Sayfa 404/1001 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: Viop - XIV

1.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Cunku sacma yaziyorsun. 2 3 gonderide olsa dikkat cekiyor. Derdin ne anlamiyorum.

50 kisi yaziyor tuprs herhalde 50 60 i gorecek 90 altindan alirim korkacak bir sey yok dersin. Al sana 65 lira

Pgsus 40 liradan alinir cok iyi alim firsati dersin al sana 25 lira.

Dunya coronayi konusur herkes onumuzdeki 2 hafta zor olacak der ama sen farkli konusursun

Bunu yapmak zorunda misin
    İyi, güzel takip etmişsin..faydası oluyorsa devam et(ters indikatör olarak da olsa), olmuyorsa boşver...ben öyle yapıyorum.

ama benimle polemiğe girme...saçma ya da değil, görüşlerim beni bağlar...sana saçma gelir, bana çok doğru gelir...portföyüm hedge li olduğu İçin buralardan Tüpraş da alırım, Pegasus da..ayrıca bunların dışında uzun vade portföy İçin aldığım 16 hisse daha var...alımlarımı da en az 5-6 parçaya bölerim.

Yani, portföyümü ve portföyümün riskini çok güzel yönetiyorum..bu sene 125 bin üstünü beklemiyorum demiştim bu yol İçin, hem de bunu 1 Ocak da dedim...millet 150-160 bekliyordu...119 bin aşağı kırılırken de orta vade sat verdiği için portföyü hedge ettim...bunları da okumuşsundur mutlaka, çok iyi takip ediyorsun ne de olsa.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

şu son 1 haftada Turkiye de ve özellikle büyük şehirlerde hayatı nasıl etkilediği ortada..

olayın sağlık boyutu çok önemli.. ama burada piyasa açısından bakarsak "ekonomik aktiviteyi" oldukça derinden etkilediği çok açık.. tüm toplantılar.. bir sürü ticari faaliyet.. ithalat..ihracat.. paranın piyasada dönmemesi..fabrikaların üretimi durdurması, yavaşlatması vb.. çarpan etkisi ile dalga dalga yayılıyor..

bunlar çok sıkıntılı seviyelere gelebilir, belki de gelmek üzere.. yeterince vergi toplanaması olasılığı.. "devletin" faaliyetlerinin sıkıntıya uğramadan devam etmesi gerekliliği.. vergi arttırmada nereye kadar gidilebilir gibi sorular.. bir sürü risk var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Eğer normal gripten 8000 kayıp varken koronadan şimdi baktım 260 kayıp varsa

Ve bundan dolayı turp arkasına general alıp sanki nordmandiya çıkarmasına gidiyormuş gibi basın aciklamasi yapıyorsa

Ben bunun adına grip salgını değil savaş derim

Zaten yan etkileri savaştan beter oradan belli

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Test kiti sıkıntısı yok.
    Yurt dışı hikâyesi olmayan insanlar da teste tabi tutulmaya başlanmış.
    Buna rağmen minnak da olsa bir azalma olmasını hasta müracaatı daha az diye yorumluyorum.

Tabii 1 gün ile bir şey belli olmaz.
    Yeni hasta sayısı birkaç gün bu rakamları geçmez ise matematik ilmi bize bir şey ifade ediyor olabilir.
    Benim anladığım iki ana grup var. Birincisi riskli ülkelerden gelenler, ikincisi hastahaneye başvuranlar. Bu iki koldan takip yapılıyor. Kitimiz yeterince varsa bu kişilerin uzak temaslarına kadar inceleme yapar hale gelmişiz demektir. Yapalım testleri güzelce hastalar ortaya çıksın sonrasında onları karantinaya alalım. Her köşe başında sıkıştıralım şu virüsü. Duvarlara çarpa çarpa yok olsun gitsin. Önümüzdeki hafta taburcu olan hastaları duymayı bekliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Akşam yazmıştım artık vakalar daha az söylenecek diye çünkü kontrolü kaybetmeye başladı derler diye ama dikkat edersek %10 vaka ve test oranı çıkıyor 2 gündür bu bizim formülümüz olsun ama şunu kaçırmayalım ölüm en az 4 e n fazla 8 gün içinde oluyor yani ilki 11 marttı günlük vaka sayılarına bakarak ölümlerinde ona göre oranlayabiliriz
    Ve tekrar söylüyorum sokağa çıkma yasağının yeni adı evdekal Türkiye

Bırakın lan bu işleri

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Abd italya yı geçer büyük ihtimalle, milyon ile ifade edilebilir abd deki vaka sayısı 1 ay sonra
    1 ay sonra 1 milyon olması İçin vakaların ortalama 30 bin olmadı lazım..daha 5 bin bile olmadı günlük vaka...ABD trend olarak artışta olsa bile 500 bine bile ulaşmasını beklemiyorum.

Ayrıca, nüfus ve vaka sayısı olarak yüksek Almanya ve İran’da artış sayısı yataya girmiş gibi...iyalya ve İspanya da artış trendi devam ediyor...yani sorunu büyüyenler de kontrol altına alanlar da var...ayrıca ilk vakaların görüldüğü Çin, gineykore ve Japonya’da sorun çözülme noktasında.

Yani, karamsar olmak İçin de, pozitif düşünmek için de sebepler var...ben pozitif tarafa daha yakınım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by oyuncu7276 Yazıyı Oku
    Yanlışlık olmuş.. Osmanlida Süleymaniye Darüşşifası varmıştı.Ilac üretimi için.....ismi yanlış yazmışım.. özür.....
    Yani ne demeye getiriyorsun işin aslını söylede sende rahat et bizde edelim. Şöylemi olsun istiyorsun. Cumhuriyet son bulsun Osmanlı devleti kurulsun Rte padişah olsun Bilal şehzade olsun bumudur .

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İyi, güzel takip etmişsin..faydası oluyorsa devam et(ters indikatör olarak da olsa), olmuyorsa boşver...ben öyle yapıyorum.

ama benimle polemiğe girme...saçma ya da değil, görüşlerim beni bağlar...sana saçma gelir, bana çok doğru gelir...portföyüm hedge li olduğu İçin buralardan Tüpraş da alırım, Pegasus da..ayrıca bunların dışında uzun vade portföy İçin aldığım 16 hisse daha var...alımlarımı da en az 5-6 parçaya bölerim.

Yani, portföyümü ve portföyümün riskini çok güzel yönetiyorum..bu sene 125 bin üstünü beklemiyorum demiştim bu yol İçin, hem de bunu 1 Ocak da dedim...millet 150-160 bekliyordu...119 bin aşağı kırılırken de orta vade sat verdiği için portföyü hedge ettim...bunları da okumuşsundur mutlaka, çok iyi takip ediyorsun ne de olsa.
    105 bin bekledigini de yazsaydin keske. Simdi 85 bin.

86 lira olan pgsus 26 lira be. HUBCV bile daha iyi bundan. Senin yuzunden guzelim sirketen nefret ettik propagandan sayesinde.

Gunluk 10 15 bin puan hareketlerde kendini nasil hedge ediyorsan artik. Harika.

Yukselis bekleyebilirsin dusus de bekleyebilirsin. Senin paran ama yorumlarin yanlis ve burada yaptigin yorumlar sadece seni baglamiyor. Burasi bir platform, sosyal medya degil. Hemen hemen herkes birbirini taniyor ve birbirlerinden etkileniyor.

Mesela Tospa iki gun once ben Garan alacagim dedi. Ben dahil baskalari dedik iyi dusun acele etme diye. Cunku zayifti. Belki onun goremeyip bizim gordugumuz bir sey vardi.

Buraya yazip kimseyi etkilemeyecigini dusunuyorsan o halde insanlar neden sana saygi duysun. Sen bos konusan bir insan misin? Tam tersine buraya yazma sebebin insanlara bir seyler verebilmek, senin bilginden faydalanmalari icin

Sayfa 404/1001 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •