarıyer sırtlarında gecekondu yapıp (70 li yıllar) şimdi milyon dolarlık ev sahibi olan akrabam da var...Servet düşmanlığı yapacak halim yok...o zaman da fursatlar vardı, 2000 li yıllarda da...ama her dönemin fırsatları farklı.

Beyaz yaka İçin lale devri, 99-2009 arasıydı...2009-2019 arası fetret devri...2019 sonrası da esas en berbat dönem yaşanacak...bence tabi...zaten o yüzden beyaz yaka topiğinde yazıyorum...elimden geldiğince yol göstermeye çalışıyorum.

2. Bana göre ....

Değerli Konut Vergisi salmasının nedeni ;

Kaybettikler belediyelerde besledikleri trollere para lazım .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Sadece değerli konut vergisinden daha çok, devletin herşeye zam yaparken % 22.58, verirken ise % 10 oranını baz alması, devlet kaynaklarının küçük bir azınlık düşünülerek harcanması ve büyük kitlelerin de bunu finanse etmeleri büyük problem...

Marketlerde, orda, burda gerçek enflasyonu herkes görüyor...

Alım gücü her geçen gün kötüye gidiyor...Toplumun orta ve düşük gelirlileri etkileniyor...İnsanlar kültür,sanat,sporu, gezmeyi, tozmayı, hobiyi unuttu...Ancak evde makarna yiyerek köle gibi ölümü bekliyorlar...

Basindan söyleleyim de yanlis anlasilma olmasin.
    Bu konulan verginin esitlige aykiri oldugundan, sadece belirli bir grubu ve bölgeleri hedef aldigi asikar oldugundan, savunulacak bir tarafi yok.
    Bir cok kisisinin yazmis oldugu gibi eger daha yüksek emlak vergileri isteniyorsa, tüm emlak vergileri arttirilir ve kimsede sanirim sesini cikarmaz (degerlemeninde esit yapilmasi kaydiyla tabii).

Diger adaletsiz ve esit olmayan vergilendirme meselerine girmiyorum (dogru dürüst vergi ödemeyen kesimler, kaciran, alinamayan, af olan vs.). Bu konu icin ayri bir baslik lazim.

Ancak sayin RXPU'nun AB'de vergilerin Türkiye'ye nazaran daha yüksek oldugu tespitleride ayri bir gercek.

Ancak sadece asgari ücret calisma geliri ile yasayanlar icin pek büyük fark yok vergi konusunda (normal ürünlere olan ÖTV haricinde). Bu insanlarin yasam kaliteside Türkiye'ye nazaran belki daha yüksek görünüyor olabilir, ama cok büyük fark oldugunu düsünmek pek dogru olmaz. Sosyal haklar konusunda arada dünyalar var ayri.

Yalniz AB'de, özellikle bati tarafinda, asgari ücretle calisan kesim Türkiye'deki kadar büyük degil. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.

Eger kapital üzerinden (emlak, temettü, faiz vs.) gelir elde ediyorsaniz, Türkiye'deki vergi yükü daha düsük.

Otomobilden AB'de ÖTV (sanirim daha dogrusu sadece otomobil icin özel olarak yüksek tutulan bir KDV) alan sadece 1 ülke var bildigim kadari ile (Danimarka).

Ivir zivir icin olan ÖTV'ler var (Almanya'da viski, sarap vs. gibi ickilere olmayan ama Sekt icin olan var mesela). Ancak Türkiye'deki gibi insanlarin güncel ihtiyaclarina uygulanan ÖTV (aslinda resmen harac) genelde yok.

5. Ülkelerin , vatandaşlarından aldığı pasaport ücretlerine ve yurtdışı çıkış harçlarına bakın .... gerçekleri orda görürsünüz.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Tekrarlıyorum. 3-5 zenginle ayrı ayrı birer birer uğraşabilirsin.

Ama aynı anda onbinlerce zenginle uğraşamazsın. Burada aşağı yukaru 150 bin tane zengini aynı anda küstürmen söz konusu!

Bu zenginler bu yasayı önce geri çektirmeyi denerler. Olmadı 2020 de erken seçim olduğunu görürsünüz!

Olay para meselesi değil. Bir kere varlık vergisi almaya başladın mı bunun sonu nereye varır kimse bilemez. Zenginler ürkerse birer birer sistemden değişik şekilde kaçmaya başlarlar.

Ben arzu ettiğimi yazmıyorum. Zenginlerin düşünce yapısını yazıyorum. Bildiğim bilgiyi bedava anlatıyorum.

Bunu da buraya yazın! Demedi deme İbrahim!

Burada UmutAbi ile çok uzun zamandır yazarız. Dediklerimiz çıktı mı çıkmadı mı?

Bu dediğimde çıkarsa görürsünüz.

Ben sağ görüşlü birisiyim. UmutAbi bildiğim kadarı ile sol görüşlü birisi. Ama aklın yolu bir.

Mantıklı adam matematik kullanarak farklı yöntemlerle aynı sonuca ulaşıyor!!!

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    RTE koca demiröreni telefonda ağlattı,cem uzanı batırdı,aydın doğanı az daha batırıyordu,koç grubu ile zaman zaman tersleşti bir şey olmadı ,ama bizim 5 milyon üstü evi olanların ödeyeceği 15 bin lira verginin tepkisi ile başedemez diyorsunuz.Tabi 15 den başlıyor sonra oransal olarak artıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bana göre ....

Değerli Konut Vergisi salmasının nedeni ;

Kaybettikler belediyelerde besledikleri trollere para lazım .
    Biraz bu, biraz intikam..biraz da çulsuz ve Servet düşmanı olmuş tabana şirin görünme çabası.

Buradan gelse gelse bşr milyar gelir..attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez..maddi olarak gideri getirisinden fazladır..ama oy ve duygusal getirisi yüksek olur.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biraz bu, biraz intikam..biraz da çulsuz ve Servet düşmanı olmuş tabana şirin görünme çabası.

Buradan gelse gelse bşr milyar gelir..attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez..maddi olarak gideri getirisinden fazladır..ama oy ve duygusal getirisi yüksek olur.
    Malesef ötekilestirme konusunda her gecen gün yeni zirvelere ulasiyorlar.
    Asil sonumuzu getirecek olan bu zaten.
    Birlik ve beraberlik duygularimizi yok etmek üzereler.

Sayfa 310/1002 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •