700 milyar dolarlık parasal genişleme ..
700 milyar dolarlık parasal genişleme ..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ABD borsalarını kurtardı Fed .. Yoksa bugun sağlam gelecekti borsaları ..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Almanya, koronavirüse karşı İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik yardım paketini devreye sokuyor: 614 milyar dolar
Alman hükümeti, koranavirüs salgını yüzünden zor durumda olan şirketlere ‘sınırsız’ kredi sağlayacak
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
abd enflasyon oranlari gozonune alindiginda, dolar artik enflasyona karsi ciddi anlamda negatif getirisi olan bir enstruman oldu.
bu hamle tuketime hicbir sekilde katkida bulunmayacak, ama zaten abd acisindan istihdam problemi yok.
tuketim ve harcama genislemesi acisindan artik butun dunya likidite tuzaginin icindedir.
parasal genisleme ve faiz indirimi tamamen finansal piyasalarin islevi acisindan yapilmis olup , artik dolar dahil tum paralar çöptür.
Dolar/₺ 5.29 sığ piyasa.
Erkenden faizi ortadan kaldırma.
Tarihi anlar yaşıyoruz.
Yer İmleri