Gümüþün 2010 ile 2011 arasýnda ki hareketi. 1 yýl içinden 15 dolardan 50 dolara gidiþi..
https://www.kitco.com/charts/popup/ag3650nyb.html
Gümüþün 2010 ile 2011 arasýnda ki hareketi. 1 yýl içinden 15 dolardan 50 dolara gidiþi..
https://www.kitco.com/charts/popup/ag3650nyb.html
Uzaya çýkmýþ ABD hisse ve dünyadaki negatif getirili tahvil balonu er-geç patlayacak. Bu patlama yaþandýðýnda trilyonlarca dolar buhar olacak.
Güvenli liman altin-gumus olacak...
Gumus, altina gore yavaþ hareket etti. Aþaðýdaki haber gümüþün altýna göre yavaþ hareketinin sebebi olabilir. Toplama bittiyse hareket vakti de yakýn olabilir...
https://katilimdunyasi.com/2019/09/1...umus-hareketi/
Sayýn Maharaj borsa ve bazý varlýklardaki þiþmelerin olduðu bir gerçek ve belki bundan sonra da bir süre daha devem edecek. Ancak altýn ve gümüþteki bu beklentiler tamamen sizin þahsi görüþ ve hissiyatýnýza baðlý olduðunu düþünüyorum. Çünkü finansal piyasalarda hele hele bugünlerde gelecek hakkýnda rakamsal bir öngörüde bulunmak gerçekten falcýlýða yakýn olur. Bazen okyanus ötesinden birinin bir tweete bazen bir korona virüs ve tabii bazen bir aþý bulunma haberi herþeyi deðiþtirebilir. Teknik analiz bir çok kez yol gösterici olsa da özellikle bazý emtialarda algoritmalarýn bu teknik analizleri yapan ve izleyenleri tuzaða düþürmek için kurulduðunu da unutmadan hareket etmek gerekir. Para zor kazanýlýyor, zaten zor kazanýlan bu parayý birilerinin oyunlarýna gözü kapalý kurban etmemek lazým. Teknik ve temel analiz bilmek bu nedenle önemli ama teknik analize göre hareket ederken yukarýda yazdýðým gibi birilerinin bu analizlere göre pozisyon almaya çalýþan sizleri bizleri tuzaða düþürmek için kullandýklarýný akýldan çýkarmadan ihtiyatlý ve disiplinli hareket etmek gerekiyor. Bol kazançlar dilerim.
Yazdýklarým analiz niteliðindedir, yatýrým tavsiyesi olarak alýnmamalýdýr.
Sevgili matrix-11, kýsa vadeli düþünenler için geçerli cümleler kurmuþsunuz lakin orta ve uzun vadede altýn ve gümüþte ben risk görmüyorum. Her sene en az %30 getirisi olan bir gram altýn var karþýmýzda. Rüþtünü ispatlamýþ, bundan sonra bu getiri tersine döner mi, dünyanýn gidiþatýna bakarak hayýr diyorum. Siz nasýl teknik analiz yapýyorsanýz bizde temel açýdan altýn ve gümüþün bu saatten sonra anlamlý bir düþüþ beklemenin hayalcilik olduðunu söyleyebilirim.
Kayýþ kopmaya (sistem çökmeye) görsün, yukarýdaki verdiðimiz rakamlara yýllar içinde deðil bir kaç ayda varýlýr.
Bu fonda aldýðýmýz gümüþ fiziki olarak saklanýyor anladýðým kadarýyla peki fiziki olarak almak istediðimizde fiziki ödeme yapýlýyor mu?
Fiziki gümüþ almayý düþünüyorum ama altýn gibi çok dolaþýmda olmadýðýndan kuyumcularda fazla yok satan yerlerde de inanýlmaz fark var alým satým arasýnda...
Sn matrix dediðiniz þeylerin hepsi her yatýrým enstrumaný için geçerlidir.Altýn ve gümüþ için sn maharaj ýn yazdýðý rakamlar bence çok makul.Ben asýl beklentilerimi daha yüksekte tutuyorum.Dünyadaki tüm borsalara bakýn þirketler ne kadar kar etmiþ fiyat kazanç oranlarý tarihte neymiþ bugün ne.Maaþlarýn tarihi alým gücüne bakýn,bugünlerde artýyor mu azalýyor mu.Emlakta borsada þu anda telafuz edilen rakamlar doðru mu.Altýn ve gümüþ tarihi deðiþim araçlarý.Tarihin her devrinde deðerli olmuþlar.Miktarlarý sýnýrlý,üstelik özellikle gümüþ ve paladyum olmak üzere sanayide kullanýmlarý da sözkonusu.Bunlar sanal olarak vadeli iþlem borsalarýnda baskýlanarak on yýl evvelki deðerlerinde tutuluyor.Bu mümkün mü.2010 da gümüþün onsu 18 dolar bugün de ayný deðerde.2012 de 48 dolarý görmüþ bugün üçte biri deðerinde ,bu normaL mi.Ya asýl oyun bunlara vatandaþ bulaþmasýn,bunlar göz önünde olmasýn þeklindeyse,ve bunlar global krizde uçacaksa,bunu da bence göz önünde bulundurun.Ben ful gümüþteyim ve içim çok ama çok rahat,bir krizle gümüþün uçacaðýný düþünüyordum da bu krizin baþlangýcýnýn korona virüs gibi bir felaketle olmasý canýmý sýktý.Neticede saðlýk olmazsa para ne iþe yarar ki.
Þant Manukyan da bizim gibi gümüþ ne zaman çýkacak diye beklyenlerden.
Oda gümüþte çok sert bir hareket bekliyor uzun süredir.
https://youtu.be/GvDe9mxDh8Q
Yer Ýmleri