Originally Posted by
erick_von_manhstein2
Sevgili TH, bende bunu merak ediyorum. SIzce boyle birsey oluru var mi ? Yani Hakim ve SAvcilik Korona ve sonrasinda gelen Ekonomik Krizi nedeniyle Halkbanka makul bir ceza verip yollayabilirlermi ? Zaten Banka nin bu kriz zamaninda buyuk bir ceza vermek ne kazandirir ?
Yoksa Hakim ve SAvcilik hayir bu hukuki bir ceza ve ben yargilamama bakarim diyip, bankayi saglam bir ceza verirler mi ?
Birde Surec bir sure daha uzayacak gibi
Mahkemenin makul bir karar vereceğine inanıyorum. Üçgenimizin uçları şunlardan oluşuyor: Hakkaniyetli olma, adil davranış, şirketin rasyolarıyla orantılı bir sonuca ulaşma. Zaten bankanın piyasa değeri 1 milyar doların da altına inmiş durumda. Böyle bir bankaya ne kadar mali ceza verilebilir ki? Unutmayalım, ABD'deki mercilerin amacı; verilecek okkalı bir mali ceza ile kanunlara aykırı işlem yaptığı iddia edilen şirketleri batırmak değildir. Caydırıcı bir amaç peşindeler. Böylece de olası mali ceza bankanın piyasa değeri ile orantılı olmak zorundadır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri