Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
Yatırımcı ilişkileri maalesef dahili telefona cevap vermediği için mail yazmak zorunda kalmıştım.
Öneriniz için tşk. bu gün yine denerim telefon ile.
Ama Kap ÖDA açıklamalarından 2018 yılı ekim ayında piyasadan alım yaptığına ilişkin bir kaç bildirimine ulaştım, ama bubildirimde aldıkları lotlar çok küçük kalıyor, ben 31 mln lotu ne zaman aldıklarını arıyorum, halbuki gelen pay alım bilgisinde sadece bir kaç yüz bin lot vardı. Şimdi bir de bunu araştıracağım mecburen:-) öğrenene kadar...
Sn puzzle,

Biraz önce şirketten telefon ile öğrendim . Çok ilgili ve nazik cevapladılar.

ana şirket holding piyasadan topladığı % 5,1 paya tekabül eden hisselerin neredeyse hepsini 2009 yılında borsadan toplamışlar.
2018 yılı ekim ayında yine borsadan aldığı çok küçük miktarlarmış, bunu görebiliyoruz zaten.

2018 3. çeyrek 27 nolu dipnotunda bu bilgi olmasına rağmen , 2018 ve 2017 yılındaki finansal tablo dipnotlarında bu bilginin yer almamasına tam cevap veremediler, kanımca, audit IFRS raporunu yapan denetçilerin bu alt dipnotu atlaması olmuştur.
Bence bundan sonra atlamayacaklardır.

Özetle, şirket ana ortağı fiyat seviyelerini düşük bulduğunda girip alabiliyor.
Zaten piyasada 92 mln lot var, 71 mln lotu yabancılarda, 8 mln lotu emeklilik fonlarında, geriye 13 mln lot kalıyor.
Yabancıların satmadığı senaryo da, hissenin hareketinin hızlı olmasını bekleriz ama öyle de olmuyor grafiklerden gördüğümüz kadarıyla.
Sebep, bir spek'inin olmaması. Bu da bence iyi bir şey, çünkü daha sağlıklı ve sakin hareketler olacaktır.
Bu durumda, hissenin fiyatının ne olacağına ;
a-yabancılar karar verecek
b-Şirketin operasyonel ve finansal performans sonuçları

a şıkkında , bir kaç mln lot alsalar uçar gider, elindekilerin önemli bir kısmını satmaya karar verirlerse, b şıkkı ne olursa olsun gidemez, arz talep dengesi.

b şıkkını destekliyorum. Yabancıların da sonuçlara göre makul davranacağını sanıyorum.