Sayfa 571/899 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    benim asıl merak ettiğim neden insanlar geri alım için şerh koydurmayı çok istiyor ?
    eski mevzuata gore insanlar geri alim bedeliyle paylarini sirkete satmak icin buna mecburmus (soda sanayii yatirimci iliskilerinden aldigim yanita gore) de ondan. su anki muallak durumda serh koydurma geregi olup olmadigi belli degil anladigim kadariyla.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ya dostlar , 6 .bilmem kaç kuruş sadece 30 günlük ortalama . Ama SPK adil fiyat için sadece ona bakmıyor ki . 6 lira bilmem kaç kuruştan hisse almak Şişe 'nin ıslak rüyası. Kim verir o fiyata.
    işte bunu sorguladım.
    ölüsü bu demişler ama kapanış fiyatı 5.81 ????????

şimdi 5.81 den alan adam 6.30 dan ayrılabiliyor mu ? madem son yasaya tabi bence o oranlar da değişecektir. sabit kalması hiç mantıklı değil. öyle olsa ya 5.81 den almayanlar salak. ya da 6.30 dan satmayanlar........ kafalar iyice karıştı.

bu arada iş grubu çok çok değişti. 12 sene sonra kredi kartı ücreti kesti iş bankası.

direk kapattım.

iş grubunda bi bozukluk var....................

3.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Yeni kanun etkiler mi etkilemez mi tartışması bu yazismaya göre son buldu diyebilir miyiz ? Yanlış mı yorumluyorum?
    ben de boyle dusunuyorum. ayrica son 30 gunluk fiyat ortalamasi olan 6,30 degeri de bir anlam ifade etmiyor olabilir artik.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

4.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Yeni kanun etkiler mi etkilemez mi tartışması bu yazismaya göre son buldu diyebilir miyiz ? Yanlış mı yorumluyorum?
    Arkadaşın yazışmalarını doğru sayarsak ve arkadaşa verilen şişeden gelen cevaplar bu ise şirket yeni kanun sonrası spk nşn tebliğine göre işlem yapıcak bu kesin,

Bende şöyle bir ek yapayım 10 gün önceki 40dk lık şişe yatırımcı ilişkileri ile ilgili birleşme ile ilgili konuşmamdada bana sürekli olarak adil değer ve adil birleşme diyip durdu şişe yatırımcı ilişkilerindeki hanımefendi,değerleme yaptırmak istememizdeki sebep şirletlerimizin gerçek değerini bulma adına bunu yapıyoruz ve asil değerlensin istiyoruz dedi,

Bunu burda paylaşmadım ispatı olmayacağı için ama arkadaş mail olarak yazılı belge aldığı için bende paylaşmak istedim demekki dillerinde sürekli,bir adil kelimesi geçiyor bunların ve asil değerleme,adil değişim adil birleşme adil ayrılma hakkı kafalarında ve işleyişde buna göre olucak ve oluyor demekki

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ya dostlar , 6 .bilmem kaç kuruş sadece 30 günlük ortalama . Ama SPK adil fiyat için sadece ona bakmıyor ki . 6 lira bilmem kaç kuruştan hisse almak Şişe 'nin ıslak rüyası. Kim verir o fiyata.
    Hiç kimse vermez nasılki çimentolardaki düşük ayrılm hakkınd kimsenin vermediği ,yiksek çıkan değerleme sonucu değişim oranında verileceği gibi,
    Çimentolarda ayrılmadan hisse verilmeyecek sonuçda şirketden parada çıkmayacak ,
    Hem cepden para çıkmıyor hemde şirketlerin değerleniyor çimentolarda bu oldu,şirketlerin değerlnirkende cebinden para çıkmıyor piyasa hisseleri yukarı çekiyor

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. grup sirketlerinin ayrilma bedelleri ve ayrilma bedeliyle sirkete geri satim prosedurunu ogrenmek istememin sebebi sirketimiz soda sanayiinin diger istiraklere gore karlilik anlaminda ciddi anlamda iskontolu olmasi. eger sirketlerin piyasa degerlerine yakin ve daha da onemlisi istirakler arasi degerler birbirine yakin cikarsa (ornegin 1 sodaya 1.1 sise payi verilecek sekilde) ayrilma bedeli yuksek olursa payimi satar cikarim. cok istiyorsam gider yeni siseyi piyasa degerinden borsadan alirim.

burada ayrilma bedeliyle sirkete pay satimi yapabilecek ortaklarin kimler olacagi da onemli olabilir. birlesme ilan edildikten sonra alinmis paylarin sahipleri icin bu hak olmazsa ayrilma bedelleriyle birlesme oncesi sirket piyasa degeri arasinda ayrismalar olabilir.

hem istirak adil bedelleri birbirine yakin hem de bedeller dusuk olursa en can sikici durum olacaktir diye dusunuyorum.
    ---------------

7.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    grup sirketlerinin ayrilma bedelleri ve ayrilma bedeliyle sirkete geri satim prosedurunu ogrenmek istememin sebebi sirketimiz soda sanayiinin diger istiraklere gore karlilik anlaminda ciddi anlamda iskontolu olmasi. eger sirketlerin piyasa degerlerine yakin ve daha da onemlisi istirakler arasi degerler birbirine yakin cikarsa (ornegin 1 sodaya 1.1 sise payi verilecek sekilde) ayrilma bedeli yuksek olursa payimi satar cikarim. cok istiyorsam gider yeni siseyi piyasa degerinden borsadan alirim.

burada ayrilma bedeliyle sirkete pay satimi yapabilecek ortaklarin kimler olacagi da onemli olabilir. birlesme ilan edildikten sonra alinmis paylarin sahipleri icin bu hak olmazsa ayrilma bedelleriyle birlesme oncesi sirket piyasa degeri arasinda ayrismalar olabilir.

hem istirak adil bedelleri birbirine yakin hem de bedeller dusuk olursa en can sikici durum olacaktir diye dusunuyorum.
    10 soda ya belki de 15 şişe verebilir evet güzel.
    ama birleşme sonrasında şişeleri 10 soda fiyatının altına basmayacagının garantisi var mı ki ?
    inşallah birleşme iptal edilir..................

8. ayrılma bedeli yüksek olursa kan emiciler yüksekten satıp çıkılmasına izin vermezler............

Sayfa 571/899 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •