TR de et fiyatlari yuksek degil
Dunyada cok dusuk
Efendim hemen aciklayalim
4-5 sene once TR den ABD ye bir Turk gelmisti tanistik ettik. Adam Trakya nin bir yerinde kasaplik yapiyormus ziyarete gelmis. Hayvan yetistiriciligi yapan arkadaslari var. Bir gun benden internetten bir sey almami istedi kendi kredi kartimla alacaktim adam da bana nakit odeyecekti tamam dedim
Almak istedigi sey hayvanlara vurulan hormon. Gerci bana ne dedim ilk once sonra merak ettim adamin yaninda internetin basindayken google a girdim neymis bu hormon diye. Bir baktimki TR de yasak ama ABD de serbest
Adama dedimki bunu TR ye nasil sokacaksin? Abi dedi yasak masak ama bunu hayvana bi vuruyorsun balon gibi sisiyor manyak et cikiyor ondan ABD de et cok ucuz dedi
Dedimki bunu TR de yetistiriciler biliyordur kacak getirir herkes sisirir hayvani. Dediki herkes zaten bunun pesinde ama ABD de tanidik olacak kacak sokacak bir suru risk
Neyse sunu demek istiyorum. ABD de hayvan yetistiriciliginde sapiklik otesi bir antibiyotik ve hormon kullanimi var. Bir de ciftlikler cok buyuk. Mesela bazi hayvan uretim ciftliklerinin tepeden ucakla videosunu cekmisler ucak yarim saatte bitiremiyor ciftligi dusun artik
ABD de en dusuk kalite biftegi 20 liraya alirsin ama cok lezzetsizdir cogu insan onu tuketir. 20 lirayi abartmiyorum.
Turkiyedeki ise gercek et. Biz burada yani ABD de sahte et yiyoruz
Mesela TR de nusretin kullandigi et hem prime cut tir hemde organic gibi. Cunku kendi ciftliginde yetistiriyor. bunun aynisinin paundu ABD de 30 dolardir yani kilosu 210 TL
ama bunu zenginler yer. Yani siz TR de yediginiz et ABD de zenginlerin yedigi ettir.
ABD deki fakirlerin yedigi angus etini ithal ettiler TR ye kimse yemedi. Turkiyenin damak tadi ustun tad. daha gelismis bir tad.
Yer İmleri