Originally Posted by
hkm
Şimdi cidden kafamı karıştıran bir konu var.Corona hakkında verilen rakamlara bakınca insan korkuyor.Benim için kriter world prıncess gemisi.Çünkü tam anlamıyla denek bir populasyonda virüs ne yapıyor o gemiden anlayabiliriz.Tüm vakalar takip edildi.Toplam 3700 kişi vardı 2500 yolcu 1200 personel.Gemideki herkesin virüsle karşılaştığı mutlak,gemi içinde nereye kaçılabilir ki.Yolcularda hastalığa yakalanma oranı yüzde 20 personelde yüzde 5.Personel genç,yolcular yaşlı.Toplam 700 kişi enfekte oldu yani toplam nüfusun yüzde 20 si.Onlardan da 7 kişi öldü yani hastalananların yüzde 1 i öldü.Bu yüzde 1 çok yüksek bir oran gripte onbinde 1 falan ölüm.Her virüsle karşılaşan hastalanmıyor ikinci sonuç da bu.Ülkemizde ben en azından bir aydır virüs var diye düşünüyorum.Yüzlerce vaka olmalı.Ama yoğun bakımlarda çok da yoğunluk olmadı.Cidden anlıyamıyorum,ya italya çin iran falan bunlardan gelen görüntüler hastalığın seyri falan büyük bir oyun,ya da biz çok şanslıyız film bizde yeni başlıyor.Bir aya kalmaz anlarız olayı.
Yer İmleri