Originally Posted by
temelreisim
Evet tavan olmuþ.
Cuma 5.30 dan bile alan þu an zararda deðil.
En nefret ettiðim þey. Malýný satmýþtýr ya da treni kaçýrmýþtýr, mal çakýyolar yok mal yýðdýlar gaz caz cuz. 1 kaç kiþiye yazmýþlardý bunu gördüm geçen hafta.. tahtada adamlar þu an hakkýný veriyo. Aðalar coniyler, Alýcýyýz demiþler iþte , alan alýr satan satar. Herkesin paþa gönlü...
Lütfen bu tip gereksiz muhabbetler dönmesin bi daha. Hee ben de aðladým çýkmýyor diye lakin ben hakkým olaný istedim, lütuf deðil, bana 1 tavan borçlarý daha var. Epeydir taþýyorum, hamallýðýný yaptým. O kadar ayak oyunu döndü sabýrla bekledim. Sonra bakýcam. Coniylere satarým ya da satmam...
--///
Senin yazdýðýna gelirsek kardeþim. Evet traktör de olabilir.
Soran olabilir. Bu kadar þeyi nerden biliyon diye. Trabzon limaný borsata gireceði zaman bizim uþaklara sordurmuþtum ne limaný orda para var mý diye. Bana demiþlerdi, aga oraya habire Rusyadan Ukraynadan buðday gemileri geliyo diye. Vayy be demiþtim, biz bitmiþiz aga. Ülke bitmiþ. Buðdayýmýz yok buðdayýmýzý bile Rusyadan Ukraynadan alýyoruz diye. Meðersem iþ öyle deðilmiþ. Dünyada en büyük Un teknolojisi bizdeymiþ en çok ihracatý biz yapýyormuþuz. O yüzden buðday ithal ediyormuþuz. Misal biz 85 milyon vatandaþýmýz artý 5 milyon Suriyeli Afgan için 100 birim un için 100 birim buðday lazým, biz bunu ülkemizde üretebiliyoruz. Biz 900 birim buðday ithal edip 900 birim Un u ihraç ediyoruz. Arada ki kazanç ülkemizin bu tip Un þirketlerinün oluyor.
Þimdi bu virüs salgýný ile Un buðday daha çok kýymete binip talep daha da arttýðý için, biz bu 2 sene buðdayý ülkemizde bol bol hasat edebilirsek; dünyada ki Un tekelini tamamen ülkemiz lehine çevirebilirz. Tek sýkýntý sayý olarak reçber sayýmýzý arttýrmak ve bu vatandaþýmýzý virüsten saðlýk olarak koruyabilmek.. çoðunun traktörü diðer hasat balya makinesi var zaten. Sahaya sað salim sürebilmek önemli..
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri