Sayfa 384/1003 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 3,065 - 3,072 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
    Abd den resesyon açıklayan kurumlar var.
    Bu illete kısa sürede çözüm bulunabilseydi sendelemeyle atlatilirdi belki de şimdi süre uzadıkça diğer riskler de belirmeye başlarsa burda artık uzunca bir süre edebiyat felsefe sohbetleri yapmaya başlarız artık.
    Yine de bir yerden sonra olumlu bir gelişmenin olacağına inanıyorum veya inanmak istiyorum
    olumlu gelişme kesinlikle olacak. italyada 5-10 gün içinde vakalar azalacak, bu bizim içinde gecerli. abd içinde gecerli. çünkü vakalarda tüm insanlık etkilenmiyor, 60 yaş üzeri etkileniyor, tam izole her yerde birden uygulamadığı için çinden sonra avrupa yakaldı, yada almanların bu herkese bulaşsın yaşasın demesi bundan kaynaklandı, bir şekilde bitecek. ilaç bulunsada bulunmasada bitecek. sadece tedbir almakta geçikenler var. bizim vakalar kısmen enflasyon oranları gibi doğru değil, 7 gün sonra hemen ölümler başlıyor, 14 gün kuralı bu vefaat edenlerde görünmüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    adam faizi sıfırladı, evlere para gönderiyor, batan olmayacak kamulaştıracağım diyor, yetmiyor hisse senedi alacağım diyor ama satış dalgası durmuyor. merak ettiğim abd endekslerini kim satıyor. bir fon mu, kurum mu, yoksa halk mı satıyor.
    elinde kaldıraçlı long pozisyonu olan fonlar satıyor yani ellerindeki sermayenin 5 10 15 katı gibi yüksek kaldıraçla pozisyon açıp çıkışa oynayanlar
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    elinde kaldıraçlı long pozisyonu olan fonlar satıyor yani ellerindeki sermayenin 5 10 15 katı gibi yüksek kaldıraçla pozisyon açıp çıkışa oynayanlar
    özellikle ABD borsalarında şahit olduğumuz manyak satışların arkasında ne olduğunu dün buraya yazmıştım, adamlar araştırmalarını yapıp piyasadaki deli satışların ana faili olarak "aşırı yüksek kaldıraçlarla işlem yapan risk parite fonlarını" işaret etti, risk parite fonlarının kaldıraç oranları tarihteki en yüksek oranlarmış:

............big reason behind the decorrelated cross-asset rollercoaster was due to an unprecedented, the biggest ever VaR shock, that forced risk parity funds, which until 2 months ago were the most levered ever, to engage in an unprecedented liquidation and delever to levels that were more suitable for the current, well, market crash.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    olumlu gelişme kesinlikle olacak. italyada 5-10 gün içinde vakalar azalacak, bu bizim içinde gecerli. abd içinde gecerli. çünkü vakalarda tüm insanlık etkilenmiyor, 60 yaş üzeri etkileniyor, tam izole her yerde birden uygulamadığı için çinden sonra avrupa yakaldı, yada almanların bu herkese bulaşsın yaşasın demesi bundan kaynaklandı, bir şekilde bitecek. ilaç bulunsada bulunmasada bitecek. sadece tedbir almakta geçikenler var. bizim vakalar kısmen enflasyon oranları gibi doğru değil, 7 gün sonra hemen ölümler başlıyor, 14 gün kuralı bu vefaat edenlerde görünmüyor.
    Aynı şekilde düşünüyorum Kizildag ortak. Test kitlerinin uygulamaya konulmasıyla ve de hastalığın geometrik artışından dolayı sayının artması şaşırtıcı olmayacaktır. Temennimiz çabuk kontrol altına alınması ve kaybın az olması. Tabi temenniyle olmaz,herkesin üstüne düşen sorumluluğu ve tedbirleri alması gerekir.

Brent petrol. -%5
    Abd. -%5
    Vix endeks. -%9

Veriler böyle an itibariyle.Abd de borsanın sert düşmesi, aynı zamanda vix endeksinin de düşmesi garip.Pozitif uyumsuzluk mu diyorlar buna ne.Borsa harıl harıl satıyor ama yatırımcıların endişesi azalıyor. Tabi herşey anlık geliştiği için rüzgarın yönü her an değişebiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi buldum galiba .Th usta nın dediği gibi kaldiracli oynayan fonların satışından düşüyor muhtemelen.
    Yoksa bu satışa vix endeksi kobra gibi kafayı yukarı kaldirirdi ama tersine düşüyor.

6. Nasıl Lehman ile Bear Stearns 2008 krizinde 35 kat kaldıraçla ful malda yakalandılarsa bunun benzeri şu anki krizde risk parite fonlarında yaşanmış ve onlar da 1 e 50 gibi anormal yüksek kaldıraçlarla ful malda yakalanmışlar, bu yüzden de mecburen fiyata bakmadan hangi kademelerde alıcı var ise o kademelerden satmak zorunda kaldılar çünkü böyle yapmasaydılar onlar da Lehman ve Bear Stearns gibi batıp gideceklerdi.

7. İşte ABD borsalarındaki manyak satışların nedeni budur, RP fonlarının aşırı kaldıraçla ful malda yakalanmış olması ve derhal likite geçmek zorunda kalmaları, düşen bir piyasada zorunlu satış yaparsan olacağı budur işte, normalde %3 düşecek piyasayı %12 düşürürsün aynen geçen gün olduğu gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
    Aynı şekilde düşünüyorum Kizildag ortak. Test kitlerinin uygulamaya konulmasıyla ve de hastalığın geometrik artışından dolayı sayının artması şaşırtıcı olmayacaktır. Temennimiz çabuk kontrol altına alınması ve kaybın az olması. Tabi temenniyle olmaz,herkesin üstüne düşen sorumluluğu ve tedbirleri alması gerekir.

Brent petrol. -%5
    Abd. -%5
    Vix endeks. -%9

Veriler böyle an itibariyle.Abd de borsanın sert düşmesi, aynı zamanda vix endeksinin de düşmesi garip.Pozitif uyumsuzluk mu diyorlar buna ne.Borsa harıl harıl satıyor ama yatırımcıların endişesi azalıyor. Tabi herşey anlık geliştiği için rüzgarın yönü her an değişebiliyor.
    Son anda daha fazla satış ağırlığı hafta sonu iyi bir haber öncesi yapılan işlem anlamıda gelebilir. Pazartesi yaşayıp göreceğiz.

Sayfa 384/1003 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •