Atv "vergi cenneti olduk" diye haber yapsa, yediği hıyardaki verginin diğer ülkelerden daha düşük olduğunu sanıp sevinecek milyonlarca cahil var.
Bilmiyor ki zenginden alınmayan (affedilen) vergi, fakirin yediği hıyardan alınıyor.
Tamam cennet olmasına cennet de,
sana-bana değil..
sayın cevdet, ben gördüğün grafikte kırmızı çizginin kırılmasıyla, mavi çizgiyi hedefliyeceğini düşünüyorum yani 6 90 ı,ancak zamanlamalarda oldukça yanılıyoruz, bu bence birazda gönderdiğim bist grafiğinin aşağıya kırılmasına bağlı gibi geliyor bana, çok emin olmamakla beraber buna 2 ay diyelim---- YANİ![]()
25 şubat 2025 adese 1.99
Esnafımız bildiğiniz gibi fiş vermez. Israr ederseniz KDV sini ister ek olarak...
Geçenlerde belki yazdım burada. Enerji kimlik belgesi almak üzere Bakanlığın seçip de ilan ettiği şirketlerden birinden hizmet aldım.
300 liraya anlaşmıştık. Paramı ödedim belge istedim.
KDV alırız ama demez mi.
"Yahu kafayı mı yediniz dedim...Sizler devletin saptadığı şirketlersiniz.
Bana da Enerji Kimlik Belgesi vereceksiniz. Devlet bu hizmeti yaptığınızı bir şekilde biliyor. Nasıl olup da belge vermeyeceksiniz. Ya da ben yarın bir şey olursa bu belgeyi sizden aldığımı nasıl ispat edeceğim."
Baktılar olmuyor verdiler faturayı.
Anlayın ülkedeki vergi disiplinini.
Vergi cenneti değil mi bu ülke yani?![]()
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı.
Savcılıkça sanıklar için çeşitli suç iddiaları temelinde 612 yıldan 3 bin 158 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.
İyi mi?
Peki Osman Kavala hayatının 2,5 yılını (1 Kasım 2017 den beri) içeride her türlü özgürlükten mahrum yaşadı.
Ne olacak kim verecek bunun hesabını?
Kelleyi (ya da nereyse) kurtardın diye sevineceksin bu ülkede...
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri