Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 168/1014 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ödenmemiş gözüküyor taahhuka dekontlarla başvurun diyor .

Ama şöyle bir enteresan durumda var .

Ödenecek emlak vergisi 3 katına yakın artmış nasıl oluyorsa bu anlam veremedim

2017 yılının 1 taksit ödeyip eskiler için itiraz oluşturacağız gibi .

Yanlış hesaplayıp eksik mi aldılarda şimdi mi uyandılar acaba .

eğer öyle olduysa suçlusu biz mi oluyoruz .
    valla her şey olabilir...artık müflis tüccar misali eski defterleri de karıştırabilirler.

bu arada pendikte küçük bir arsam var, kentsel dönüşüm bölgesi...iş bitince 120-130 m2 bir ev düşecek...arsa için 280 tl vergi çıkmış...bu nedir diye aradım belediyeyi...mevcut da oturduğum ev hem m2, hem de muhit olarak daha iyi olmasına rağmen 240 tl vergi çıkıyor...nasıl iş dedim? kem, küm, arsa ların konuta göre daha yükske çıkıyor vergisi diye bir şey geveledi.

iyi de, geçen yıl 170 ödemişim, bir senede %35 vergi artışı olur mu dedim..kem, küm...asıl 2018 de çok daha yüksek artış olacak dedi...ben de ödemiyorum, af çıkınca öderim dedim...bir de, o kadar emin olmayın belki 2018 i göremezsiniz dedim...gerçekten iyice zıvanadan çıktılar...suriyeli bakacağız, sağa sola para dağıtacağız diye resmen sömürülüyoruz.

2. Emlakta vergi yakinmalari basladi. Madrake nin Amerikasi oluyoruz. Bence en kolay vergi toplama yolu. Amerikalilar bunu 50 yil once kesfetmis. Sirf Kgf ile 160 milyar dagitilmis. Sosyal yardimlara da 55 milyar. Simdi toplama zamani

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Hükümet istemese de (kaçınılmaz bir şekilde) emlak vergilerini arttırmak zorunda kalacak.

Emlak vergilerinin artması gayrımenkul fiyatlarında artış mı yaratır yoksa azalma mı?

Dünya örneklerine bakılınca gayrımenkul fiyatlarını arttırır.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bu genellemeyi nasıl yapıyorsunuz...2-3 arkdaşa sorup genel bir çıkarım yapma olaylarına karşıyım...ne konut fiyat endekslerinde, ne de satış adetlerinde bir sorun gözükmüyor...bazı mhalle arası müteaahitler sıkıntıda olabilir, büyklerde de çıkabilir...ama bu genelleme yapmak için yeterli değil.

demir fiyatı bir senede ikiye katlanmış, talep olmasa bu kadar artamazdı.
    Türkiyede et fiyatları aşırı talep yüzündenmi bukadar pahalı ?

5. Tüm Vatandaşların 19 Mayıs Atatürk' ü Anma ve Gençlik , Spor Bayramı kutlu olsun. Sonsuza kadar Ülkemiz mutlu olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    benim yazdığımdan arz önemsiz sonucunu mu çıkardınız? sonuçta talepte önemli, arz da önemli...arz dediğiniz şey bir anda azalmaz, işletmeler kapıya kilit vurmaz...talebi artan şeyin, yeterince arz olmadığında fiyatı artar..şimdi arz talep dengesi hikayesi anlatmayalım burda.

peki bir soruda ben sorayım...son 5 yılda yıllık et tüketimi fiyatı çok arttı diye azaldı mı? ya da aynı mı kaldı...bildiğim kadarıyla suriyeli vs, artı gelirlerin artması ile et tüketimi de arttı son yıllarda, fiyatın 5 senede ikiye katlanmasına rağmen üstelik.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    TR de et fiyatlari yuksek degil

Dunyada cok dusuk

Efendim hemen aciklayalim

4-5 sene once TR den ABD ye bir Turk gelmisti tanistik ettik. Adam Trakya nin bir yerinde kasaplik yapiyormus ziyarete gelmis. Hayvan yetistiriciligi yapan arkadaslari var. Bir gun benden internetten bir sey almami istedi kendi kredi kartimla alacaktim adam da bana nakit odeyecekti tamam dedim

Almak istedigi sey hayvanlara vurulan hormon. Gerci bana ne dedim ilk once sonra merak ettim adamin yaninda internetin basindayken google a girdim neymis bu hormon diye. Bir baktimki TR de yasak ama ABD de serbest

Adama dedimki bunu TR ye nasil sokacaksin? Abi dedi yasak masak ama bunu hayvana bi vuruyorsun balon gibi sisiyor manyak et cikiyor ondan ABD de et cok ucuz dedi

Dedimki bunu TR de yetistiriciler biliyordur kacak getirir herkes sisirir hayvani. Dediki herkes zaten bunun pesinde ama ABD de tanidik olacak kacak sokacak bir suru risk

Neyse sunu demek istiyorum. ABD de hayvan yetistiriciliginde sapiklik otesi bir antibiyotik ve hormon kullanimi var. Bir de ciftlikler cok buyuk. Mesela bazi hayvan uretim ciftliklerinin tepeden ucakla videosunu cekmisler ucak yarim saatte bitiremiyor ciftligi dusun artik

ABD de en dusuk kalite biftegi 20 liraya alirsin ama cok lezzetsizdir cogu insan onu tuketir. 20 lirayi abartmiyorum.

Turkiyedeki ise gercek et. Biz burada yani ABD de sahte et yiyoruz

Mesela TR de nusretin kullandigi et hem prime cut tir hemde organic gibi. Cunku kendi ciftliginde yetistiriyor. bunun aynisinin paundu ABD de 30 dolardir yani kilosu 210 TL

ama bunu zenginler yer. Yani siz TR de yediginiz et ABD de zenginlerin yedigi ettir.

ABD deki fakirlerin yedigi angus etini ithal ettiler TR ye kimse yemedi. Turkiyenin damak tadi ustun tad. daha gelismis bir tad.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    TR de et fiyatlari yuksek degil

Dunyada cok dusuk

Efendim hemen aciklayalim

4-5 sene once TR den ABD ye bir Turk gelmisti tanistik ettik. Adam Trakya nin bir yerinde kasaplik yapiyormus ziyarete gelmis. Hayvan yetistiriciligi yapan arkadaslari var. Bir gun benden internetten bir sey almami istedi kendi kredi kartimla alacaktim adam da bana nakit odeyecekti tamam dedim

Almak istedigi sey hayvanlara vurulan hormon. Gerci bana ne dedim ilk once sonra merak ettim adamin yaninda internetin basindayken google a girdim neymis bu hormon diye. Bir baktimki TR de yasak ama ABD de serbest

Adama dedimki bunu TR ye nasil sokacaksin? Abi dedi yasak masak ama bunu hayvana bi vuruyorsun balon gibi sisiyor manyak et cikiyor ondan ABD de et cok ucuz dedi

Dedimki bunu TR de yetistiriciler biliyordur kacak getirir herkes sisirir hayvani. Dediki herkes zaten bunun pesinde ama ABD de tanidik olacak kacak sokacak bir suru risk

Neyse sunu demek istiyorum. ABD de hayvan yetistiriciliginde sapiklik otesi bir antibiyotik ve hormon kullanimi var. Bir de ciftlikler cok buyuk. Mesela bazi hayvan uretim ciftliklerinin tepeden ucakla videosunu cekmisler ucak yarim saatte bitiremiyor ciftligi dusun artik

ABD de en dusuk kalite biftegi 20 liraya alirsin ama cok lezzetsizdir cogu insan onu tuketir. 20 lirayi abartmiyorum.

Turkiyedeki ise gercek et. Biz burada yani ABD de sahte et yiyoruz

Mesela TR de nusretin kullandigi et hem prime cut tir hemde organic gibi. Cunku kendi ciftliginde yetistiriyor. bunun aynisinin paundu ABD de 30 dolardir yani kilosu 210 TL

ama bunu zenginler yer. Yani siz TR de yediginiz et ABD de zenginlerin yedigi ettir.

ABD deki fakirlerin yedigi angus etini ithal ettiler TR ye kimse yemedi. Turkiyenin damak tadi ustun tad. daha gelismis bir tad.
    Amerikalılarında hiç kafası çalışmıyor. Biz o kaliteli etleri güney amerikadan getiriyoz [emoji3]

Et fiyatlarını karşılaştırırken birde kişi başı gelire göre karşılaştır derim. Sonuç türkiyede herkes zengin.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 168/1014 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •