Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

    102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

    23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

    21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

    16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

    130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

    52 15.12%
Sayfa 171/1014 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

  1. #1361
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Bedava yerde kim yaşamak istemez ? Abd çok pahalı ingiltere çok bahalı. Tr beleş.

    ee ne işin var pahalı yer geçinemiyorsun hem ve zencilerin içinde .. aklıma türü türlü şeyler geliyor bu mantıkla bakınca :D
    Benim sehirde zenci mahallesi yok. Cok fazla arap meksikali hintli cinli var. Ama hepside abd vatandasi

    Soyle soyleyim daha iyi anlarsin. Benim boyum 1.70 sirkette herkes bana gore cuce kaliyor

    Tr ye gittigimde ise tam tersi. Herkes benden uzun. Turk irki ustun bir irk bunu en bariz abd de goruyorsun.

  2. #1362
    Bir şeyi bilmeden lütfen atıp tutmayın. Nusret kendi etlerini üretmiyor. Ismini burda söylemeyecem büyük bir çiftliğe gidip etin istediği kısımlarını alıyor. Ikincisi Türkiye de antibiyotik ve hormon kullanılıyor. Üçüncüsü ise Türkiye de etin organik olmasına imkan yok. Çünkü Türkiye de hayvanlar meralarda beslenmiyor. Kilo alması için yapay yem veriliyor. Sizin hormon dediğiniz. İdda ediyorum bu yemi Türkiye de kullanmayan bir tane bile besici yoktur. Türkiye de neden et pahalı çünkü mera kullanmıyoruz. Amerika da neden ucuz çünkü onlar mera kullanıyor. Amerika'nın eti daha organik yani boşuna kendinizi üzmeyin.

  3. Gercekler pek oyle degil Hocam,

    Uyusturucu ile silahla ilgin yoksa, hic bir tehlike yok ABD'de.

    Adam gibi yasayan, calisan milyonlar var.

    Kimsenin 400 dolar birikimi yok diyen arkadas, bilmiyor, kimsenin gelecek endisesi yok orada, yarin icin birikim yapsin.

    Cuma'lari odeme gunudur, o gun cebinde Burger yiyecek parasi bile olmaz Amerikali'nin cunku bilir, o gun hesabina parasi yatacak.

    27 senedir orada yasiyorum, bunlari yazdigimizda, soyleyecek sozu olmadigi icin Amerkan hayrani der, gecer bunlar.

    ABD'yi kotulerken de, belli bir siyasi fikrin propagandasini yapar.

  4. #1364
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Bir şeyi bilmeden lütfen atıp tutmayın. Nusret kendi etlerini üretmiyor. Ismini burda söylemeyecem büyük bir çiftliğe gidip etin istediği kısımlarını alıyor. Ikincisi Türkiye de antibiyotik ve hormon kullanılıyor. Üçüncüsü ise Türkiye de etin organik olmasına imkan yok. Çünkü Türkiye de hayvanlar meralarda beslenmiyor. Kilo alması için yapay yem veriliyor. Sizin hormon dediğiniz. İdda ediyorum bu yemi Türkiye de kullanmayan bir tane bile besici yoktur. Türkiye de neden et pahalı çünkü mera kullanmıyoruz. Amerika da neden ucuz çünkü onlar mera kullanıyor. Amerika'nın eti daha organik yani boşuna kendinizi üzmeyin.
    Turkiyede neden mera kullanilmiyor?

  5. #1365
    Acayip sallıyorlar gerçekten okurken kendimi gülmekten alamıyorum. yok abd etleri kalitesiz yok en iyi et tr de bilmem ne.

    biraz kafa ya... biraz..

    Daha arkadaşın portakalları yeni geri göndermişler neymiş aynı boyda değilmiş

    Dışarıdan bişey alacağı zaman bunu ölçen adam/ülke vatandaşına kalitesiz şey yedirir mi?
    TRde Alllah ne verdiyse.

    Anca yakalanırsan.. yok yakalanmadın daya at domuz eşşek etini.

  6. #1366
    Türkiye de doğal mera alanları oldukça sınırlı bir alana sahip. Ardahan ve Kars bölgesi haricinde. Yapay mera konusunda ise devletin attığı tek bir adım bile yok. Çiftliklerde hayvana sürekli basıyorlar sizin hormon dediğiniz yemi. Ancak bu yemde ucuz değil. İşin bütün maliyeti bu yapay yemden geliyor. Sılaj yonca arpa o kadar pahalı değil . Türkiye de bu yemi yemiyen bir tek dana bile yoktur.

  7. #1367
    Konut topiğinde et ile ilgili yorumlar yapılmış. Yazmasam olmaz. Özellikle Amerika dan yazan dostumuzun yazdığı bilgilerin önemli bir kısmı hatalı bilgi.

    Emekli olmadan önceki son 10 yıllık profesyonel hayatım , isim vermeyeyim ülkemizin çok bilinen bir et ürünü firmasının fabrika müdürlüğü olarak geçti. Mesela şu ünlü Nusret , kendisine çok hayranlık duyarım , haftanın 3-4 günü sabahın 6'sında dana etini bizim fabrikanın soğuk hava depolarından bizzat kendisi seçer ve yerine gönderirdik. Adam , restoranında gece 1-2 lere kadar çalışır buna rağmen, sabahın 6'sında restoranından çok ters yönde bulunan fabrikamıza neredeyse her sabah gelirdi. Adamın farkı pişirme tekniğinde - ki Arjantin'de bunun eğitimini aldığını söylemişti bana + mekanının sosyetikliğinde + medyatikliğinde vs. Şimdi dana karkasını da kendi üretmeye başladı diye biliyorum , hatta bir kaç ay önce bu tesis için sorumlu veteriner hekim aradığından da haberim oldu.

    Angus ile ilgili yazılan bilgiler yanlış. Şöyle ki ; ben sanayi mühendisiyim , veteriner veya gıda mühendisi , teknikeri değilim. Şunu net söyleyeyim. Pişmiş halini bile , 10-15 yıllık veteriner hekimlerin bile dana ile angusu ayırt edemediğine defalarca şahidim. Bırak pişmiş halini , karkas halinde , yani kemikli çiğ halini dahi tecrübeli olmayan , öyle 3-4 yıllık veteriner hekimler dana ile angusu ayırt edemez. Ben de , bizim ekipteki veteriner hekimlerin + gıda mühendislerinin uzun anlatımlarıya , mezbahalarda ki kesimlerde belli yıllardan sonra ayırt edebildim. Bu yüzden bırak Türk tüketicilerini , veteriner hekimlerin büyük çoğunluğu bile angus yediğini anlayamaz. Çiğ görüntüsünü bile ayırt edemez. Angus 'un tadı bir .oka benzemiyor diyenler sallıyor, çünkü ne yediğini bilme şansı yok , bu işin içinde olan 10-15 yıllık veteriner hekim , gıda mühendisleri , çok tecrübeli kasaplar hariç.

    Ülkemizde et fiyatları, dünyanın en pahalı ilk 3 ülke arasında yer alır sanırım. Bunun bir çok sebebi var. Toprak reformuna kadar gider nedeni. Yem fiyatlarının pahalılığı , Dünya ölçeğine göre nisbeten daha minimal boyutlarda yapılan hayvancılığın getirdiği verimsizliğin nedeni olan extra maliyetler , mazot fiyatları gibi makro sebepleri var. Dünyanın bu konuda ileri ülkelerinde belli bir dönümün altında hayvancılık , çiftçilik yapılması kanunen yasaklanmış , bölgelerde kooperatif gibi organizasyonlarla çok daha büyük ölçülerde hayvancılığın yapılmasının getirdiği rekabetçi fiyatlara üretip, satabiliyorlar.

    Amerika kıtasına gitmedim. Sadece Uruguay'dan büyük miktarlarda karkas getirmişliğimiz vardır. Yeni Zelanda , Avustralya gibi hayvancılığın çok üst seviyelerde yapıldığı ülkelerde mezbahalarda dana kesimlerinde bulundum , keza Avrupa'nın bir çok ülke mezbahalarında. Ülkemizde et yeme kültürü ağırlıklı olarak sos olmadan , salt et olarak yemek şeklinde . Et , döner , köfte vs. genelde sos olmadan yenir ülkemizde , tabi ki sos tercih edenler de var. Ama özellikle Avrupa'da sos'lu severler et'i ve ağırlıklı olarak öyle de tüketirler. Mesela geleneksel ürünümüz döner. Ülkemizde , iskender hariç sos olmadan tüketiriz. Almanya'da , Hollanda , İtalya, İspanya .. hemen hemen bütün Avrupa'da çok ağırlıklı olarak sos'lu yerler döneri. Bu yüzden , Türkiye'ye geldiğimizde gerçek et'in tadını alıyoruz , et yediğimizin farkına varıyoruz , yurt dışında bu tad yok diyenler hem doğru söylüyor ama yanlış da yorumluyorlar. Çünkü oralarda et , genelde sos ile makyajlandığından bizdeki saf et tadını almamış olmanız gayet normal. Yoksa oralarda da gayet güzel et ürünleri var. Hijyenlikte de bizden iyiler genelde. Ama Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğunda bizden çok geriler bu konuda , yani hijyenlikte. Yoksa o yoksul Afrika ülkelerinde de et fiyatları bizden çok ucuz.

    Fiyatlar ülkemizde gerçekten pahalı. Sebeplerini yukarıda anlattım. Hayvan ırkları konusunda da , hayvancılıkda bilimsel metodlar maalesef çok az kullanılıyor ülkemizde. Gerçi son yıllarda güzel gelişmeler oluyor ancak yetersiz. Mesela google a Belçika Mavisi yazın, d*****n resmine bir bakın , hiç Türkiye'de böyle bir dana görmediğinize eminim , Avrupa'da yaygındır. Ülkemizde 2 yaşında erkek bir dana karkas 250-350 kg aralığında genelde. Bir de Belçika Mavisine bakın anlayacaksınız. Birim maliyeti hemen hemen aynı , ancak besicilerimiz 250-350 kg karkas et üretebilirken , bir de Belçika Mavisine bakın. Bunun gibi bir çok ırk ta da aynı durum var. Fiyata direkt etki ediyor.

    Yurt dışında farklı fiyat segmentlerinde et fiyatları var.Bu fiyat aralıkları bir forumdaşın da belirttiği gibi 50-100 katı dahi olabiliyor. Ancak bu derece fiyat farklarının olduğu hayvanlar çok çok özel ürünler. Bir anımı anlatayım. Dünyanın bir çok memleketinde , farklı kıtalarında et üretim tesisleri kurdum. Yaklaşık 8-9 sene önce Japonya'da bir et üretim tesisi kurmuştum. 4 ay da orada yaşadım. Bu fabrikanın dana tedariği için zaten Yeni Zelanda ve Avustral'ya ya gitmiştim. İş bitti. İş verenler kutlama yemeğine davet ettiler. Tokyo'da , Ginza diye bir cadde var , ultra lüx. Orada çok iyi bir restaurant da Kobe beaf yedik. Sadece 1'er porsiyon Kobe beaf + ısıtılmış dondurma (bu da ayrı bir hikaye , olmaz böyle bir tatlı , gerçekten inanılmaz , dondurmayı masada pişirip öyle servis ediyorlar) adam başı 1000 dolar. 6 kişi gittik , 6 porsiyon Kobe beaf ve 6 porsiyon ısıtılmış dondurma . 6000 dolar hesap ödedi işveren. İçki yok. Kobe beaf , et'in şahikası. Çiğ hali , minyatürlü gibi. Bu Kobe danaları , her gün masajlanıyor , ahırlarda 24 saat Beethoven çalıyor , yedikleri ot , yedikleri yem , içtikleri su , banyoları , bakımları hayal ötesi. Gözlerimle gördüm , ahırlarda gerçekten Beethoven çalıyordu , her sabah özel masözler hayvanı masajlıyorlar. Et , resmen Hacı Bekir Lokumu gibi. İşte bu yüzden porsiyonu 1000 dolar. Çiğ hali de , diğer et ürünlerine göre kaç katıydı hatırlamıyorum ama çok pahalı ürünlerdi. Ama bunlar , hani pazarlamada niş ürünler denir , o türden bir şey. Yani böyle farklar olabiliyor.

  8. #1368
    Konu saptı evet ama şu uyarıyı sağlığınız açısından belirtmeden geçmeyim.
    Fırın ve bakkallardan ve marketlerden kesinlikle ama kesinlikle KEPEK EKMEK almayın. Onun yerine normal ekmek yiyin daha sağlıklı. Net olarak söylüyorum.

Sayfa 171/1014 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •