Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bizim gibi gelişmekte olan piyasalar bazen dow önderliğindeki gelişmiş borsalardan pozitif ayrışır, bazen de negatif..bu da global palanın taktiklerinden biridir.

Mesela, dow daki durum bizi nasıl etkiler tahmini için, Asya’daki em lere bakmak lazım ( Hindistan, Endonezya, Singapur, Malezya vs)....Asya’da artı olan borsa bile var...bize benzer ülkeler ortalama %1 civarı aşağıdalar...yani bize özel bir güçlülük yok.
    Haftalardır sürekli para çıkıyor em lerden...sabahın köründe, birkaç haftadır ortada görünmeyen credit ve merill in alımda olması, Asya em lerdeki pozitif ayrışma, acaba em lere ufaktan para girmeye başladı mı dedirtiyor bana.

Not: hisse portföyüm hedge li, ayrıca kısa vade trade pozisyonum short...bunu yazıyorum ki, pozisyonum yönünde yazıyorum gibi düşünülmesin...zaten yabancı girişi var diye borsa düşmez diye bir kural yok...sadece dow un bu düşüşünde bizim neden daha az düştüğümüzü izah etmeye çalışıyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Haftalardır sürekli para çıkıyor em lerden...sabahın köründe, birkaç haftadır ortada görünmeyen credit ve merill in alımda olması, Asya em lerdeki pozitif ayrışma, acaba em lere ufaktan para girmeye başladı mı dedirtiyor bana.

Not: hisse portföyüm hedge li, ayrıca kısa vade trade pozisyonum short...bunu yazıyorum ki, pozisyonum yönünde yazıyorum gibi düşünülmesin...zaten yabancı girişi var diye borsa düşmez diye bir kural yok...sadece dow un bu düşüşünde bizim neden daha az düştüğümüzü izah etmeye çalışıyorum.
    Objektif değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Hocam bu Corona sürecinde dow a göre zaten az düştük. Bizimkinin hareketleri dow a göre daha düşük genlikli. 0.5 ila 1 arasında carpan. Her iki yönde de.
    bang bang you shot me down..

4.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    Hocam bu Corona sürecinde dow a göre zaten az düştük. Bizimkinin hareketleri dow a göre daha düşük genlikli. 0.5 ila 1 arasında carpan. Her iki yönde de.
    salgın sebepli düşüş sürecinde dediğin geçerli...ben bugünkü hareket özelinde durumu izah etmeye çalıştım.

Ayrıca felaket senaryosu yazanlara şöyle bir hatırlatma yapayım...biz bu krizle 2009 diplerimize geldik ( dolar bazlı)..başta dow, pek çok ülke iki katı üzerinde işlem görüyor 2009 düşüklerine göre..hatta dow üç katında hala.

Yani, ilerleyen haftalarda da sağlam durabiliriz yurt dışına göre. Şimdiden söyleyeyim de, ona göre felaket senaryoları yazın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ...
    Ayrıca felaket senaryosu yazanlara şöyle bir hatırlatma yapayım...biz bu krizle 2009 diplerimize geldik ( dolar bazlı)
    ...ona göre felaket senaryoları yazın.
    sayın Cautionary
    neden 2009 diplerimizi kıstas alalım en kötü olarak. 2001 neden olmasın dolar bazlı. en kötüyü düşünerek hareket etmekten zarar gelmez. bir senaryo yazmak gibi bir düşünceyede sahip değilim sadece olasılıkları hatırlatmaktan öte...
    dilerim sizin gibi düşünenler haklı çıkar ve sosyal arkaplanda çok hasar bırakmaz bu süreç.
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

6.  Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    sayın Cautionary
    neden 2009 diplerimizi kıstas alalım en kötü olarak. 2001 neden olmasın dolar bazlı. en kötüyü düşünerek hareket etmekten zarar gelmez. bir senaryo yazmak gibi bir düşünceyede sahip değilim sadece olasılıkları hatırlatmaktan öte...
    dilerim sizin gibi düşünenler haklı çıkar ve sosyal arkaplanda çok hasar bırakmaz bu süreç.
    Bir kere 20 sene öncesine göre çok şey değişti...dünya yerinde durmuyor..dow için de 2001 e bakarsak işin içinden çıkamayız...şöyle bir örnek vereyim, nasdaq için 2001 e bakmak saçma olmaz mı? Nasdaq demek faang demek bugün...o zaman Facebook,Amazon, apple, netflix, Google neredeydi, şimdi nerede...bazıları kurulmamıştı bile.

Yani şunu demeye çalışıyorum, geçmiş örneklere bakarken de abartıp çok geriye gitmemek lazım. Ayrıca bu kriz de dışsal bir şok...2001 de büyük bşr yerel kriz de vardı...yani kıyaslama İçin her halükarda 2009 daha uygun 2001 e göre.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir kere 20 sene öncesine göre çok şey değişti...dünya yerinde durmuyor..dow için de 2001 e bakarsak işin içinden çıkamayız...şöyle bir örnek vereyim, nasdaq için 2001 e bakmak saçma olmaz mı? Nasdaq demek faang demek bugün...o zaman Facebook,Amazon, apple, netflix, Google neredeydi, şimdi nerede...bazıları kurulmamıştı bile.

Yani şunu demeye çalışıyorum, geçmiş örneklere bakarken de abartıp çok geriye gitmemek lazım. Ayrıca bu kriz de dışsal bir şok...2001 de büyük bşr yerel kriz de vardı...yani kıyaslama İçin her halükarda 2009 daha uygun 2001 e göre.
    mantıklı...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

8. Xu100 sadece -0.14
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •