Her sene yeryüzünde 500.000 insan gripten õlüyor. Şu an corona da sayı sanırım 150.000 ve 4 ay bitti gibi.. 3x daha çarpabiliriz. Bu önlem almayacağız değil tabiki. Zaten en güzel önlemi senin vücud biliyor sadece ona biraz yardım edeceksin..
Her sene yeryüzünde 500.000 insan gripten õlüyor. Şu an corona da sayı sanırım 150.000 ve 4 ay bitti gibi.. 3x daha çarpabiliriz. Bu önlem almayacağız değil tabiki. Zaten en güzel önlemi senin vücud biliyor sadece ona biraz yardım edeceksin..
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
118,100 geçilebilecek mi acaba.
ekranda 3 lü tepe olmak üzere.
Psikolojik YAS süreci
nisan vade endeks kontratına bakıyorum.. 450 bin civarı açık poz var.. 450 bin long vs 450 bin short..yükseleceğini düşünenler vs düşeceğini düşünenler.. elbette bu pozların bir strateji gereği açılanları da var ki orada niyet belli olmaz ilk bakışta.. neyse..
A hissesi almışsındır çok düşer, B hissesi almışsındır çok yükselir.. 30 tane böyle hisse var.. bazıları yukselecek bazıları düşecek ortalamada endeksin değişimi ortaya çıkacak.. temel matematik.. endeks düşerken senin aldığın hisse arşa bile çıkabilir.. ama bir şey ifade etmez.. burada piyasayı konuşuyoruz.. ve piyasa yükselebilir veya düşebilir..iddialı konuşan yok.. bir kaç kişi dışında diyelim.. margin call olan bir piyasada bir günde bile iflas edebilirsin.. bekleyemezsin hisse mantığında olduğu gibi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Önemli olan para kazanmak 1 veya 2 adet ile başaramıyorsan hiç başaramazsın. Para kazanabilmek amaç...
Psikolojik YAS süreci
PGSUS da KAP açıklması takip edeceğim.
Mehmet Nane bi 10bin lot daha alım demesi lazım normalde.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri