Sayfa 344/996 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VI

1. Ben de oyle biliyorum. Mideye inerse sorun yok ama yedigimiz kuru uzumde virus varsa elimize bulasacaktir. Elimizi de burnumuza agzimiza surersek o zaman enfekte oluruz. Benim anladigim bu....
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Sıcak su için diyorlardı. Boğazda varsa temizlensin diye . Bundan hareketle mideye inen virüsün bir şey yapamayacağını düşünüyordum. Yanılıyor muyum ? Ciğerlere inmemesi gerekiyor galiba.
    Ben de merak ettim . Uzman bir arkadaşımız var mı acaba ? Genetikçi arkadaşımız buralarda mı ?
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

2.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Konut peşinatını yüzde 5 'e çekmeden bu önlemlerin hiçbiri işe yaramaz.
    hatta koronalı oldugunu belgeleyebilirse %3 ye kadar müsade etmeli. ölüm oranından fazla peşinat almak herşeyden önce günahtir.

3. Ayhan basgan der ki;

2 yada 3 hafta once 5 kiliosunu 10 tl ye aldığım patatesin 5 kilosu 20 tl olmuş

4.  Alıntı Originally Posted by Butikali70 Yazıyı Oku
    Bu videoya "Like" atan herkese Allahım ne muradı varsa versin (Kızım için! )

https://youtu.be/HsiXrtMnRVQ
    Likeladim [emoji106]

5.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Ben de oyle biliyorum. Mideye inerse sorun yok ama yedigimiz kuru uzumde virus varsa elimize bulasacaktir. Elimizi de burnumuza agzimiza surersek o zaman enfekte oluruz. Benim anladigim bu....

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Mideye inerse sorun yok -->doğru virüs mide asitinde yaşayamıyor

yedigimiz kuru uzumde virus varsa elimize bulasacaktir. Elimizi de burnumuza agzimiza surersek...

şimdi hocam teoride öyle de
    "viral yük" dediğimiz bir şey var. yani siz 3-5- (hatta bin tane de neyse onu hayal edemeyibilirsiniz), 3-5 tane diyelim biz ona, virüsü böyle cansız yüzeylerden aldınız da, elinize yüzünüze sürdünüz de bulaştı diye bir şey aslında yok.

ne demek yok: şu demek, evet virüsü oradan oraya taşımaya taşırsınız ama siz bağışıklığı 0 olan bir kemoterapi hastası değilseniz, ya da bağışıklık baskılayan başka bir şey kullanmıyorsanız bu şekilde cansız yüzeyden gelip geçecek virüs sizi hasta edecek bir sayıda olamaz.olmaz. belirli bir sayı gerek. iyiki de öyle yoksa şimdiye neslimiz kururdu.

hatta mesela canlı bir bulaş kaynağıyla ortalama 15 dakika filan aynı ortamda bulunmak gerek aslında normal insanı hasta edece kadar virüs kapmak için. ama bunu söyleseler zaten gevşek olan halk iyice gevşer...bir de tabi nereye ne kadar sayıda virüs gelmiştir bilemiyoruz... belki o tarikat camisindeki deli gibi birileri öksürdü tükürüğünü buladı (öyle bir sayı için anca bu tip manyaklıklar gerek)...yoksa normal lojistik zinciri içinde markete, koli içinde gelen paketli gıdaya filan hiçbir şey olmaz.

gel gör ki memleket psikopat dolu ve korkuyoruz? eğer öyleyse de ne yapıyoruz her yerde varmış gibi davranıyoruz.

ne yapabiliriz peki (cansız yüzeyler için?)

mümkünse, üstünüzü başınızı dışarıdan gelince doğrudan yıkayın. makineye atın yani.
    yıkanmayan şeyleri de balkon gibi, teras gibi, tercihen güneş ışığının doğrudan gelebileceği bir yere koyun bırakın, ya da bir odayı buna ayırın penceresini açın. ertesi gün kullanın.
    ayakkabılarınızı da evin içine almayın.

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    avrupanin dagilmasina kadar yolu var bu isin.
    bu ulkeler nasil ulkeymis ben anlamadim. markette nasil 1 kutu birsey kalmiyor.
    bizde adam makarnayi yigarim dedi misal.
    bulgaristan maske diye gebermis burdan gitmis . ingikterede hensire agliyor acim diye.
    almanyayi al ac hepsi.
    hocam mesela, diyelim sizin mahalledeki a101'de cumartesi yağma oldu, bi paket makarna bile kalmadı (mesela dedik)
    o 101'ler hemen alarm verir, gerekirse depolar gece açılır, kamyoncular sabaha kadar çalışır o tedarik sabah 8 de kapıda olur personel normalde 8.30da mı geliyor 8de gelir, 7^de gelir, dükkanı açar, o tedariği de rafa dizer.

kısacası
    bizde işçi hakkı diye bir şey yok.
    buna şükretmek mi gerek bilmiyorum ama
    almanyada çok çok afedersiniz
    ..seniz kimse pazar günü depo/antrepo açmaz, ..seniz 1 tane kamyoncu bulamazsınız, zaten pazar günü açık market de yok.

kısaca böyle.

7. bulgaristan filan da küçük ülkeler

yani az nüfuslu, dar ekonomik hacimli ülkede her alanda üretici yoktur, çok normal değil mi bizim bile çok alanda üretimimiz yok...
    zaten ölçek ekonomisi gereği sadece belli kar edebileceği şeyler üretiyordur, kalanı AB ülkelerinde geliyordur.

bu plan normalde işliyor
    ama AB şimdi kendi derdine düşünce plan da suya düşmüş oluyor

8. demin bir yerde bir soru okudum..

su an buyuk istanbul depremi olsa .neler yasariz diye dusundunuz mu hic..

Sayfa 344/996 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •