Sayfa 658/958 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon
Arama sonucu : 7658 madde; 5,257 - 5,264 arası.

Konu: AFYON Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,180
    Soruna şu şekilde cevap vereyim Afyon hissesi pazartesi günü kapa haber gonderırı ve salı gunu bölunecek dedımı salı gunu bölünür. Bölünme günü elınde varsa ruchan otomatık hesabına yatar!
    rüchan kabul etmeme durumun yok. Zaten 6 liralık kagıt 2.25 dusecek ruchan senın haklkkın ama şunu diyebilrisin
    BEN Bedelli sermaye arttırımına katılmayacam 1 lıradan 3 tl yatırmak ıstemıyorum. ozman bolunmenin takıbındekı 10 gun ıcersınde ruchan hakkını afyonr tahtasından satabilirsin.
    yani 1000 afyon hıssen 6000 tl ederken, sana 2.25 lıradan 1000 afyon hissesi, 1,25 lıradan 3000 afyonr hıssesı verecek bunları satmak veya +3000 tl yatırmak sana kalmış.Diyelimki afyonun bedellısıne katılmak ıstemıyorsun AFYONHR mutlaka 10 gun ıcınde satmalısın yoksa hepsi pfff olacak....
    genelde bedellı sermaye arttırımına katılanlar şu yapar 1000 eski hisseyi satar ruchanları elınde tutar ekstra para katmamış olur...

2. Diyelim ki 1000 hissem var kagit bolundu ruchanlar gozukuyor bana 1000 tl lazim ben 1000 tl lik afyon e satip 1000 ruchan alabiliyorum. Benim anladigim bu. Yalniz eski ve ruchanlarin birlesmesi 2 is gunu sonra olacak. Burada kafama Takilan zaten ikisi birlesince ayni fiyat ta olacaklar.o zaman yuksek fiyat olani satip dusuk fiyatta olani alirim.mantikli plan bu.her ikisi ayni fiyatta olursa 15 gun beklemek gerekir. Artik yas ilerledi vaktimuzde yok arastirmak icin bazi bilgileri burada tartisarak buluyoruz.hem sohbet hem bilgi amacli tartisiyoruz. Fikirlerimi yazdim .forumdan anladiklarim bunlar simdi pusuya yattik bekliyoruz artik av mi oluruz avci mi oluruz zaman gosterecek. Afyonun hisse olarak 15 yildir zaman zaman tasidim ve takibimde. Artik hareket etme zamani yaklasti gibime geliyor. Siz ne dersiniz.YTD

SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    Tabii ki aynısı olacak. Fakat 2015'te %3233'lük bir sermaye artırımı varmış. Formül değişmez.
    2015 ile şimdiki artırım arasında çok önemli bir fark var. Şirket 2015'te kayıtlı sermaye sisteminde olmadığı için rüçhanlar karşılığında alınan yeni paylar sürecin bitiminde işlem görememiş. tahta sahibi bu durumu bir güzel kullanmış. Yeni paylar iyi para ediyor ama satamıyorsunuz. Satılacak bir hâle geldiğinde de taban, taban, taban... Satamamış kimse belli bir noktaya kadar.
    Şirket şu anda kayıtlı sermaye sisteminde olduğu için süreç sonunda T+2'de yeni paylar eskiye dönüşecek sanırım. Dolayısıyla bu artırım kesinlikle 2015'le mukayese edilmemeli.
    Ben 2015'te Borsa'nın B'sini bile bilmeyen biriyim. Yazdıklarım araştırma sonuçlarıdır. Yatırım için kullanılamaz. Yazdıklarımda yanlış olan bir yön varsa belirtebilirsiniz. Fikirlerini paylaşmak isteyen olursa çok iyi olur.
    Burada t2 demistiniz tabloda 16 . Gun ben mi yanlis anliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by erolll Yazıyı Oku
    Burada t2 demistiniz tabloda 16 . Gun ben mi yanlis anliyorum.

16 değil, 17'si gözüküyor. 15. günün T+2'si 17'dir?

5.  Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    16 değil, 17'si gözüküyor. 15. günün T+2'si 17'dir?
    Tesekkurler.

6. 2015'te süreç başlar başlamaz tavan serileri başlamış. E'ler 4,25'ten 28 liraya kadar çıkmış. Yorumlara göre tahtacı vatandaşı bedelliye katılmaya zorlamış, bedelliyi cazip hâle getirmeye çalışmış. Tabii E'ler yükselirken rüçhanlar gerilemiş. Kaymaklı kadayıf yani! Fakat tahtacı KY'nin bilmediği bir şeyi biliyor. O da rüçhanların satılamayacağı gerçeği. Rüçhanlar, süreç bittikten 22 gün sonra kaydi paylara dönüştürülüyor.
    KY, hem E'lerim yükseldi hem de ucuza rüçhan aldım, onlardan da yeni lotlorım gelecek diye el ovuştururken tahtacı sinsi planını çoktan yapmış. Bu arada SPK, işlem bitene kadar (R'ler E'ye dönüştürülünceye kadar.) hisseyi brüt takasa sokmuş.
    22 gün sonunda R'ler E'ye dönüşmüş. Dönüşür dönüşmez taban serileri başlamış.

O dönemde %3300 gibi bir artırım yapılmış. Önümüzdeki artırım hiçbir bakımdan 2015'e benzemiyor.
    Nasıl bir süreç olacağı tamamen tahtacının çıkarlarına ve buna dayalı planlarına bağlı olacaktır.
    Kimse düşüncesini açıklamadığı için burada artık pek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum. Herkese iyi şanslar diliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    2015'te süreç başlar başlamaz tavan serileri başlamış. E'ler 4,25'ten 28 liraya kadar çıkmış. Yorumlara göre tahtacı vatandaşı bedelliye katılmaya zorlamış, bedelliyi cazip hâle getirmeye çalışmış. Tabii E'ler yükselirken rüçhanlar gerilemiş. Kaymaklı kadayıf yani! Fakat tahtacı KY'nin bilmediği bir şeyi biliyor. O da rüçhanların satılamayacağı gerçeği. Rüçhanlar, süreç bittikten 22 gün sonra kaydi paylara dönüştürülüyor.
    KY, hem E'lerim yükseldi hem de ucuza rüçhan aldım, onlardan da yeni lotlorım gelecek diye el ovuştururken tahtacı sinsi planını çoktan yapmış. Bu arada SPK, işlem bitene kadar (R'ler E'ye dönüştürülünceye kadar.) hisseyi brüt takasa sokmuş.
    22 gün sonunda R'ler E'ye dönüşmüş. Dönüşür dönüşmez taban serileri başlamış.

O dönemde %3300 gibi bir artırım yapılmış. Önümüzdeki artırım hiçbir bakımdan 2015'e benzemiyor.
    Nasıl bir süreç olacağı tamamen tahtacının çıkarlarına ve buna dayalı planlarına bağlı olacaktır.
    Kimse düşüncesini açıklamadığı için burada artık pek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum. Herkese iyi şanslar diliyorum.
    Bedelliye katilan biri olarak yanlis bilgi toplamissiniz.

Sayfa 658/958 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •