Sayfa 392/565 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1. Bence burada sorulması gereken soru bu kağıdı 5-6 fiyatlardan alanlar bunu 18-20 aralağında boşaltabildilermi yoksa malın bir kısmı ellerinde m ipatladı corana nedeniyle. ikinci soruda düşüş hızıyla düştüğü yerlere geri çıkarmı ? Ben şahsen ederinin bu fiyatların çok üstüne olduğunu düşünüyorum ama bu borsa hayaller alınır gerçekler satılır.

2. Bu kağıt aslında 5-6'lardan gelmedi. Normali 10-16 arasında dolaşıyordu, yeni fabrikayı ellerine yüzlerine bulaştırınca, mahkemeden olumsuz netice alınca, kur artıp kur farkı patlayınca ister istemez çok acayip bir dip yaptı.

Ne zaman fabrikanın üretime geçtiği anlaşıldı, o zaman bir toparlanma oldu ve sonrasında gelen 3ç19 bilançosu da geleceğe yönelik ilave bir moral oldu işte yine o zaman hem halk hem garanti bu kağıdı portföye aldı ve fiyatlar yükseldi.

Benim maliyetim düşük olmasın rağmen 18-20 lerde satmadım, hedefim 28-30 da vedalaşmaktı. Açıkçası aynı dönemde borsada kar eden zarar eden ne kadar kağıt varsa prim yaptığı için bizim gibi hakiki hikayesi olanbir kağıdın 30-40-50 yapması o gazla ihtimaller dahilindeydi. Satmamamın en temel sebebi bu kumarı oynamamdı..Tutmadı..

Buna rağmen hala yükselme umudumu taşıyorum ve hedefe ulaşmak için sadece gereksiz zaman kaybettiğimi düşünüyorum. hatta ufak ufak alsam mı diyorum..

Buradaki en büyük endişem şirket yönetimi, güven vermiyor.. Sanki hile yapan kumarhanede bile bile kumar oynuyormuşum gibi hissettiriyorlar.

Açıkladıkları 77 Milyon usd'lik siparişten sonra kağıt terse döndü..Tam duruldu seans kapanışına yakın panik satışına sebep olacağı muhtemel vergi dairesi haberini dayadılar. Şirket vergi dairesine sürpriz +kar beyan etseydi aynı şekilde açıklar mıydı diye düşünüyorum!

Sanki kağıdın sahibi garanti/halk gibi dev şirketlerin bu kağıtta olmasını istemiyorlar hissine kapılıyorum.. Çünkü bu şirketlerin elindeki güç çok büyük ve isteseler kağıdın hareketlerini kontrol edebilir, bunlar da çöplüklerinden olurlar...Bunu bilen tahta sahibi ben pisliğim bana bulaşmayın mesajını veriyor gibime geliyor.

En derindeki korkum ise bedelli..Bunların işi belli olmaz.Temettü dağıtıp bedelli isteyen şirket bu! madem para lazımdı o zaman neme lazım 15% stopaj ödedik..

Benimkisi sadece bir hissiyat paylaşımı. Yatırım tavsiyesi HİÇ değildir. Zaten çok bilsem 20'den gazlardım..50%kaybetmezdim.

Umarım kazanırız.

3.  Alıntı Originally Posted by gezgin14 Yazıyı Oku
    Bence burada sorulması gereken soru bu kağıdı 5-6 fiyatlardan alanlar bunu 18-20 aralağında boşaltabildilermi yoksa malın bir kısmı ellerinde m ipatladı corana nedeniyle. ikinci soruda düşüş hızıyla düştüğü yerlere geri çıkarmı ? Ben şahsen ederinin bu fiyatların çok üstüne olduğunu düşünüyorum ama bu borsa hayaller alınır gerçekler satılır.
    Piyasa değeri 600 tirilyon civarı fakat can tesisini okadar fiyata kurdu liman var fabrika var arazi var var oğlu var ederi çok çok fazla bizide bu yanılttı her şey üst üste geldi nasip bekleyip göreceğiz. Olması gereken rakamlar bu borsada bile 15 üstü lazım

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Merhaba Arkadaşlar forumda yokum ama uzunca bir süredir Bağfaş hiddetindeyim. Bu kadar düşmesi anlamsız. 21 tl den 10 tl borsada ciro ve kar yapmayan şirketler bile bu kadar etkilenmedi. Hisse bir turizm şirketi olsa etkilensin. Gübre sektörü ve tarihinde olmadığı kadar full kapasite çalışıyor. Kısacası hisseyi ucuza elinizden almak istiyorlar. Geçen sene ciro ikiye katlandı ve kar düşük geldi. Bu sene cironun en az yüzde 30-40 daha artacağını düşünüyorum. Yani seneye sermaye arttırır ve güzel kar yapar diyorum. İlk 3 aylık bilançoda bu görülecektir.

SM-N9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by akrep363 Yazıyı Oku
    Merhaba Arkadaşlar forumda yokum ama uzunca bir süredir Bağfaş hiddetindeyim. Bu kadar düşmesi anlamsız. 21 tl den 10 tl borsada ciro ve kar yapmayan şirketler bile bu kadar etkilenmedi. Hisse bir turizm şirketi olsa etkilensin. Gübre sektörü ve tarihinde olmadığı kadar full kapasite çalışıyor. Kısacası hisseyi ucuza elinizden almak istiyorlar. Geçen sene ciro ikiye katlandı ve kar düşük geldi. Bu sene cironun en az yüzde 30-40 daha artacağını düşünüyorum. Yani seneye sermaye arttırır ve güzel kar yapar diyorum. İlk 3 aylık bilançoda bu görülecektir.

Dostum senin söylediğin normal şartlar için geçerli..Şu an dünya göçtü takip ettiğim çoğu hisse yarıya düştü, üstelik prim de yapmamışlardı bunun gibi..Bir de yarını seyret abd şu an -%5 ..2020 zor geçecek gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by Tahtacı_Spek Yazıyı Oku
    Dostum senin söylediğin normal şartlar için geçerli..Şu an dünya göçtü takip ettiğim çoğu hisse yarıya düştü, üstelik prim de yapmamışlardı bunun gibi..Bir de yarını seyret abd şu an -%5 ..2020 zor geçecek gibi.
    Doğru söylüyorsun fakat şu anda personel servisleri nakliye araçlarının yoğunluğundan içeriye zor giriyor. As, Dap, Can tesisleri full çalışıyor. Asit tesislerde aynı. Krizden satış olarak etkilenecek şirket değil . 2 yıllık siparişleri var bu demektir hiç iş yapamayan şirketler yüzde 30 40 düşerken bu yüzde yüz düştü. Bu hissenin yüzde 55 60 düşmesi enteresan. bence 10 tl altı satıcı olursan herkes alabilir .

7.  Alıntı Originally Posted by akrep363 Yazıyı Oku
    Doğru söylüyorsun fakat şu anda personel servisleri nakliye araçlarının yoğunluğundan içeriye zor giriyor. As, Dap, Can tesisleri full çalışıyor. Asit tesislerde aynı. Krizden satış olarak etkilenecek şirket değil . 2 yıllık siparişleri var bu demektir hiç iş yapamayan şirketler yüzde 30 40 düşerken bu yüzde yüz düştü. Bu hissenin yüzde 55 60 düşmesi enteresan. bence 10 tl altı satıcı olursan herkes alabilir .

siz fabrikayı görüyormusunuz ?

8. Evet fabrikada çalışan arkadaşlarımda var. Ayrıca fabrikayı çok yakından takip ediyorum. Kendi hisselerimde mevcut. Tabi bu öngörü Dünya piyasalarında bağlı her şey ama satışları konusunda etkilenmeyecek bir şirket derim.
     Alıntı Originally Posted by gezgin14 Yazıyı Oku
    siz fabrikayı görüyormusunuz ?

Sayfa 392/565 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •