Erdoğan: Kurumlarımız uygulamaları sıkı bir şekilde takip ediyor
erdoğan: Herkesin gönüllü karantinada kalması çok önemli
erdoğan: Herkes evde kalırsa ek önlemlere gerek kalmaz
erdoğan: üretim ve ihracatın devam etmesi konusunda kararlıyız
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Erdoğan: Kampanyayı devletimiz yürütüyor, devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
yüksek frekans meselesiyle ilgili bir fikrim yok.
"vahşi hayvan yaşam alanlarının insan eliyle değiştirilmesine, işgal edilmesi" kısmı, bu yaban hayvanlardan insana geçen virüslerde daha etkili aslında.
çünkü insana ulaşıncaya kadar (her harf başka hayvan olmak üzere) x - y - z- j- insan gibi bir zincir lazım. Normalde, biz bu hayvanların alanlarını işgal etmesek, onları yakalayıp daracık alanlara hapsedip, hatta koyup kafeslerde satmasak, bu zincir oluşamıyor. oluşamayınca da insanda salgın olmuyor. Biz bunu başardık...Dahası tropik bölgeleri işgal ettikçe bunu daha da yapacağız. Atıyorum yarın bir gün Hindistan'a çakralarını açmaya giden bir grup avrupalı/amerikalı yanlarındaki evcil hayvanların orada bir virüs kapması sonucu onlardan da kendisine geçmesi sonucu başka bir salgın başlatabilir. Olabilecek şey.
mutasyon olayı şöyle: mutasyon sürekli oluyor, sizin hücrenize girse orada da sürekli virüs mutasyonu olacak. ancak, "mutasyona uğradı" derken kast edilen, virüsü belirli bir özelliğini azaltacak/yükseltecek ölçüde bir mutasyona uğraması. bu kısım aslında biraz kafa karışıklığı doğmasına yol açtı. (bence yani, bir mikrobiyolog da çıksa dese keşke çok seyredilen anaakım bir kanalda, CNN'de filan "mutasyon derken öyle büyük çapta olandan bahsediliyor" vs. diye) Bu virüs olayında bir kez daha gördük ki bilimsel iletişim çok zayıf ülkemizde.
Sn. hkm,
Emlak başlığında da yazdım, buraya da yazıyım dedim. Emlak topiğinde 17 şubat tarihli postunuzda Amerikan borsalarının zirvede olduğunu ve çöküş olabileceğini yazmışsınız ve o gün gerçekten zirve olmuş ve 1 ay içerisinde DJ neredeyse %38 düşüp dibi bulmuş. Tam isabet kaydetmişsiniz.
Gönderilerinizi daha bir dikkatli okuyacağım artık![]()
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Usdtry 6.6767
3 madde de dövizin yukselmesi olacaktı)
Yer İmleri