
Bu hacimdeki bir tahtayı 6.00 -7.00 li fiyatlara kaldırmak öyle kolay mı? Bu hissenin oralara taşınmasının maliyetini hiç hesapladın mı?
Finans durumu düzeltip özsermayeyi yükseltseler bile, brüt takas uygulanan yakın izlene pazarında olan bir hlsseye pek ciddi miktarda yeni giriş olmaz. Hisse çıkarken ağırlıklı satış gelir (satışlar daha çok 0.90 lardan sonra gelir sanırım) ve bu satışları yüklenecek bol nakitli kodoman bir tahtacı olacak ki hlsse flyatı yukarı taşınabilsin. Yani hisseleri el değiştirerek yükün bir kısmını piyasaya yükleyemezler yükün tamamını tahtacılar taşır
Dolaşımda görünen hisselerin ne kadarı kontrolleri dışında olduğunu tahmin etmek zor. Ama hlsse çıkarken yatırımcılardaki 1.00 - 1.50 aralığında bir ortalama maliyetle bile toplasalar toplam maliyet çok yüksek. Güçlü bir finansör ile anlaşmayla veya tahtayı nakiti güçlü oyuncu grubuna devrederek belki olabilir. Ama şirketin mevcut koşullarında bunu üstlenecek birileri çıkarımı bilemeyiz. Ama kendi nakitleri varsa, hise flyatını çıkararak çağrı maliyeti altında bir ortalamayla toplamaya çalışabilirler elbet.
Kervn MMcas birleşmesi bir opsiyon oalbilir belki diye düşünüyourm.
hisse.net kurulduğundan beri Türkiye'nin en büyük ve ücretsiz borsa sitesi olmuştur ve olmaya devam edecektir.



Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri