Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tsk ederim Sn. Dudu.

Dogru zamanda Eurobond almak icin "dolari ucuzken topla CDS yuksek iken satin al" dediginiz tam olarak da bu oluyor sanirsam.

Baslikta ekseriyetle devletin Eurobondlari konusuluyor, peki Isbank, Akbank, Petkim vs firmalarin Eurobondlari icin dusunceniz nedir?

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Faiz ile getiriyi karistiriyorsunuz.
    Kupon sabittir getiri ikinci eldeki fiyat dalgalanmalarina gore degisir.
    Misal 100 den aldiniz 2x5% kuponu olsun, yani %10 getiri siz alirken..
    Ertesi gun savas cikti (Allah korusun) baska birisi 50 den aldi..
    Onun getirisi 10/50 = %20 olur.
    Kupon faizi sabittir ama alis satis fiyati degisir.
    Vade sonunda da uzerinde yazan 100 dolari (face value) alirsiniz.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Tsk ederim Sn. Dudu.

Dogru zamanda Eurobond almak icin "dolari ucuzken topla CDS yuksek iken satin al" dediginiz tam olarak da bu oluyor sanirsam.

Baslikta ekseriyetle devletin Eurobondlari konusuluyor, peki Isbank, Akbank, Petkim vs firmalarin Eurobondlari icin dusunceniz nedir?
    Sanirim 200-250K dolar min yatirim tutari var onlarda.
    Bulmak zor.
    Likiditesi dusuktur ihrac volumu dusuk diye.
    Devletinkiler gibi cok islem de gormezler ikinci elde.
    Getirileri daha yuksektir.
    Genelde 3-5 yillik vadeli ihrac edilirler.
    Artilarini eksilerini yan yana koyup bakmak lazim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
    Doviz sakin iken dovizi toplamak bi sure dth larda varkit gecirerek cds lerin spike yapmasini beklemek en dogru zamanlama olur eurobond icin.
    Aksi halde dovizi "yuksekten" eurobondu dusukten (fiyat duser getiri yukselir) aliriz bu ikisi biribirini dengeler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Doviz sakin iken dovizi toplamak bi sure dth larda varkit gecirerek cds lerin spike yapmasini beklemek en dogru zamanlama olur eurobond icin.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Aksi halde dovizi "yuksekten" eurobondu dusukten (fiyat duser getiri yukselir) aliriz bu ikisi biribirini dengeler.
    Syg,
    Cdslerin yüksek olduğu dönemler hep kriz anlatıma geliyor, o anda yüksel ihtimalle döviz de yükseliyor gerçekten, peki bunun istisnası var mı ? Dthlar çözülecek bir şekilde ama nasıl, ya sonrası

6.  Alıntı Originally Posted by ihsanaktas Yazıyı Oku
    Cdslerin yüksek olduğu dönemler hep kriz anlatıma geliyor, o anda yüksel ihtimalle döviz de yükseliyor gerçekten, peki bunun istisnası var mı ?
    Evet öyle oluyor. Son ağustos 2018deki krizde eurobond faizleri yüzde dokuzları gördü yanlış hatırlamıyorsam ama bende tek sent yoktu, o fiyatlardan da dolar alınacak gibi değildi, mecbur takip ettim piyasayı sabırla, eurobond faizleri düşerken dolar da düştü, uygun bir yerlerden kendime göre kararını verip alımı yaptım.
    Şu an dolar çok düşük değil ama daha da düşeceğe benzemiyor, eurobond faizleri ise çok düşük geçmişe göre, belki daha düşer belki yükselir bilinmez ülkenin durumuna bağlı.
    Tahmin öngörünüze ya da şansınıza bağlı diyelim.
    Ben bu fiyattan dolar almıyorum ama elimde alınmışlar var, onları muhafaza ediyorum. Ayrıca eurobondlardan aldığım kuponları TLye çevirmeyip dolar olarak tutuyorum, ileride tekrar eurobond almak istersem bunları kullanacağım.

Evet dostum, bende USD lari kenarda o hali ile tutuyorum. Yurtdisi filan gezi yaparsak ole kullanirim artik

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    elimde alınmışlar var, onları muhafaza ediyorum. Ayrıca eurobondlardan aldığım kuponları TLye çevirmeyip dolar olarak tutuyorum, ileride tekrar eurobond almak istersem bunları kullanacağım.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •