Originally Posted by
hayrani
webster üstadım nasılsın? cafeye hiç bakmııyordum, senin burada olabileceğini nasıl tahmin etmedim hayret. hazır seni bulmuşken biraz dertleşmek istiyorum. bir ay kadar önce tcd oranını yüzde 60'dan yüzde 40'a çekmiştim ve hatırlarsan o aralar bu fonun kimyasının bozulduğundan yakınıyordum, sen ve kartal üstatlar ise haklı olarak acele etmeden sabırla beklememi ve şampiyona biraz daha zaman vermemi söylüyordunuz. ama malesef ben haklı çıktım, çıkmaz olaydım ayrı mesele de, bizim aldığımız tcd bir buçuk ay önce ölmüş ve biz boşu boşuna ölünün dirilmesini beklemişiz bu zamana kadar. neden böyle oldu? mutlaka sebepleri vardır ama bizleri epey yıprattığı kesin. biz bunu neden aldık? diğer fonlar gibi borsa çıkarken çıkıp düşerken düşmediği, altın petrol türev mürev işlerine gigip düşüşlerde daha az zarar yazıp yükselişlerde de daha fazla kazandırdığı için. artık o eski tcd'nin sadece adı kaldı ama tadı tuzu kalmadı. ilk defa sıra dışı ve profosyonel bir fon keşfetmiştik, o da rahmetli oldu. şu saatten sonra bizim ölü dirilmedikçe hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. fonlara girerken bir değil, bin defa düşünüp nefsimizin hırslarına kapılmadan azar azar işlem yapmamız gerekecek. bunu da sadece ve sadece borsanın iyi zamanlarında yapmak lazım. şunu çok iyi anladım ki fonlardaki paralarımız, düşündüğümüz gibi profosyonel yönetilmiyor. bunu yapan 2 fon keşfettik tcd ve acc, o da kısa sürdü. değişken meğişken de hikâyeymiş. borsada ve tahvillerde güzel bir ralli dönemi yaşanınca fonlar güzel getirdi, böyle zamanlarda babam da kazanır. profosyonel fonlar yükselişlerde verdiğini en ufak düşüşte kat kat almaya başlıyorsa ortada profosyonellik falan yoktur. bundan sonra hangi ortamda dans ettiğimizi iyi bilip, ona göre piste çıksak iyi olacak. yoksa Allah muhafaza ayağımızı öyle bir kaydırırlar ki yıllarca acısı geçmez. bu koşullar altında bundan sonra neler yapabiliriz? bunları da istişare etsek çok güzel olacak, selamlar.
Yer İmleri