Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
5 ile 6 yı farklı renklerde yapmaları da iyi olmuş ha.![]()
Bazı tesisatçı veya elektrikçiler vardır piyasada,bunlar boru döşerken veya bir elektrik panosunda tesisat işi yaparken bağlantıları öyle karmaşık yaparlar ki,sonradan tamir veya değişiklik için gelen başka birisi o çekilen tesisatı çözemez ve mecburen o tesisatı karmaşık halde bağlayan kişiye gitmek zorunda kalırsın. İşin sonunda,dışarıdan gelen kişi mesleğinde uzman olsa da işi çözememiş olur ve tesisatı yapan usta en iyi usta olmuş olur,aynı zamanda uzman kişi para kazanamazken bu tekniği uygulayan usta kazanır.
Büyükce bir kavanoz. Temiz olsun.
Kavanoza bir fincan un koyun, Bir fincan da (klorsuz) su koyun, temiz bir kaşıkla iyice karıştırın.
Kavanozun ağzını bir bez ile örtüp oda sıcaklığında bir yerde bekletin.
24 saat sonra aynı miktar un ve aynı miktar su ile besleyin, yine karıştırın.
Bu işleme en az 5 gün devam edin. Mümkünse 10 gün devam edin. Mayanız önce boncuklanacak, sonra süngerleşecekmiş.
Önemli not:
- Büyükce bir kavanoz kullanın, çünkü son günlerde mayanın hacmi çok artıyormuş, taşabilirmiş.
- Organik un bulabilirseniz daha iyi olurmuş.
- Ekmek yaparken de, bir kilo una yarım kilo yaş mayanızdan kullanmanız gerekiyormuş.
- Tarifi bu işi devamlı yapan bir arkadaşımızdan aldık.
Yer İmleri