O konuda söylenecek çok şey var ,20.000 yakın umreci salındı evlerine Diyanetten başlayıp bu konuda dahli olan kim varsa hesabı sorulsun madalyonun bir yüzü böyle
Diğer yüzü bizim insanımızn aymazlığı ,yahu ortada ölümcül bir risk var ,ciddi bir vaka var umreci bazı vatandaşlar
karantinaya alınmış kaçmağa çalışıyor adam !.. ,öte yandan bağlantını kullanıp otobüsten kızını almağa çalışan KKTC havaalanı yöneticisi , örnekleri çoğaltabiliriz
Yahu insan böyle durumda devlet almasa ,kendi kendini karantinaya alır tecrit eder ..anlaşılır gibi değil .. nasıl bir kafadır ,nasıl bir zihniyettir nasıl bir tiğnettir..insan hiç ölümcül bir risk varsa evine gitmek istermi ?? ,ailesini riske atarmı ?? …benim bir türlü aklım almıyor !
Allah korusun kendimde risk potansiyeli görsem ,devlet beni karantinaya almazsa yemin ederim eve gitmem ,başka çarem yoksa dağda bayırda 14 gn vakit geçirir yine ailemi riske atmam..
Anlamakta güçlük çekiyorum
sağlık bakanı meclisde, ama vekiller işe gelmemiş koltuklar boş.
vakko %6 aşağıda sektör kapalı, doaş %8 aşağıda yatırım iptal oldu, pegi %8 aşağıda, uçak kalkmıyor, ford %8 aşağıda üretim durdu. Bu veriler çok çabuk değişir, izlenecek tek şey sektör olmalı. Elinizdeki tohumları az veya çok doğru yere ekmelisiniz. Bu sadece bir banka satış olayı değil, yada finansal bir kriz değil. Konu çok, daha çok şey yazılacak, ama 1-2 ay sonra illaki bir sakinlik yaraların sarılma zamanı gelecektir.
2008 krizinde borsanın destek aldığı ve yukarı döndüğü ortalamaları baz alırsam 83 bin altı 1-2 gün kapanış gelirse 75-77 bin arası ihtimal dahilinde.daha aşağısını pek beklemiyorum.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...8224a7c701.png
2008 özel bir krizdi.dönüş yapılan ortalamaları bu yüzden önemsiyorum.
güncel salgın sebebiyle oluşan durum da oldukça özel,belki de 2008e göre daha hasar verici.aktör aynı repliği tekrar edecek mi izleyelim.
emeğine sağlık teşekkür ederiz.
Yer İmleri