osmanl'dan atm hesab denizbank kullanyorlarm.
alnan fon mkk'da grnecekmi ayn dier fonlar gibi.
OSH serbest fon alm yapcam pazartesi suriye ile ilgili ciddi bir sknt olmazsa.
ben normal fonlarn mevcut kstlamalar ve her gn giri/k yaplmasndan dolay bir sre sonra performanslarnn bozulduunu dnyorum. ayrca fon'lardan ok ciddi bir kazanlar yok biraz prestij ve reklam meselesi gibi asl paray zel portfy ynetimi ve direkt oradan alan hesaplar zerinden kazanyorlar.
byk bankalarn fon'larna bakn en kt ynetilenler onlardr umursamyorlar nk para kazanmyorlar fon iinden.
bu tr eyler yznden bir sre sonra performans'ta ister istemez d oluyor.
serbest fonlar ise bist100 kstasnn stndeki getiriden en az %20 performans creti alyor ve bunu direkt kendileri kazanyorlar, stopaj denmiyor bu fonlarda.
buda fon'un iyi ve verimli ynetilmesi asndan ok nemli bana gre.
birde 15 gnde veya ayda bir giri k mevcut. buda fon'un iyi pozisyon almasnda etken bana kalrsa.
asl gememdeki sebeb ise bence borsann tam hakkn verebilecek fon trleri serbest fonlar.
ben bu sene borsann ok ykseleceini dnyorum ve bunu kar olarak maximize etmek istiyorum.
riske gelirsek evet normal fonlara gre ok daha riskli , geri osmanl portfy'deki temsilci kesinlikle TCD'den daha riskli deiliz bizdeki hisseler ok daha salam firmalara ait falan dedi. %40 viop/trev kullanmsnz terste kalnrsa komple fon batabilir dedim , %40 'n ou dier pozisyonlar dengelemek asndan direkt kar amal deil falan dedi.
tabi kimse fonumuz ok riskli demez

ama bana gre ok daha riskli dier fonlara gre , direkt parann yarsn gtrebilecek bir risk mevcut.
hayrls bakalm girecez umarm piman olmayz.
Yer mleri