Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Haberin ilk dustugu gunden onceki 30 gunun AORT'u. Bu da 6.30-6.32 gibi bir fiyat. Bu fiyat kesinlesmis yani. Kimsenin de zarara ugradigi yok aslinda. Ki INA'da daha da yuksek cikacaktir bu rakam. Fakat madem yuksek cikacak, piyasa niye fiyatlamiyor?
Ama ben gidip serh koyduracagim, Sise'yi mahkemeye verecegim. Icine Soda'yi almalarini istemiyorum, kimse benim fikrimi sormadi bu isi yaparken. Bir ton Camcinin arasinda Kulcu kuzu postuna burunmus kurt gibi.
Eeee. Bu isler boyle.
Bana kizarsiniz, sinirlenirsiniz... ama suclularin kim oldugu belli. Ipucu vereyim, sirket degil.
Bu hesap işi sıkıntılı.. SODA da bakıyorumdur son 6 ayda %10, 1 yılda %20 yabanci payi azalması var. Günahlarını almak istemem ama yabancılar zaten sodanin üzerine yatilacaginin haberini almış gibi. PD ile şirket mi değerlenir? Ya da ayrılma hakki? Her durumda SPK bizi bictiriyor. Dencm simdi ayrilma hakkı son 1 aya mi bakılacak? Zarar eden borçlu şirketle, kar eden nakit oluşturan geleceği olan bir mi olacak? Dencm fiyati 3 katina cikti neredeyse son 6 ayda. O zaman bu işe bir el atılıp incelenmesi lazim hareketlerin de. Simdi bunun pd/dd 2.3 olmus. 10 liradan düşürülüp 4 lira degerlenirse ayrilma hakki 10 ken aradaki 6 lirayi kim ödeyecek?
SPK'nun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.1)'nin "Ayrılma Hakkının Kullanımı" başlığını taşıyan 9'uncu maddesi hükümleri dahilinde ilk birlesme kap bildirisinden onceki son 30 gunun ortalamasi aliniyor imis..
Bence gereksiz yere husnu kuruntu yapiyorsunuz. Belki su asamada aleyhine Soda yatirimcilarinin durum ama, ortaya cikan sirkette uzun vadede guzel seyler olacak. Bu fiyatlar mazide kalacak. Herkes zaten uzun vadeci, niye dert ediliyor anlamis degilim.
Yer İmleri