Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Vade boyunca ve sonunda durumunuz bu sekilde olacak, tercih size kalmis.

Alıntı Originally Posted by msconfig Yazıyı Oku
    Merhaba, son 4-5 gündür konuyu takipteyim, çok değerli bilgiler edindim. Paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Uzun vadeli (vade sonuna kadar bekleyerek) eurobond yatırımı yapmayı düşünüyorum. Forumdan da edindiğim bilgiler ve vakıfbankın sitesinde yaptığım araştırmalar sonucu üç eurobond arasında kararsız kaldım.

US900123AL40: 15.01.2030 getirisi %8,80 , kupon ödemesi en yüksek
    US900123CT57: 26.04.2029 getirisi %8,89 , kupon ödemesi 2.
    US900123CY43: 13.03.2030 getirisi %8,46 , kupon ödemesi 3.

Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Vade boyunca ve sonunda durumunuz bu sekilde olacak, tercih size kalmis.

US900123CY43 getirisi yüzde olarak en düşükken nasıl net getiride daha fazla olabiliyor?

Vade sonunu beklemeyi hedefleyen biri için net getiri haricinde dikkate alınması gereken başka bir faktör var mı?

3. Burda CY43 icin atladiginiz detay, kirli fiyatinin iskontolu olmasi sebebiyle (100X nominale bakarak kiyaslayiniz) vade sonunda ana para geri odemesinin ciddi bir arti yazmasidir.

Elinizde 10bin USD varmis gibi bu tabloyu hazirladim, o 10bin USD size:
    CY43 icin 12,000 nominal
    CT57 icin 10,000 nominal
    AL40 icin 8,000 nominal alabiliyor, hepsi kirli fiyat farklliligi yuzunden.
    (aslinda sizden alinacak NET USD alis tutari altinda listelendi)

Alıntı Originally Posted by msconfig Yazıyı Oku
    US900123CY43 getirisi yüzde olarak en düşükken nasıl net getiride daha fazla olabiliyor?

Vade sonunu beklemeyi hedefleyen biri için net getiri haricinde dikkate alınması gereken başka bir faktör var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by msconfig Yazıyı Oku

Toplam portföy miktarınıza göre vergi açısından seçiminiz önemli olabilir.
    Eğer hangisini seçerseniz seçin alacağınız kupon faizleri nedeniyle beyanname sınırı altında ya da üstünde kalıyorsanız yani paranız küçükse ya da büyükse yine önemli değil, ama seçiminize göre beyannameye girme durumunuz varsa yani orta büyüklükte portföy varsa o zaman vergi ödememek için düşük kupon getirili olanı tercih edersiniz, anapara kazancına vergi yok çünkü.
    Karmaşık olmamıştır umarım.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Toplam portföy miktarınıza göre vergi açısından seçiminiz önemli olabilir.
    Eğer hangisini seçerseniz seçin alacağınız kupon faizleri nedeniyle beyanname sınırı altında ya da üstünde kalıyorsanız yani paranız küçükse ya da büyükse yine önemli değil, ama seçiminize göre beyannameye girme durumunuz varsa yani orta büyüklükte portföy varsa o zaman vergi ödememek için düşük kupon getirili olanı tercih edersiniz, anapara kazancına vergi yok çünkü.
    Karmaşık olmamıştır umarım.
    Sevgili pilavlı,

%100 emin olmamakla birlikte,

Yıllık beyan sınırını aşıyorsanız Eurobond itfa geliri vergiye tabi diye biliyorum. Eurobond itfa tarihinden önce satış işleminden kâr elde ederseniz yine vergiye tabidir diye biliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by kıyıköy Yazıyı Oku

Yıllık beyan sınırını aşıyorsanız Eurobond itfa geliri vergiye tabi diye biliyorum. Eurobond itfa tarihinden önce satış işleminden kâr elde ederseniz yine vergiye tabidir diye biliyorum.
    %99 doğru.
    kupon+itfa geliri beraber beyan sınırına tabidir.
    syg
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

7.  Alıntı Originally Posted by kıyıköy Yazıyı Oku
    Sevgili pilavlı,

%100 emin olmamakla birlikte,

İtfaya kadar beklerseniz kur farkından oluşacak kazancınıza vergi yok, dolar bazında kazancınız olursa onun vergisi olur, yani alırken fiyatı 1000 dolar altındaki eurobondları alanlara itfada vergi çıkabilir kuponlarla beraber o yıl beyanname sınırını aşarlarsa. 1000 dolar ve üstü fiyatla eurobond alırsanız itfada anaparadan dolar olarak zarar edeceğiniz için vergi çıkmaz, vergi açısından sadece kuponlarla ilgilenmeniz gerekir.

Benim notlarıma göre bu şekilde. Daha hiçbir eurobondumun itfası gelmedi, yanlışım varsa lütfen düzeltin.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    İtfaya kadar beklerseniz kur farkından oluşacak kazancınıza vergi yok, dolar bazında kazancınız olursa onun vergisi olur, yani alırken fiyatı 1000 dolar altındaki eurobondları alanlara itfada vergi çıkabilir kuponlarla beraber o yıl beyanname sınırını aşarlarsa. 1000 dolar ve üstü fiyatla eurobond alırsanız itfada anaparadan dolar olarak zarar edeceğiniz için vergi çıkmaz, vergi açısından sadece kuponlarla ilgilenmeniz gerekir.

Benim notlarıma göre bu şekilde. Daha hiçbir eurobondumun itfası gelmedi, yanlışım varsa lütfen düzeltin.
    doğrudur sn pilavlı. tabi şu andaki kurallara göre, bunlar maç sırasında oyunun kurallarını değiştirmezlerse

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •