Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8015 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XIII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    +1......

Elimdeki tüm varlıkları satsam bile kriz öncesi bir dönemde altın satmam. Bana göre zor zamanların tek gerçek parasıdır altın. Bunu da kimseyle tartışmam.

Kesinlikle katılıyorum altın konusundaki görüşünüze...

Kıytırık btc yi 20 bin dolar yaptılar, millet de bol keseden sallıyor btc şöyle btc böyle diye, bilmedikleri şey hakkında yorum yapıyorlar...

Benim şahsi görüşüm şu an dünyadaki en toksik varlık btc' dir ve sıfırlanması an meselesidir...

Dünyadaki tek varlık demeyim de varlıkların kalite sıralamasını yap deseler benim listem kesinlikle altınla başlar...

Düşünün dünyanın en dandik en toksik varlığını bile 20.000 dolara çıkaran finansal sistem altının onsunu halen 1600 dolarlardan fiyatlıyor...

Bu finansal sistem devam ettiği sürece yapacak bişey yok, babalar ne derse o...

Ama finansal sistem çökerse altının onsu 20.000/50.000( tamamen atmasyon daha yüksek de olabilir) dolardan aşağı olmaz...

Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum altın konusundaki görüşünüze...

Kıytırık btc yi 20 bin dolar yaptılar, millet de bol keseden sallıyor btc şöyle btc böyle diye, bilmedikleri şey hakkında yorum yapıyorlar...

Benim şahsi görüşüm şu an dünyadaki en toksik varlık btc' dir ve sıfırlanması an meselesidir...

Dünyadaki tek varlık demeyim de varlıkların kalite sıralamasını yap deseler benim listem kesinlikle altınla başlar...

Düşünün dünyanın en dandik en toksik varlığını bile 20.000 dolara çıkaran finansal sistem altının onsunu halen 1600 dolarlardan fiyatlıyor...

Bu finansal sistem devam ettiği sürece yapacak bişey yok, babalar ne derse o...

Ama finansal sistem çökerse altının onsu 20.000/50.000( tamamen atmasyon daha yüksek de olabilir) dolardan aşağı olmaz...
    +1.........
    Ben bu rakamları yazmaya çekiniyorum, çünkü minimum 5000 gibi bir rakam yazdım diye dünyanın tartışmasını yapmak zorunda kaldım, artık tartışmıyorum. Üstelik hesaplar minimum 8000 USD çıktığı halde çekinerek 5000 yazmıştım.

3.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Block - chain hakkında geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin alttaki makaleyi okumasını tavsiye ederim...

https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Aslında burda bitcoin teriminin ne olduğunu/olmadığını anlamak lazım öncelikle...

Bu makalede yazılan anlamıyla ve bitcoin' in tasarımcısı tarafından kullanılan aslında çok genel anlamlı bir bitcoin...

Aslına bakarsanız ethereum, ripple,tether, ıota milyon çeşidi var bunların hepsi birer bitcoin...

Bütün kullanılan el kağıt mendillerine selpak denmesi gibi, bir ara bütün mp3 playerlara ipod denmesi gibi, darbeli kırıcıya hilti denmesi gibi, bu örnekler çoğaltılabilir...

Bitcoini savunmak ile selpak' ı savunmak bence aynı şey, tamam buluşu selpak yapmış olsa bile, şu an veya ilk bulduğunda pazar lideri olmuş olsa da aynı teknolojiyi kullanarak aynısını başka bir marka çatısında üreten bir ürün pazar liderliğini alabilir, hatta selpak gün gelir piyasadan silinebilir, önemli olan selpak' ın hayatımıza kattığıdır...

Aynı şekilde apple ilk çıkardığı mp3 playerlara ipod adını verdi, ama başka firmalar aynı fikir ve benzer teknolojiyi kullanarak bu konuda pazarın hakimi olan apple' ı geride bıraktılar, ve sonuç olarak hepsi beraber piyasadan silinip gittiler, çünkü böyle bir ihtiyaç kalmadı...

Şimdi gel-gelelim bitcoin', e ya hu ben neden basit bir matematik formülü ile (yukarıdaki makalede yazıyor) yaratılabilecek bir programa (program dediğim bitcoin) 10.000/20.000 dolar vereyim...

3/5 yıl sonra ehtheremun bitcoinden daha değerli olmayacağı ne malum ??? veya ripple' ın ??? veya şu an adını bilmediğimiz ve investing kriptoparalar listesinde en aşağıda şu an 0,00001 dolardan işlem gören s.kcoin' in bitcoinden daha değerli olamayacağını ben nerden bileyim/kim bilebilir...

Sonuçta hepsi aynı teknolojik altyapıyı kullanıyor(block-chain), hepsinden de sınırlı sayıda üretilebiliyor, veya buna benzer bir algoritması var...

Toparlıyorum, block-chain iyidir, ilerde birçok yönden hayatımıza girip kolaylaştıracaktır, belki de girmiştir, ama bitcoin kesinlikle bir varlık değildir...

4.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Block - chain hakkında geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin alttaki makaleyi okumasını tavsiye ederim...

https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

..

Toparlıyorum, block-chain iyidir, ilerde birçok yönden hayatımıza girip kolaylaştıracaktır, belki de girmiştir, ama bitcoin kesinlikle bir varlık değildir...
    Bence de varlık değildir. Birileri söz vermiş sayısı artmayacak diye, ama şikayet edebileceğin makam yok. Altın dışında arkasında silah olmayan paraya para demem. ABD dolarında "This note is legal tender for all debts public and private" yazar.

Öte yandan blockchain bir teknoloji olması lazım. Eskiden var olan şey geliştirilmiş ve isim verilmiş. İki kurum birbirine mesaj gönderiyor örneğin banka IGDAS'a, fatura ödendi ve karşı taraf da konfirmasyon veriyor, iki tarafta log dosyalarına mesajı yazılıyor, müşteri faturam ödenmemiş derse iki kurum karşılıklı loglara bakıp düzeltme yapıyor. Benim tahminim blockchain ile mesajlaşma iki kurumdan bağımsız oluyor.

Blockchain teknolojisi ile hisse alım satımı olur ise ilginç olur, aynı hisseler elden ele geçmeye başlayınca borsadan kaçılır mesela. Eskiden hisse üzerinde Seri No vardı, gerçi paraların üzerinde de seri no var.

Bir şeyin para olabilmesi için volatilitesi çok düşük olmalı, normal zamanda millet bir yıl bekliyor %2-3 reel faiz almak için. Volatil şeye para denemez, bir varlık cinsi denilebilir bence.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •