[QUOTE=savasC;4231379]ben bugün ve dün 14.000'leri gördüm savaş bey,
https://tr.tradingview.com/symbols/s...100/FX:USDTRY/
benim için kıstas yukarıdaki grafiktir.
14.000 seviyesi borsanın dibidir. darbe, deprem gibi olaylarda bile oradan aşağıyı görmemiştir.
2011 ve 2013'e 50.000 üstündeydi. bugün 15.000 civarında.
bist100 usdtry endeksinin bu kadar kolay dibe inmesi beni endişeye sevk etti.
şu an elimde tek kağıt var, onuda bugün aldım. bir de alırsam fener alırım.
neyse, hayrolsun!
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Tamamı kafadan salladığım şahsi paylaşımlardır.
[QUOTE=bababazil;4231422]Burada anlaşılmayan durum var,dolar bazlı 25.000 olacak,50.000 oldumu koptu demek,15.000 doğru,zaten önceleri 180.000 hesapları yapılıyordu,ben zaten hiç ihtimal vermedim,çünkü Dünya ekonomisinde bozulmalar mevcuttu,şimdi virüs bahane edip malları aşağı çaktılar,normalde düzeltme olasılığı yüksekti !!!...devamlı benim gözüm 92-93 arası bir yerdeydi![]()
7.79 tavanda...BJK'da tavanda 1.68.
Nacizane fikrim. Biraz sakin olmakta yarar var. cok buyuk belirsizlikler var. Satsan satiaz, alsan alinmaz
1-2 gunluk ne yukselislere ne de dususlere fazla kafa yormaya gerek yok. Daha tum dunyanin bu sarmaldan cikmasi icin yolu uzun
Hersey saglik
Deprem...Darbe...Ve diğerleri bunlar tamamen bizimle alakalı...Dünya'da sistem çalkalanıyor...Ve çalkalayan fena çalkalıyor...Dünya batmış...Umurlarında da değil...Fed elinde ki tüm kozları oynuyor...Kapitalizmi ayakta tutmaya çalışıyor...Eğer yıkılırsa kusura bakmayın 14.000 $ diye gösterdiğiniz bir dip olmayacak...Hatırlayalım Yunanistan batıyor diye Avrupa Birliği ayakta tutabilmek için neler yapmıştı...Şimdi ise büyükler liginden geliyor...İtalya ve İspanya...Hadi kısa süreli yaraları sardık diyelim...Ya sonra?...İtalya ve İspanya'da turizm mafiş...Ne yapıcaklar parayı nereden bulacaklar?...Büyükler nereden bulacak?...Onlar ayakta kalabilecek mi?...Zaman göstericek...Ama gördüğüm manzara ve hislerim hiç iyi yönde değiller...Ha bu bize yarar mı?...Süper yarar...Eğer onlar bir yolunu bulupta bu işten çıkarlarsa...Emin olun bu işten en fazla fayda görücek ülkelerin en başındayız...Çin rahat üretim onda...Belayıda atlatmış yada yavaşlamış görünüyor...Fakat henüz bitmiş birşey görünmüyor...Daha sanki başlarında gibiyiz...Tamamen hislerim bunu söylüyor...Kusura bakmayın yatırım tavsiyesi değildir...Korku ile mantığı ayırmak lazım...Şu toz dumanın bir kalkması lazım...Yatırım tavsiyesi değildir...Tamamen şahsi fikrim...İnşallah herşey güzel olur...
Yer İmleri