Şimdi ben ne zaman fonu arasam aynı yanıtı alıyorum,rafineriye sipariş verdik gümüşler hazırlanıp takasbanka verilince lotlar fona tanımlanacak sonra borsada satabileceğiz diyorlar.Gerçekten de dedikleri zamanda fona yeni lotlar tanımlanıyor ve borsada satılıyor,aradaki makas da en fazla 12 kuruş oluyor diyorlar ,yani borsada satılan lotlarda fon çok daha ucuza fiziki gümüş bulabiliyor gibi anlıyorum ben.E biz neden bu kadar fark ödüyoruz ki,acaba fon çok miktarda sipariş verdiğinden mi oluyor bu paradoks.Sonra derinlemesine düşününce GLDTR de bu durum yok,yani fiziki altın alırken fonla hemen hemen aynı marjla alıyoruz,gümüş niye böyle.Neden millet fiziki gümüş almasın isteniyor ki.)))))))))Biraz daha açıklayayım,misal gümüşün gramı 3.5 olsun yuvarlak hesap ,1 lot 6.55 gr gümüş demek yani net aktif değer 22.92 oluyor,fonun dediği bu ara rafineri 12 kuruş zamlı fiyat veriyormuş yani 23.04 den maliyet olmalı ,fon da iki üç kuruş üstüne koyarak satıyor borsada cidden ,asla uçuk fark olmuyor,biz almaya kalksak fiziki marjımız niye o kadar açık oluyor.
Yer İmleri