Selamlar. @Dandanakan hocam çizmiş ama... Ben de alternatif bir bakış açısı getireyim.
İdeal' de veriler güncellenince yeniden bakarız kendi habitatımızda. Şimdilik görüntü şöyle:
#DGKLB, KO, Gün.
@Dandanakan hocamdan farklı olarak ben biri birine paralel iki kanaldan ziyade, genişleyen bir üçgen içinde hareket edeceğini öngörüyorum bu kağıdın.
Nedeni de şu;
Gerilerde de yazmıştım. Kanal bandı dediğimiz şeyleri oluşturanın bir gösterge desteği veya direnci olduğunu düşünüyorum.
Aksini görmediğim sürece de bu senedin günlükte IM Kijunsen' e paralel bir alt bant oluşturduğu/oluşturacağı şeklinde kanaatim.
Hal böyle olunca... "Kanal alt bandı diye işaretlediğim şey şimdilik hayali.
Gelelim olası senaryomuza...:
1 ve 2 diye işaretlediğim oklar... Birincisi IM Chikou span, ikincisi de fiyat için yaklaşık aynı seviyede direnç...
1.58-1.59 TL diyebiliriz sanırım.
3 numaralı ok ise zaman içerisinde her ikisinin fiyatı aşağı yönlü sıkıştıracağı eğimi gösteriyor.
Daha anlaşılır dille: Hafta sonun dek sert bir tepki verebilirse 1.65 TL,
zamana kalırsa işi, kanal alt bandına doğru sıkıştıran bir aşağı yönlü eğim olacak(Şimdiki değeri 1.37 gibi).
Yani 7 güne kadar 28 kr lik bir aralıkta hareket bekleyebiliriz.
Peki sonra? Fiyat Kumo bulutuna girer, IM Chikou span da Kijunsen' i kırmış olursa...
1.81 e doğru bir atak görürüz. Değilse kanal alt bandı kırılır 1.2x lere doğru bir gevşeme görürüz.
"Sadede gel!" diyorsan. 1.37 üzerinde kaldığı sürece sıkıntı yok, "oyna devam"!
Diye düşünüyorum ben...

Yer İmleri