Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 338/1002 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,697 - 2,704 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Yani GMSTR deki gümüşlerin devletle bankayla alakası yok,resmi malımız.El konabilir mi devletdir elbet yapabilir.Ama misal banka batsa GMSTR ye bir şey olmaz.TEB batsa gümüş hesabınızın anlamı kalmaz ama fonun sahibi finansbank batsa GMSTR ye bir şey olmaz.Fonun varlığı takasbank güvencesinde.

Haziran ayında fonun elinde 600 000 lotluk gümüş vardı, altı ayda oluşan taleple 1.900 000 lota çıktı.1 lot 6.55 gr gümüşe denk geliyor.En son bu kadar fonun varlık artışı 2010 daki 15 dolardan 48 dolara çıktığında olmuş,ben gelecek yıl aynı artışı bekliyorum.

Ben aslında TEB den hesap açtım,sadece gümüş alayım diye.Finansbank yazın altın rafinerisinden gümüş temin edemeyince GMSTR patladı, piyasa gümüş fiyatının yüzde 10 yüzde 15 üstünde satılıyordu,işin ilginci kimse satmıyordu,tek satıcı finansbank o da rafineriden gümüş temin edebildiklerinde.Sonra demin yazdıklarımı düşündüm ve teb de gümüş almaktan vazgeçtim,aslında düşünürseniz aynı şey olmalı,hatta borsada satıcı olmadı mı hep az bişi pahalı alıyorsunuz.Ama siz de inceleyin GMSTR den gümüş alımı son 6 ayda 3 katına çıktı,birileri geleni alıyor,hem de ne aradaki farkı dinliyor ne vergiyi.Eh demek ki birilerinin kulağına bir şeyler fısıldanmış.Her neyse bu yıl sonuna kadar göreceğim bakalım ne kadar doğru yapmışım ne kadar yanlış.Bu fondan bu kadar gümüş talep edenler hiç fonla borsaya takılmadan beklemeden TEB den anında istedikleri kadar gümüş alırlar,ama öyle yapmıyorlar,neden ki))))))))))))

4. Gümüşsever forumdaşlar,
    dışarıdan izleyen biri olarak tavsiyem,
    "greather fool theory" daima aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Gümüşsever forumdaşlar,
    dışarıdan izleyen biri olarak tavsiyem,
    "greather fool theory" daima aklınızın bir köşesinde bulunsun.
    18 dolar gümüşün onsu sn djoz.Açın bakın 10 yıllık grafiğine,kim akıllı kim aptal seneye anlaşılır))))))))Bu arada fondan aradılar,GMSTR de 1 yıl üstünde de vergi varmış,stopaj işinde sn grafik haklıymış.1970 1980 arası rallide o zamanın dolarıyla 500 dolar enflasyon hesaba katılırsa 850 dolarları görmüş bir yatırım aracı gümüş.Şimdi 18 dolarda kelepir değilse ne diyelim yanılmışız der soğuk suyumuzu içeriz,zamanında nelerde soğuk su içmedik ki,bir de burda içer serinleriz.))))))))))

6. Sayın hakem estafurullah, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

"Coşku zirve yaptığında satmayı unutmayn" demek istedim.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sayın hakem estafurullah, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

"Coşku zirve yaptığında satmayı unutmayn" demek istedim.
    Merak etmeyin sn djoz satarım elbette.İçeriğinden bağımsız olarak(teşbihte hata olmaz ,o yazdığınız önermenin içeriğine tamamen katılıyorum,o yüzden alınganlık falan sözkonusu elbette değil sn djoz,öngörüdür tutar tutmaz onu zamanla anlarız)ben başka bir konuda haddim olmayarak ufak bir eleştiride bulunmak istiyorum.Burası türkçe bir forum,ingilizce bilen var bilmeyen var,bilgi paylaşımlarını türkçe yapsak daha uygun olmaz mı.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Merak etmeyin sn djoz satarım elbette.İçeriğinden bağımsız olarak(teşbihte hata olmaz ,o yazdığınız önermenin içeriğine tamamen katılıyorum,o yüzden alınganlık falan sözkonusu elbette değil sn djoz,öngörüdür tutar tutmaz onu zamanla anlarız)ben başka bir konuda haddim olmayarak ufak bir eleştiride bulunmak istiyorum.Burası türkçe bir forum,ingilizce bilen var bilmeyen var,bilgi paylaşımlarını türkçe yapsak daha uygun olmaz mı.
    [IMG][/IMG]

1970-1980 arası en yuksek 38 doları görmüş olarak baktım ben .

siz 500 doları gormus dedinizde... acaba benmi yanlış bakıyorum sn.hkm

bolündüyse falan bilemem

Sayfa 338/1002 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •