Reis hoşgeldin.
Ekmek olarak değil de, Makarna ile ilgili video paylaşmıştım.
İtalyanın en büyük Makarna üretici firmalarından biri. Karantina süresince, karantina olmayan aylara göre Makarna tüketümi %40 yakın artmış. Un makarna stokları da %70 azalmış. Sebebi de şu. Daha kolay çabuk yapılabilir ve hazır kolay ulaşılabilitir bir yemek olması. Restoran kafe lokantalar kapalı olunca insanlar evünde kolay ve yapılabilir olduğu için Makarna tüketimi %40 yakın artmış. Fransa ve Almanya da makarnayı karneye bağlamışlar.
Bizim ülkemizde makarna ve un tüketimi ile ilgili bi çalışma bulamadım. Lakin öngörüm
Perakende Un satışları 2 , 2.5 kat artmış, Lokantalar restoran kafelerde tüketilen genel ekmeği insanlar, oralar kapalı olduğu tüketemediği için, perakende bireysel olarak marketlerden alarak ya da fırından ekmek ve ya pizza alarak eşitledi. Ülkede total un makarna irmik unu kek unu vs tahminim total un tüketim artışı hesaplamam mart ayı için %10 artış gibi.. Nisan da sokak yasaklarından sebep %20-30 olabilir.
Dediğim gibi restoran kafe lokantaların kapalı olmasından sebep, tüketimde büyük artış makarna ve pizza da. Kolay yapılabilir, kolay ulaşılabilir olması.Kişi başı Ekmek tüketimi artışı maksimum %10 civarıdır tahminim
Yer İmleri