Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 229 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Kullandığım farklı bir sistemden geçen senenin flaş senetlerden olan karel grafiklerini, twıtter'dan paylaştım.

Sistemler için ideal olan, mümkün olduğu kadar çok enstrümanda başarılı şekilde çalışmasıdır. Ancak, bu oldukça zor olup, özellikle pay piyasasında algoritma ile işlem yapıyorsanız mutlaka derinlikli senetleri tercih etmelisiniz.

Vıop gibi çift taraflı işlem yapılan piyasalarda ise xu30, usd/try ve kısmen gldyvade benim tercih ettiğim ve algoritmaları (bunlar kısa vadeli farklı sistemler) çalıştırdığım enstrümanlardır. Derinlik ve kayma maliyeti açısından bu enstrümanlar idealdir.

Buradaki husus vıop ta karşı taraf büyük kurumların hft denilen tamamen hıza dayanan algoritmaları, bunlardan hızlı olabilmeniz mümkün değil...ancak sağlam bir stratejiyle bunlarla başa çıkabilirsiniz...o yüzden elle işlem yapmak bu piyasada mümkün değildir veya şöyle diyelim uzun vade sürdürmek imkansızdır...çünkü hiçbir bakımdan dayanamazsınız....
    Merhaba üstad.Viop ta yükseleceğini beklediğin senetin kontratını alıp beklesen para kazanılmazmı? Bu konuyu biraz açarmısınız.Slm.

Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    Merhaba üstad.Viop ta yükseleceğini beklediğin senetin kontratını alıp beklesen para kazanılmazmı? Bu konuyu biraz açarmısınız.Slm.
    Mrb, üstadım ben VIOP'ta altın, dolar ve xu30 endeks kontratlarında algoritma (robot) kullanarak işlemleri yapıyorum. Dayanağı spot piyasadaki senetler olan VIOP hisse tarafını ben tercih etmiyorum. Ancak tabiki bu tarafta da doğru bir strateji ile işlem yapabilirsiniz.

Yanlış gözlemlemiş olabilirim....anladığım kadarıyla VIOP tarafında bir tecrübeniz yok...bu piyasa kaldıraçlı işlem yaptığı için özellikle küçük yatırımcı az bir sermaye ile normal piyasada taşıyabileceğinden çok daha fazla miktarı VIOP'ta oynamanın cazibesine kapılıyor...ancak bu piyasada özellikle yabancı/büyük yatırımcılar algoritmalarla işlem yaptıkları için konu hakkında fazla tecrübesi olmayanları kolaylıkla bertaraf edebiliyor...

Benim naçizane görüşüm; öncelikle bu piyasayla ilgili tüm bilgileri, nasıl işler, vade nedir, teminat tamamlama vb. birçok hususu öğrendikten sonra bir strateji geliştirmeniz (al/tut dan ziyade), bütün gününüzü ekran başında geçiremeyeceğiniz için strateji (sizin yerinize işlem yapacak algoritma) ve emin olduktan sonra çok küçük kontrat adediyle işlem yapmaya başlamanızdır...yoksa kaldıraçlı piyasada sermaye büyük oranda erir..(vade konusunu biraz araştırın.. vıop/hisse işlemleri için, her ay kapanan vadeler, alıp tutmaya uygun mu size göre mesela) ...

Benim VIOP piyasasında gözlemim ve tecrübem; deneyimli, sistemi olmayan veya sistemi olup ta duygularıyla hareket eden hiç kimsenin para kazanamadığı yönündedir. Slm.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •