Sayfa 460/899 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    şişe dedi ki : 'bu ne taq! elin çer çöpü 500% yaptı bizim dev gibi şirketler çakıldı kaldı. yok yok bu iş böyle olmayacak güçlerimizi birleştirip voltran olmalıyız. Necati abiyi aradılar (PWC). gel de benim ufaklıkları bi değerlendir. çok ucuz kaldı namussuzlar dedi. Necati abi de dedi ki: 'sanki sen göklere çıktın taq'. Neyse ben 4-5 aya değerlendiririm'.

bu şekilde oldu abi.
    Pwc firmasinin şirket degerlemeden sorumlu murahhas azası bil bakalim.kim? Yucin abi

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Oldu da o zaman cok siradisi seyler oldu endeksdeki.tum hisseler Allah korusun çöktü ve Soda 5.30'a indi. Birlesme günü aradaki hisse basi 1 lira farki kim odeyecek?

Ya da tam tersi olursa o gün hisse 7.30 olursa Sisecam sizlerden hisse basi 1 lira nakit geri mi isteyecek?

işte deniyor ki birleşme fiyatı belli o fiyata indirirler mi? indirirler. o zaman böbrek sat al diyorlar. almayan adam almaz abi. zorunda mı...

ya bunlar basit görünse de ilginç sorular kafamda...
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    tamam abi de bunun için kesin tarih ne zaman? 30 ocakta bildirimin yapıldığı tarih mi? soru net. bildiğim şey bununla (ayrılma hak fiyatları) ile ilgili kesin ve net bir KAP açıklaması olmadı.
    Haberin ilk dustugu gunden onceki 30 gunun AORT'u. Bu da 6.30-6.32 gibi bir fiyat. Bu fiyat kesinlesmis yani. Kimsenin de zarara ugradigi yok aslinda. Ki INA'da daha da yuksek cikacaktir bu rakam. Fakat madem yuksek cikacak, piyasa niye fiyatlamiyor?

Ama ben gidip serh koyduracagim, Sise'yi mahkemeye verecegim. Icine Soda'yi almalarini istemiyorum, kimse benim fikrimi sormadi bu isi yaparken. Bir ton Camcinin arasinda Kulcu kuzu postuna burunmus kurt gibi.

Eeee. Bu isler boyle.

Bana kizarsiniz, sinirlenirsiniz... ama suclularin kim oldugu belli. Ipucu vereyim, sirket degil.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Pwc firmasinin şirket degerlemeden sorumlu murahhas azası bil bakalim.kim? Yucin abi
    hiç şüphem yok. o zaman çoştuk. 1 sodaya en az 32 şişe verdirir yucin abimiz.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu fiyat kesinlesmis yani.
    tamam o zaman.

6. Bu hesap işi sıkıntılı.. SODA da bakıyorumdur son 6 ayda %10, 1 yılda %20 yabanci payi azalması var. Günahlarını almak istemem ama yabancılar zaten sodanin üzerine yatilacaginin haberini almış gibi. PD ile şirket mi değerlenir? Ya da ayrılma hakki? Her durumda SPK bizi bictiriyor. Dencm simdi ayrilma hakkı son 1 aya mi bakılacak? Zarar eden borçlu şirketle, kar eden nakit oluşturan geleceği olan bir mi olacak? Dencm fiyati 3 katina cikti neredeyse son 6 ayda. O zaman bu işe bir el atılıp incelenmesi lazim hareketlerin de. Simdi bunun pd/dd 2.3 olmus. 10 liradan düşürülüp 4 lira degerlenirse ayrilma hakki 10 ken aradaki 6 lirayi kim ödeyecek?

7. SODA - Soda Sanayii

SPK'nun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.1)'nin "Ayrılma Hakkının Kullanımı" başlığını taşıyan 9'uncu maddesi hükümleri dahilinde ilk birlesme kap bildirisinden onceki son 30 gunun ortalamasi aliniyor imis..

Bence gereksiz yere husnu kuruntu yapiyorsunuz. Belki su asamada aleyhine Soda yatirimcilarinin durum ama, ortaya cikan sirkette uzun vadede guzel seyler olacak. Bu fiyatlar mazide kalacak. Herkes zaten uzun vadeci, niye dert ediliyor anlamis degilim.

Sayfa 460/899 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •