hala 102.500 olasılığı mevcut 107.300 geçilmezse, o yüzden mola desemde dayanamayıp 107.075 ten 1/10 cort açarım 1/10 da 107.175 ten fakat 107.350 stoplu derken 1/10 geldi
Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.
107 üstüne geldik
Nasıl.boğacıklarım eğleniyormuyuz
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
107.000 kapattim. 1500 puan buradan aldik
Yüzde 5 düşse, bu sefer devre kesici gelcek..
kriz sebebiyle hazır evde de bol bol vakit geçiriyorken bol bol kriz tarihçemizi inceleme fırsatı buluyorum. bol bol grafik inceleyip bunları euro dolar gram altın bazında inceleyip en geriden fiyat hareketlerini analiz ediyorum.
son borsa hareketleri ise bana 90'lardaki 2000'lerdeki hareketleri çağrıştırıyor. yalandan manipülasyonlarla kağıdı tavana çakmalar, ertesi gün tabanlar, 10larca kağıdın brüt takas, işlem yasağı şeklinde ban yemesi. batması söz konusu olan şirketlerin sürekli tavan yapması, uçakları 2 ay uçmayacak low-cost firmanın sürekli tavan olup halen alıcı bulması. yani gerçekten iyi niyetli yatırımcıyı çıldırtacak hareketler devam ediyor.
borsamız da aynı ülkemiz ve insanlarımız karakterinde. kısa yoldan parayı bulayım, kimse kazanmasın ben kazanayım, kazanana çelme takayım, b.ktan bir haberle hissemi tepeden çakayım gibi gibi...
yani bir gram ileri gidememişiz. bu ülkede gerçekten sermaye piyasaları çok gelişebilirdi, fonların, yabancı yatırımcının gözdesi olabilirdik. insanlar maaşından arttırdığı 3 kuruşla gelip firmalara ortak olup temettü emekliliği yaşabilirlerdi. bizim piyasalara 94'te ilk darbeyi, 2000'lerde ikinci darbeyi çakıp bitirmişler. şimdi de ne yabancı var ne de yerli. seve seve alım yapan bes'ler, tvf falan var işte. tamamen çöpüz. gram altın bazında sıfırlamış çoğu hissemiz.
büyük balığın küçük balığı yemesi gibi büyük sermayede küçükleri yutup bitirmiş sonra aç kalmaya başladıklarında borsaya taze para, yani keriz girmiyor diyolar.
Bilmeyenler için söyliyeyim, long yönlü devre kesici kalktı.. shorta var sadece yüzde 5 ve yüzde 10 da.
Yani tepeye yapıştığında garanti para gözüyle short açmayın. Ertesi günde kitler tavanı...
Ama short tavan yaparsa ki yapmaz.. o zaman garanti para alırsınız..
Yer İmleri