Bir de madalyonun öbür yüzüne bakın... Empati yapın ve kendinizi doktorun yerine koyun.

Bugün öğle yemeğini bir doktor arkadaşımla yedim. Geldiğimi duyunca davet etmişti.. Konuşalım biraz dedi.

Kendisi Doçent'tir. Aynı zamanda öğretim görevlisi idi. Yılbaşında istifa etmiş. Şimdi serbest çalışıyor.

Konusunda uzman olan, onlarca asistan yetiştirmeye çalışan bir cerrah..

İstifa sebebini sordum... Cimer'e yapılan şikayetler dedi... Uzmanlığı gereği günlük hasta kabulü 20 civarında olmasına rağmen, az hasta bakıyor diye şikayetler gitmiş. Kabul demiş, istediğiniz kadar hasta bakayım demiş, hasta sayısı 70-100 arasına çıkmış, bu sefer de hastalarla yeterince ilgilenmiyor, zaman ayırmıyor diye şikayetler olmuş.. Hatta gün içinde hasta bakabilmek için derslerini ve ameliyatlarını akşam saatlerine almış... vs.. vs..

Şimdi benden, Kanada'ya göç edip mesleğine orada devam edebilmek için yardım talep ediyor... Uluslararası geçerliliği olan bir çok sertifikası var..

Seve seve dedim.. Elimden ne geliyorsa yaparım dedim... Benim yardımım yer, yurt, çevre edinmesi konusunda olur... Yoksa kendisi mesleki açıdan kendisini ispatlamış birisi..

Not: Ses teli felci konusunda sıkıntısı olan varsa bana özelden yazabilir. Yardımcı olurum.