Originally Posted by
erick_von_manhstein2
Sevgili TH, bende bunu merak ediyorum. SIzce boyle birsey oluru var mi ? Yani Hakim ve SAvcilik Korona ve sonrasinda gelen Ekonomik Krizi nedeniyle Halkbanka makul bir ceza verip yollayabilirlermi ? Zaten Banka nin bu kriz zamaninda buyuk bir ceza vermek ne kazandirir ?
Yoksa Hakim ve SAvcilik hayir bu hukuki bir ceza ve ben yargilamama bakarim diyip, bankayi saglam bir ceza verirler mi ?
Birde Surec bir sure daha uzayacak gibi
Mahkemenin makul bir karar vereceðine inanýyorum. Üçgenimizin uçlarý þunlardan oluþuyor: Hakkaniyetli olma, adil davranýþ, þirketin rasyolarýyla orantýlý bir sonuca ulaþma. Zaten bankanýn piyasa deðeri 1 milyar dolarýn da altýna inmiþ durumda. Böyle bir bankaya ne kadar mali ceza verilebilir ki? Unutmayalým, ABD'deki mercilerin amacý; verilecek okkalý bir mali ceza ile kanunlara aykýrý iþlem yaptýðý iddia edilen þirketleri batýrmak deðildir. Caydýrýcý bir amaç peþindeler. Böylece de olasý mali ceza bankanýn piyasa deðeri ile orantýlý olmak zorundadýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri