Bu durumda %15-16 üzerinde fiyatlanýyor.Gümüþ fiyatlarýyla birebir korelasyon göremedim.2012 yýlýnda 1 Mart ve 5 Mayýs arasýnda fiyatý yarý yarýya düþmüþ,XAG/USD fiyatlarýnda ise sadece %12-13 bir düþme var.Bunu açýklayabilecekolan var mý ?
Youtube'a bir tanýtým videosu koymuþlar ,orada fiziksel gümüþ aldýðýnýzý ve QNB'de sakladýðýnýzý düþünün ve biz de yýllýk 0,47 yönetim gideri keselim demeye getirmiþler ama grafik kafamý karýþtýrdý.Ayrýca bugünkü gr.gümüþ hareketlerini 6.55 ile çarptýðýmýzda rakamlar arasýnda ciddi fark var.
ÞÝmdi bütün sayfalarý okuduðumda anladýðým benim de Finansýn elinde lot kalmadýðý için gereksiz þiþik fiyata aldýðým gibi bir yoruma vardým.Bu sanýrým ons %15 yukarý yaptýðýnda ancak ayný fiyata gelir,tabii Finansýn hala gümüþleri almadýðýný ve elinde olmadýðýný varsayarsak.Demem o ki,bir an evvel aldýðýmý satmam doðru gibi gözüküyor,çünkü 1-2 güne mal gelir ve aktif fiyata yakýn bir yere düþer.
Ne dersiniz ?
Elbette.Borsaya ilk bulaþtýðýmda tek seanslý günlerdi,aracý kurumlardan kaðýt basýlýr ve sonuçlar daðýtýlýrdý.Sonra teleteks hayatýmýza girdi.11 yýllýk birikimim bir tahtanýn kapanmasýyla sýfýr oldu.Yani elbette...Ancak bugün bu fonu görerek atladým,eylülde 125'ten aldýðým tüpraþlarý 84'ten satarak.Bir kýsým gümüþüm de TFX'te var.Ve rakamlarý anlayamadýðým için sormuþtum.Baþtan aþaðý 28 sayfayý okuyunca anladým ki aktif deðer ve benim aldýðým rakam arasýnda bir 5 kg kazýk yemiþim.O nedenle bu fonun gediklilerine bir danýþayým dedim,Finansbank tekrar gümüþ talep eder ve gelirse bu rakam aþaðý gelir.26'20'den aldýðým anda 26'11 oldu zaten,böyle bir kademe atlamaya ilk kez þahit oluyorum.Aksaray lunaparktaki kaðýt oyunu gibi.Bana yarýn eðer bu fiyatlara yakýn bir yer bulursam satmayý önerir misiniz,çünkü %15 yukarýdan almýþým aktif deðerden.Zaten borsada yaptýðým hisse senedi iþlemlerinden 3 yýlda param1/3 'e indi,biir de buradan tokat yemeyeyim.
Kafa karýþýklýðý olmasýn önceden de bu þekilde yukarý fiyatlama olmuþtu... fon üretip satýþ yapýyor finans
Oðlun güder,hatun saðarsa koyun olur...Türk atasözü
Bendeki kýsmet,dün bozdugum kaðýt %3,5 yukarýda,bu da bir o kadar aþaðýda.Þimdiden %7 icerideyim.
Yer Ýmleri