99 binden değil 106 binden almış oldun çokda düşmedi 110 binden düştü. Corona ilk vakası görülürse 100 bin altına sarkabilirVOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
99 binden değil 106 binden almış oldun çokda düşmedi 110 binden düştü. Corona ilk vakası görülürse 100 bin altına sarkabilirVOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
99 binden alamadığı biliyorum aslında ilk etapta hisseye yönelsem alabilirdim ama geç kaldım,ben kısa sürede oldukça hızlı değer kaybettiğini düşünüyorum bistin ve tepki alımlarıyla dönüş yapacağını düşünüyorum , hedefim 111 bin civarı çıkış yapmak.düşerse de beklerim şimdilik alternatif getiri yok maalesef zaten %30 civarı kalıcı olarak dolardayım(5.17 ortalamam mevcut) petrolü de diplere yakın aldım bence.
Petrol de beklentim dip 45 $ brentte.bu seviyeden ortlama giderse ,fon un getirisi olurmu ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce brent 54 lerden alıp, 58 civarı sattım aesi bu kez de 55-56 görürse satarım yakında OPEC toplantısı var kısıntı kararı çıkarsa tepki alımları ile 55 rahat görür corona çözülürse 60 üstüne 2 günde gider. Petrol beni fazla endişelendirmiyor illa ki yükselecek bekletse de olur pazartesi fiyatıyla aldım ben. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mustafa bey sağolsun birkaç kez sorulara cevap vermişti,direk brent petrol ile alakalı değil ama paralel hareket ediyor diyebiliriz,aes kap portföy dağılımda yurt dışı petrol fonlarından hangileri alınmış görünüyor,o fonların değişimi ile alakalı aesin getirisi,ama genel grafikten net olarak anlaşılıyor ki brent veya ham petrol düşünce aes de düşüyor artınca aes de artıyor sadece getiri oranı değişiyor.
aes içeriğinde şunlar var örneğin
BNO US %13,95
BNO US %1,03
CRUD.L %7,39
DBE US %5,01
DBE US %0,89
INVSC DB OIL %14,96
OILK US %15,69
UCO US %8,31
UCO US %0,83
USL US %15,29
USO %14,94
TOPLAM: % 98,29
Yukarida yazanlara ilave olarak Mustafa bey sunu da demisti. Petrol ile ilgili sadece sunu takip etsek yetiyor saniyorum. Fon ile birebir uyusuyor neredeyse.
https://tr.investing.com/indices/s-p-gsci-crude-oil-er
Yer İmleri