Sayfa 888/996 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VI

1.  Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    Sn. tinaz... imf leş kargasıdır. yolsuz ülkelere nasıl kuruş vermemiş. imf daha önce türkiyeye para verdiğinde bu ülkede yolsuzluğun en alası vardı. adamlar daha geçen yıl darbe ile yönetilen mısıra 12 milyar dolar kredi açtılar. herşeyi söyleyin ama İMF denen sömürgecileri sanki çok düzgün bir kurummuş gibi nitelemeyin lütfen..
    geçmiş dönemdeki yolsuzlukları bir inceleyin bu dönemdekiler fındık fıstık parası kalır, doğru söze ne denir..?

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Italyaya ~ 46 milyon turist geliyormuş, 21 milyon tane salağı bekliyorlarsa çok iyi!

Corona garantili Italya, Ispanya, Fransa turu belki kapmam diyenlere, Almanya opsiyonlu.
    Abi o salaklardan biri ben olmak istiyorum. Buradan daha riskli değildir. Sonuçta adamlar önce direnselerde sonunda karantina ilan ettiler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Genel olarak herhangi bir ülkeye özel değil herhangi bir gelişen ülke için konuşacak olursak:

1-Sermaye kontrolleri (kademeli olarak artacak şekilde)
    2-Servet vergisi

1 ve 2 ayrı ayrı ya da birlikte uygulanabilir. Zamanlamasına politikacılar ve bürokratlar karar verir.

En son örneğini takip ettiğim kadarıyla Nijerya'da görmüştüm.

Sermaye uşakları ve hizmetçileri servet vergisi çıkarırmı,çıkarabilirlermi ...

Diyelimki çıkardılar...bizden olanlar,olmayanlar ...böyle bir adaletsiz partizanca uygulama yaparlarmı yaparlar gibi ne dersiniz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,171
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bu altın ne olacak böyle..
    Ons 1900 dolara doğru gidiyor yine...1900 olduğunda dolar düşüktü gr 100 cıvarıydı,şimdi gr 380...Dolar+ons yükselişi roketliyor...80 yıllarında ons altın 150 dolardan 850 dolara vurmuştu,1900 bile onun yanında yavru kalır,altının kelepir yılları 1977-98-2001 yılları,resmen teneke fiatıydı,o zamanın şartlarında 1 teneke altın alınma imkanı vardı orta ölçekli geliri olanlar açısından,şimdi 1 teneke altın seni zenginler klübüne sokuyor...eskiden mide hapları vardı alüminyumdan boyuda yarım karışa yakındı,ata liralar içine rahat sığıyordu,70 yıllarında ve 99 yıllarında içini doldurmak hoşuma gidiyordu,galiba 30 adet alıyordu,15-20 tane vardı bende 20x30=150 adet yapar...çeyrekler ufak diye yanından geçmezdim,benimki 5'lik,Osmanlı,Ata liraydı haşır neşir olduğum,tahmini 5 kg vardı hepsi,ama ne yaptık gr 26-30-40-100 çoğunu bozdurduk,zamanında gr olarak 5-8 tl olması lazım fiatı,bana bu fiatlar çok yüksek geldiğinden ütülemiştim...şimdi ise Ata lira,Osmanlı 2.500-5'lik 12000 ,gerçi inşaatlarımda var,ama sarı lira gibi değiller...92 yılında ilk borsaya girdim,borsa+dolar arasında gezindim,90 yılları başından yaşı büyük olanlar bilir,Rus krizinde dolar 4-5 tl arasıydı,94 krizinde dolar 40 tl olmuştu,yani 10 misli,ekonomik kararlar sonucu 20 tl'ye kadar inmişti,94 krizi öncesi inşaat sektörüne el atmıştım,krizde demir,çimento tavan yapmıştı,bende durdurma kararı aldım mecburi,70 tl olan demir 140 olmuştu,2 misli artan maliyetlerde sürdürme imkanım yoktu,o zaman altınlara dokunmadım,sadece yeşil dolarlarlan idare ettik...sene oldu 2003 emekli olduk,bıraktığımız yerden devam ettik+borsa,borsaya 2004 senesinde ağırlık verdim,öncekiler azınlıktaydı,bayağıda kaldırdık,10 tl FB arzı,çıktı fiatı 100 üstüne,GS haricinde hepsinden kaldırdım+diğer hisseler...neyse konumuz altın olduğundan bende altın mazimi paylaştım.

Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    Sn. tinaz... imf leş kargasıdır. yolsuz ülkelere nasıl kuruş vermemiş. imf daha önce türkiyeye para verdiğinde bu ülkede yolsuzluğun en alası vardı. adamlar daha geçen yıl darbe ile yönetilen mısıra 12 milyar dolar kredi açtılar. herşeyi söyleyin ama İMF denen sömürgecileri sanki çok düzgün bir kurummuş gibi nitelemeyin lütfen..
    Şu cümle daha doğru olabilir. İmf verdiği parayı son kuruşuna kadar takip eder. Bu özellikle politikacıların istedikleri gibi hareket etmesini engeller.

Daha önemlisi bizim neden bu paraya ihtiyaç duyduğumuzdur.
    Şu anda devletin çıkardığı tl cinsinden tahvillerde yabancı payı oldukça düşük. Halk tasarruf edemiyorsa bu tahvilleri kime satacaksınız.
    Dolar kısmına gelince cdsler yüksek şu anda eurobond getirisi %7 civarında seyrediyor. Ucuza borçlanamıyorsunuz.
    Bu problemi siz nasıl çözersiniz

O egeli ben değilim

Son Cds rakamımızı bilen varmı acaba ?

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    10 lira verdik ya daha ne verecez !!!!
    Şaka bir yana soylediginiz seyi yuzde kac ihtimal olarak goruyorsunuz acaba...
    Servet vergisi cikartirlarsa kistasi ne olur.
    Benim 5 milyon liram var diyelim benden mesela paranin 5%'sini aldi.
    Bir baskasinin 5 milyon degerinde bir evi var evin 5%'ini mi alacak....

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Sermaye uşakları ve hizmetçileri servet vergisi çıkarırmı,çıkarabilirlermi ...

Diyelimki çıkardılar...bizden olanlar,olmayanlar ...böyle bir adaletsiz partizanca uygulama yaparlarmı yaparlar gibi ne dersiniz...

Genel dünyadaki uygulamalarını konuşacak olursak (ülke bağımsız) ilk aşamada paraya değil gayrinakti varlıklara vergi koyuyorlar.

Bireyler için örneğin gayrimenkuller , otomobiller v.b.(belirli bir oranı )

Şirketler için de net aktif vergisi uygulanabiliyor. Örneğin şirketinizin aktifinde bilançoda ne kadar varlık kayıtlı ise bu değer üzerinden bir vergi ödüyorsunuz. 1994 yılında Türkiye'de Tansu Çiller hükümeti tarafından %2.5 olarak uygulanmıştı diye hatırlıyorum.

Bu kanalla elde edilen miktar yeterli gelmez ise parasal varlıklar için de çeşitli vergiler sözkonusu olabiliyor. Ama bu ilk aşamada olmuyor genelde.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Abi o salaklardan biri ben olmak istiyorum. Buradan daha riskli değildir. Sonuçta adamlar önce direnselerde sonunda karantina ilan ettiler.

Ben sizi tutmayayım, hayırlı yolculuklar.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 888/996 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •