Artan

577.500,00 10 18:10
112,20 10 18:10
165,40 9.97 18:10
26,92 9.97 18:10
51,05 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 18:10
129,10 -9.97 18:10
18,89 -9.96 18:10
36,00 -9.95 18:10
4,82 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.613.454.529,50 18:10
6.981.560.695,21 18:10
6.847.608.707,55 18:10
6.814.355.283,75 18:10
6.798.268.245,90 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn cautionary , portfoyu hedge etmek için ve olası krizde ek barut için cazip araç ne sizce, 2020'de.

Döviz desen çıktı çıkacağı kadar, ama ekonomi bozulursa yine en sağlam hedge gibi duruyor

Altın desen, 1600 dolar ons, bence yüksek

Gümüşten anlamam

Türk Eurobondu desek, ekonomi bozulursa, oda gümler. Gelişmiş bir ülkenin eurobondu daha güzel olabilir sanki, ama yine risk..

Kürkçü dükkanı misali, ben yine dövizden kullanıyorum oyumu.
    Dolar endeksi baya yüksekte, o yüzden dağılımım %50 USD, %50 İsviçre frangı.

Olası bir eurozone krizi, ya da ABD krizi bence isviçre frangını güvenli liman haline getirir, altın ile beraber. Altının ama aşağıya gitme riski var, isviçre frangında daha az gibi bu risk.

2.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Sn cautionary , portfoyu hedge etmek için ve olası krizde ek barut için cazip araç ne sizce, 2020'de.

Döviz desen çıktı çıkacağı kadar, ama ekonomi bozulursa yine en sağlam hedge gibi duruyor

Altın desen, 1600 dolar ons, bence yüksek

Gümüşten anlamam

Türk Eurobondu desek, ekonomi bozulursa, oda gümler. Gelişmiş bir ülkenin eurobondu daha güzel olabilir sanki, ama yine risk..

Kürkçü dükkanı misali, ben yine dövizden kullanıyorum oyumu.
    Dolar endeksi baya yüksekte, o yüzden dağılımım %50 USD, %50 İsviçre frangı.

Olası bir eurozone krizi, ya da ABD krizi bence isviçre frangını güvenli liman haline getirir, altın ile beraber. Altının ama aşağıya gitme riski var, isviçre frangında daha az gibi bu risk.
    Normalde çok net görüş belirtmem. Kişinin risk anlayışı, portföy büyüklüğü vs ona göre detaylara girerim. Ancak şu dönem cevabım net. Portföy hedge için gram altın tercih ediyorum. Gram altını sadece portföy için değil, tüm varlıklarım için hedge olarak görüyorum. Sonuçta evimiz, arabamız, bağımız bahçemiz vs. Ülkemizdeki tüm varlıklarımız bir çeşit tl enstrüman..Ülke kötüye giderse bu varlıkların da reel olarak değeri düşer.

Şunu da akıldan çıkarmamak lazım... gram altın, ons altin ile dolartl nin çarpımı... bu nedenle altin icin uygun dönem bu iki parametrenin birlikte yükseldiği dönem.. geçen yıl böyleydi, bence bu yıl da böyle olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Normalde çok net görüş belirtmem. Kişinin risk anlayışı, portföy büyüklüğü vs ona göre detaylara girerim. Ancak şu dönem cevabım net. Portföy hedge için gram altın tercih ediyorum. Gram altını sadece portföy için değil, tüm varlıklarım için hedge olarak görüyorum. Sonuçta evimiz, arabamız, bağımız bahçemiz vs. Ülkemizdeki tüm varlıklarımız bir çeşit tl enstrüman..Ülke kötüye giderse bu varlıkların da reel olarak değeri düşer.

Şunu da akıldan çıkarmamak lazım... gram altın, ons altin ile dolartl nin çarpımı... bu nedenle altin icin uygun dönem bu iki parametrenin birlikte yükseldiği dönem.. geçen yıl böyleydi, bence bu yıl da böyle olacak.
    Ben de son 3 aydir gr altin aliyorum gundelik gecinme parama..
    Gram gram alip gram gram bozdurma iai hosuma gitti.
    Simdilik oyle hedge edecek kadar bir param yok ancak zaman icinde olabilir.
    Arada bir acaba fiziki de alip kiralik kasalarda saklamak mi dogru olur diye dusunmeden de edemiyorum.
    Saglam bir kaosda kagir altin da ise yaramayabilir.
    Fiziki altinin saklama ve sonra da bozdurma derdi dusunduruyor.
    Halk olarak maleaef belli bir yasi gecenler hep survival mode da yasamak zorunda kaldigimizdan olsa gerek herkes kendini guvende hissettigi enstrumanda olmak istiyor.
    TL de bir iluzyon olduguna gore haksiz da degiller yani.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de son 3 aydir gr altin aliyorum gundelik gecinme parama..
    Gram gram alip gram gram bozdurma iai hosuma gitti.
    Simdilik oyle hedge edecek kadar bir param yok ancak zaman icinde olabilir.
    Arada bir acaba fiziki de alip kiralik kasalarda saklamak mi dogru olur diye dusunmeden de edemiyorum.
    Saglam bir kaosda kagir altin da ise yaramayabilir.
    Fiziki altinin saklama ve sonra da bozdurma derdi dusunduruyor.
    Halk olarak maleaef belli bir yasi gecenler hep survival mode da yasamak zorunda kaldigimizdan olsa gerek herkes kendini guvende hissettigi enstrumanda olmak istiyor.
    TL de bir iluzyon olduguna gore haksiz da degiller yani.
    Syg,
    Bence fazla paranoyaya gerek yok. Gram hem saklama, hem de likidite açısından uygun. Öte yandan çok çok olumsuz şartlarda dolar mevduatlarına sınırlama gelebilir belki (şu an böyle bir ihtimal %0 bence..ileride şartlar bozulursa diye söylüyorum), ama gram altına bir şey olmaz...ayrıca, amerikanın kağıt parasını almak yerine, altın almak hem vicdanen, hem de mantıken daha doğru geliyor.

işler kötüleşmeye başlarsa, piyasanın içinde oduğumuzdan, önceden tedbir alacak vaktimiz olur.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence fazla paranoyaya gerek yok. Gram hem saklama, hem de likidite açısından uygun. Öte yandan çok çok olumsuz şartlarda dolar mevduatlarına sınırlama gelebilir belki (şu an böyle bir ihtimal %0 bence..ileride şartlar bozulursa diye söylüyorum), ama gram altına bir şey olmaz...ayrıca, amerikanın kağıt parasını almak yerine, altın almak hem vicdanen, hem de mantıken daha doğru geliyor.

işler kötüleşmeye başlarsa, piyasanın içinde oduğumuzdan, önceden tedbir alacak vaktimiz olur.
    şimdi risk olmasa da , kaçınılmaz bir son gibi duruyor. bizim dolarlarda kuzu gibi bankada duruyor, birkaç ay idare edecek kadar da banka kasasında. kaotik ortam planım; bir miktar kaybı göze alarak , dolardan sağlam hisselere geçmek, o zamana kadar dolarda devam.
    kaotik ortam için yada uzun vadeli yatırım için altın almak istedim. kaotik ortamda bankada gram altın bende güven uyandırmadı. fiziki altın tümden rahatsız edici. sanki en iyisi altın fon gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    şimdi risk olmasa da , kaçınılmaz bir son gibi duruyor. bizim dolarlarda kuzu gibi bankada duruyor, birkaç ay idare edecek kadar da banka kasasında. kaotik ortam planım; bir miktar kaybı göze alarak , dolardan sağlam hisselere geçmek, o zamana kadar dolarda devam.
    kaotik ortam için yada uzun vadeli yatırım için altın almak istedim. kaotik ortamda bankada gram altın bende güven uyandırmadı. fiziki altın tümden rahatsız edici. sanki en iyisi altın fon gibi.
    Sizi iyisi mi bitcoine de bi bakın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Hangi fonlar var sefim?? Hangisini onerirsin??

Yonetim ucretlerini de karsilastirdin mi??

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hangi fonlar var sefim?? Hangisini onerirsin??

Yonetim ucretlerini de karsilastirdin mi??

Syg,
    bes de hesabım yok. benim ticaret anlayışımda para bir yana mal bir yana var. o nedenle alırken yada satarken fiyatı belli olmayan bir malı, fonu alamıyorum. borsa da işlem gören gldtryf altın fonu bana uyuyor. sadece şuan fiyatı uymuyor.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •