Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7968 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by buskas Yazıyı Oku
    ........
    serbest fonlar ise bist100 kıstasının üstündeki getiriden en az %20 performans ücreti alıyor ve bunu direkt kendileri kazanıyorlar, stopaj ödenmiyor bu fonlarda.
    ................
    Alacağınız fonun izahnamesine göre %80 hisse bulundurma zorunluluğu yoksa fon serbestte olsa stopaj vardır.

Örnek şu serbest fon.
    https://www.garantibbvaportfoy.com.t...cu-serbest-fon

Bu da serbest fon ama %10 stopajı keseriz denilmiş.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Alacağınız fonun izahnamesine göre %80 hisse bulundurma zorunluluğu yoksa fon serbestte olsa stopaj vardır.

Örnek şu serbest fon.
    https://www.garantibbvaportfoy.com.t...cu-serbest-fon

Bu da serbest fon ama %10 stopajı keseriz denilmiş.
    bir kaç soru sormuştum serbest fon'la ilgili.
    verilen cevaplar aşağıda.

-Çıkış talimatları ayın 15'inde ve 30 unda veriliyor. Alım ve Satım için, değerleme günü saat 17:00 'a kadar verilen talimatlarda, değerleme gününün ertesi ilk iş günü oluşacak fiyat üzerinden hesaplama yapılır. Ödeme de valör T+3'dür.(Değerleme gününden 3 gün sonra)

Fiyatları her hafta raporlar ile alabiliyorsunuz ama günlük gösterim yok.

- Mevzuat olarak fon bir saklamacı kuruluşla çalışmak zorunda. Bizim saklamacımız Denizbank. Denizbank yine mevzuat gereği, saklaması Takasbankta yapılması zorunlu olan fonun içerisindeki para piyasası araçlarını Takasbank'ta saklamak zorunda.
    -Performans ücreti için yaptığınız hesap doğrudur. Stopaj kesintisi yoktur. Yıllık yönetim gider kesintisi vardır.Bu kesinti fiyata yedirilmiştir. Bu ücret için ayrıca kesinti yapılmaz.

3.  Alıntı Originally Posted by buskas Yazıyı Oku
    bir kaç soru sormuştum serbest fon'la ilgili.
    verilen cevaplar aşağıda.

-Çıkış talimatları ayın 15'inde ve 30 unda veriliyor. Alım ve Satım için, değerleme günü saat 17:00 'a kadar verilen talimatlarda, değerleme gününün ertesi ilk iş günü oluşacak fiyat üzerinden hesaplama yapılır. Ödeme de valör T+3'dür.(Değerleme gününden 3 gün sonra)

Fiyatları her hafta raporlar ile alabiliyorsunuz ama günlük gösterim yok.

- Mevzuat olarak fon bir saklamacı kuruluşla çalışmak zorunda. Bizim saklamacımız Denizbank. Denizbank yine mevzuat gereği, saklaması Takasbankta yapılması zorunlu olan fonun içerisindeki para piyasası araçlarını Takasbank'ta saklamak zorunda.
    -Performans ücreti için yaptığınız hesap doğrudur. Stopaj kesintisi yoktur. Yıllık yönetim gider kesintisi vardır.Bu kesinti fiyata yedirilmiştir. Bu ücret için ayrıca kesinti yapılmaz.

Burada kelime oyunu yapmışlar.
    Stopajı yönetim gider kesintisinin içine ekliyor ve sizden alıyoruz demişler.
    Yani adı farklı da olsa stopaj var.Zaten olmaması da mümkün değil.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Burada kelime oyunu yapmışlar.
    Stopajı yönetim gider kesintisinin içine ekliyor ve sizden alıyoruz demişler.
    Yani adı farklı da olsa stopaj var.Zaten olmaması da mümkün değil.
    ben öyle anlamadım ama şüphelendim şimdi tekrar sorayım pazartesi.
    sonra stopaj yok biz almıyoruz devlet alıyor deyip çıkabilirler işin içinden

5.  Alıntı Originally Posted by buskas Yazıyı Oku
    ben öyle anlamadım ama şüphelendim şimdi tekrar sorayım pazartesi.
    sonra stopaj yok biz almıyoruz devlet alıyor deyip çıkabilirler işin içinden
    Yok deseler de siz inanmayın.Bence stopajıda kesip yönetim gideri içinde harmanlıyorlar.
    Yani yasal olan bir şey bu stopaj.Serbest fonda yok derlerse dayanağını sorun.
    Stopajın gerçektende olmamamsının tek ihtimali şu olabilir, gireceğiniz serbest fonun izahnamesinde %80 hisse bulundurma mecburiyeti varsa, o zaman doğrudur, stopaj olmaz.

Sizede bol kazançlar dilerim.Genelde serbest fonların getirisi iyi oluyor gibi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •