Artan

4,52 9.98 10:46
14,78 9.97 10:46
6,95 9.97 10:47
419,50 9.96 10:46
26,58 9.74 09:55
Artan Hisseler

Azalan

34,86 -9.97 09:55
52,20 -9.92 10:46
62,70 -8.6 10:46
13,91 -6.01 10:46
237,00 -4.93 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

1.376.089.017,69 10:47
1.285.433.284,75 10:47
1.252.669.538,75 10:47
1.250.351.393,10 10:47
1.234.982.044,75 10:47
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sadece değerli konut vergisinden daha çok, devletin herşeye zam yaparken % 22.58, verirken ise % 10 oranını baz alması, devlet kaynaklarının küçük bir azınlık düşünülerek harcanması ve büyük kitlelerin de bunu finanse etmeleri büyük problem...

Marketlerde, orda, burda gerçek enflasyonu herkes görüyor...

Alım gücü her geçen gün kötüye gidiyor...Toplumun orta ve düşük gelirlileri etkileniyor...İnsanlar kültür,sanat,sporu, gezmeyi, tozmayı, hobiyi unuttu...Ancak evde makarna yiyerek köle gibi ölümü bekliyorlar...

Basindan söyleleyim de yanlis anlasilma olmasin.
    Bu konulan verginin esitlige aykiri oldugundan, sadece belirli bir grubu ve bölgeleri hedef aldigi asikar oldugundan, savunulacak bir tarafi yok.
    Bir cok kisisinin yazmis oldugu gibi eger daha yüksek emlak vergileri isteniyorsa, tüm emlak vergileri arttirilir ve kimsede sanirim sesini cikarmaz (degerlemeninde esit yapilmasi kaydiyla tabii).

Diger adaletsiz ve esit olmayan vergilendirme meselerine girmiyorum (dogru dürüst vergi ödemeyen kesimler, kaciran, alinamayan, af olan vs.). Bu konu icin ayri bir baslik lazim.

Ancak sayin RXPU'nun AB'de vergilerin Türkiye'ye nazaran daha yüksek oldugu tespitleride ayri bir gercek.

Ancak sadece asgari ücret calisma geliri ile yasayanlar icin pek büyük fark yok vergi konusunda (normal ürünlere olan ÖTV haricinde). Bu insanlarin yasam kaliteside Türkiye'ye nazaran belki daha yüksek görünüyor olabilir, ama cok büyük fark oldugunu düsünmek pek dogru olmaz. Sosyal haklar konusunda arada dünyalar var ayri.

Yalniz AB'de, özellikle bati tarafinda, asgari ücretle calisan kesim Türkiye'deki kadar büyük degil. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.

Eger kapital üzerinden (emlak, temettü, faiz vs.) gelir elde ediyorsaniz, Türkiye'deki vergi yükü daha düsük.

Otomobilden AB'de ÖTV (sanirim daha dogrusu sadece otomobil icin özel olarak yüksek tutulan bir KDV) alan sadece 1 ülke var bildigim kadari ile (Danimarka).

Ivir zivir icin olan ÖTV'ler var (Almanya'da viski, sarap vs. gibi ickilere olmayan ama Sekt icin olan var mesela). Ancak Türkiye'deki gibi insanlarin güncel ihtiyaclarina uygulanan ÖTV (aslinda resmen harac) genelde yok.

3.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Sadece değerli konut vergisinden daha çok, devletin herşeye zam yaparken % 22.58, verirken ise % 10 oranını baz alması, devlet kaynaklarının küçük bir azınlık düşünülerek harcanması ve büyük kitlelerin de bunu finanse etmeleri büyük problem...

Marketlerde, orda, burda gerçek enflasyonu herkes görüyor...

Alım gücü her geçen gün kötüye gidiyor...Toplumun orta ve düşük gelirlileri etkileniyor...İnsanlar kültür,sanat,sporu, gezmeyi, tozmayı, hobiyi unuttu...Ancak evde makarna yiyerek köle gibi ölümü bekliyorlar...
    Herşeye %22 zam olmadı...mesela geniş tabana yayılan ve kendi oy verenlerini de kazdıracak mtv yetki kullanılıp üst limitin yarı oranı, %12 arttırıldı.

Pasaport, harç, ehliyet, trafik cezaları vs %22 arttı...tek seferlik ya da “ceza†gibi algılanan konularda duyarlılık sıfır...Osmangazi ve üçüncü köprüdeki fahiş fiyat garantilerinde olduğu gibi..burada aylarca dil döktük...sosyal hayatta her fırsatta anlattım..ama adam ben geçmiyorum, geçen düştü dedi...devlet garanti veriyor dediğimde zaten mevzuyu anlamıyor gibi yapıp salağa yattı.

Düşük eğitimli taban günü Yaşar...doğrudan, şiddetli şekilde canı yanmadıkça siyasi görüşünü, ya da olaylara yaklaşımını değiştirmez.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •