Sayfa 122/812 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon
Arama sonucu : 6489 madde; 969 - 976 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1.  Alıntı Originally Posted by aytek76 Yazıyı Oku
    Fabrika sanayi icinde degil zamninda kimse yoktu etrafinda simdi etrafi bloklarla doldu ayrica bos arazilerin cogunu bucim aldi diye biliyorum suanda bulundugu araziyi bosaltirsa yerine konut yapilabilir cunki konutlarla yan yana .
    Bu gün çed raporu alınabilse bile, çevresi bloklarla dolmuş bir yerde çimento fabrikasının varlığı ileride bazı ciddi problemlerin çıkaracağınının farkındadırlar sanırım. Şimdiden bile çed raporlarına muhalefet varsa ileride cevrede imar yoğunlaştıkça daha önemli sorunlar oluşabilir.

Yeni çimento üretim yatırımlarını yerleşim yerlerinden uzak daha elverişli ve de ucuz bir araziye taşımaları seçeneği üzerinde duruluyor mu acaba?

Ayrıca konutlarla içiçe girmiş bu genişlikteki bir araziyi farklı değerlendirmek şirkete çimento üretiminden çok daha fazla katma değer katacağının farkındadırlar muhakkak.

2. BUCİM en yakın yerleşim biriminden( çok az sayıda 750 metre mesafede yapılar) rakım olarak ortalama 10 metre yüksekliktedir.
    Verilen ÇED raporu yapılacak yatırımların çevreye zarar vermeyeceği incelemesiyle verilmiştir.Teknoloji geliştikçe maliyetli olsa da fabrika atık gaz ve tozları kolaylıkla kontrl altına alınabilmektedir.
    BUCİM muhtemelen Üretim sahasına 750-800 metre mesafedeki tüm arazileri satınalmıştır.
    Şahsen BUCİM'in bundan sonra çevreye zarar vereceğini düşünmüyorum.
    Senedin sürekli düşmesine gelince;
    Daha önce bahsettiğim gibi;senedi kontrol eden malum zevatın sinsi planları olduğuna şahsen şüphem yok.Bu yüzden "vay sen düşürürsün ha!dur kapayım malını da gör!"gafletine düşmemek gerekir diye düşünüyorum.
    Bizlerin burada ürettiği akla yakın komplo teorilerini boşa çıkarma amaçlı ve daha önemlisi senedi bu alıcısız ortamda uzun süre baskılayıp,Cemtaş'ın elindeki hisseleri blok halinde ucuza kapatma amaçları akla en yatkın amaç olarak çıkıyor karşımıza.Sonuçta bir taşla bir kaç kuş vurma niyetleri belli.
    Şahsen inatlaşmama taraftarıyım.Bekleyip nereye kadar indireceğini görmem lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Bu gün çed raporu alınabilse bile, çevresi bloklarla dolmuş bir yerde çimento fabrikasının varlığı ileride bazı ciddi problemlerin çıkaracağınının farkındadırlar sanırım. Şimdiden bile çed raporlarına muhalefet varsa ileride cevrede imar yoğunlaştıkça daha önemli sorunlar oluşabilir.

Yeni çimento üretim yatırımlarını yerleşim yerlerinden uzak daha elverişli ve de ucuz bir araziye taşımaları seçeneği üzerinde duruluyor mu acaba?

Ayrıca konutlarla içiçe girmiş bu genişlikteki bir araziyi farklı değerlendirmek şirkete çimento üretiminden çok daha fazla katma değer katacağının farkındadırlar muhakkak.
    birde sizin baktıgınız yerden bakalım ve düşünelim..
    bursanın en geç gelişen bölgesi dogu tarafıyani ankara, eskişehir yolu üzeri diyelim,,,,, fab. kestel,de birzamanlar kuş uçmaz kervan geçmez derler,ya öyle yerdi..
    istanbul yolu desek enfazla gelişen yer olarak 2.sırada ve taşınması imkansız ..?
    izmir yolu desek ençok gelişen ve arazi olarakta en pahalı yer taşınması imkansız..?
    şayet fab. istanbul veya izmir yolu üzerinde olsaydı arazi ve yer olarak çok degerli oldugundan başka yere taşınabilinirdi veya penguen gıda gibi yerde olsa idi mesala ..ankara yolu üzerinede kestel cıvarı diyelimki 1m 1000 tl ...istanbul yolu 5000 tl izmir yolu üzeri olanlar 10.000 tl bursa dışında bir yer olurmu onuda tarman sorun..belki kayseriye götürür ..
    ZIR-DELİ Y.T.D

ah bucim sana ne oluyor böyle.

5. yahu durun gömdünüz kağıdı ölmeden (iflas mı ettide haberimiz yok) bu kağıt bu rakamları daha öncede gördü bu kadar negatif olunmadı. sakinnn

6.  Alıntı Originally Posted by beşiktAŞK Yazıyı Oku
    yahu durun gömdünüz kağıdı ölmeden (iflas mı ettide haberimiz yok) bu kağıt bu rakamları daha öncede gördü bu kadar negatif olunmadı. sakinnn
    o zaman endeks 96 binde değildi. o zaman ki gibi 70 binlere inerse bucim ne olur siz söyleyin
    paylaştığım herşey kendi hayal ürünüm olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. sn acemi
    bende biliyorum endeks e göre çıkmadı. çıkmadığını gec fiyatı aşağı saldı lakin endeksi yukarı taşıyan bankalardı. cimentoların en kötü sezonu olan kısıd geçtik. daha önce yazdığım öngörüye göre zaten cemtasın bu fiyatlarda tutunması ve baharda cimento talebinin kısa göre herhalukarda fazla olacağı beklentisiyle iyi bir bilanço bekliyorum zaten ustune birde temettü var. hadi onu gec desek diğer sayfalard eklenen analizdede görulduğu gibi satısı artan nadir cimento şirketlerinden ama enerjiye ödediği paranın yüksekliği karı aşağı cekti. bu yüzden dolarda bu fiyatlarda stabil kalırsa bucim çiçek gibi bir bilanço gelecektir diye düşünüyorum. diğer faktörleri saymıyoruz tabi cemtasdan bedavaya bucim hisselerini kapma arayışları felan yani işin özu endekse göre bakmak çimentoların en köu dönemi olduğu için yanıltıcı olabilir. saygılarımla

8. Şimdi spek bize "höt" diyecek de,biz de ona al sana bi "möt" mü diyeceğiz? Bu zamana kadar kim kimin ağzına hazır lokmayı vermiş?Elbet evirecek,çevirecek,çile çektirecek,paniğe sevketmek isteyecek,umutsuzlandıracak..Her türlü bıktırma aletini kullanacak.İşin doğası bu.

Sayfa 122/812 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •