Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
sn epicurist.

sanırım eurobond fonları hakkındaki endişemi net anlatamadım. ya da eksik bilgilere bağlı yanılgılar içindeyim deyip sorumu biraz daha netleştireyim

son iki haftadır en az iki danışmandan (banka-yatırım şirketi) eurobond fonlarının son bir sene, 6 ay hatta bir hafta vs.. çok iyi getiri performansları var.. düşünmez misiniz dediklerinde.. e ama bunca zamandır bu kadar prim yaptıysa eurobond fiyatlarında bir düzeltme durumunda bu fonlarda zararımız olmaz mı dediğimde genellikle bir sessizlik oluyor. konu değişiyor.
Sn Shorts

Ben zaten Türkiye'de ne eurobond fonu başka nitelikte bir uzun vadeli fon almıyorum. Dünyada etf (borsa yatırım fonu) patlaması yaşanırken bizde tık yok. Fonlarla ilgili çekinceleriniz de doğrudur.

Bunlara rağmen fon yatırımı yapmak isteyen olursa riski kısmen de olsa sınırlamak mümkün. Fonların kap'taki performans raporlarında fonun ortalama vadesi yazıyor. Burada 3-4 yıllık ortalama vadeli fonlar bulmak mümkün sizin yazdığınız gibi bir çalkantı olması durumunda bunlar daha az etkilenir(getirisi de daha az doğal olarak). Tabi bu fonların ortalama vadesi ve fon büyüklüğündeki değişimin izlenmesi gerekir.

Siz de benim kadar biliyorsunuz asla bankacıların dediklerine bakmamak lazım. Kendi stratejimizi kendimiz belirlemeliyiz. Ben sağlamcıyım getiriden fazla riski önemsiyorum en azından yatırım fırsatı göreceğim güne kadar. Bu sebeple yüksek fiyatlardan da eurobond almadım buradan hiç almam. Bununla birlikte abd'de faiz döngüsünün sonuna gelindi ya da gelinmek üzere ve bu yıl seçim yılı, bu nedenle eurobondlarda ara sıra dalgalanmalar olsa da benim önceki yazımda belirttiğim riskler ve sizin bahsettiğiniz trump tweeti gibi olaylar haricinde çok ciddi dalgalanma beklememek lazım.