Sayfa 341/1020 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon
Arama sonucu : 8154 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: Tek başıma

Bu arada ben buraya link atayım diye internette gezinirken gözüme bir haber ilişti: "Ebru Şallı'nın oğlu vefat etti. Ebru Şallı'nın 8 yaşındaki oğlu Pars Tan lenfoma tedavisi gördüğü hastanede vefat etti."... Allah rahmet eylesin, mekanı cennettir Pars yavrumuzun. Ebru Şallı'ya güzel bir sabır diliyorum. Altüst oldum şu an, bir insan bir baba olarak.

Şöhretlerin bize ışıltılı görünen hayatları belki de bir yanılsamadır. Onları hep mutlu zannederiz. Oysa acı hepimize uğrar, kim olduğumuzu öğrenmek için.

Şu an kızım gibi geldi bana Ebru Şallı, umarım yanında aklı başında insanlar vardır. Şimdi onun yanında olup ona "ölümü öldüren" Yasin suresinin son sayfasının anlamını vermek isterdim. (Bununla ilgili bir anımı sonra anlatırım.)

Ahmet Haşim: "Hüznü anlamayan nesle aşina değiliz." Aslan Tlebzu, "Kafa Chikh":

https://www.youtube.com/watch?v=4zPvfzcFOgA

Şiirim, beğeninize...

ALKIŞ

Hoşnutsuzsun günlerden
    Oysa acı kimliğimizi sormak için gelir
    Her gece kapımıza

Karamsarsın sabaha
    Oysa umut acımızı almak için tıklar
    Her sabah penceremizi

Alnın açık yüzün ak değil mi
    Aç kapını pencereni
    Karışsın birbirine acı ve umut
    Daha sert alkışla hayatı

Alıntı Originally Posted by TEK Yazıyı Oku
    Şu an kızım gibi geldi bana Ebru Şallı, umarım yanında aklı başında insanlar vardır. Şimdi onun yanında olup ona "ölümü öldüren" Yasin suresinin son sayfasının anlamını vermek isterdim. (Bununla ilgili bir anımı sonra anlatırım.)
    Arkadaşla caddede yürürken bir apartman altında taziye çadırı kurulduğunu gördük. Arkadaş, "Şuraya biraz oturalım." dedi. Kalabalığa selam verip çadıra girdik, bize hemen birer sandalye getirdiler. Kalabalıktaki herkes "Hoşgeldiniz!" dedi bize. Zor günlerinde yanlarında olanları sahipleniyor insanlar. Arkadaş, "Bir Kur'an-ı Kerim okuyabilir miyim?" dedi kalabalığa. Cenaze sahibi olduğu yüzündeki kederden anlaşılan yetmiş yaşlarındaki biri, "Hay hay, tabii ki, buyrun!" dedi arkadaşa. Arkadaş Yasin suresinin son yedi ayetini okudu, okuduktan sonra anlamını verdi. Ben kalabalıktaki çoğu kişinin gözyaşının çenesine aktığını gördüm. Ağlayanlar muhtemelen vefat edenin yakınlarıydı ve o ayetler onlara ölüm karşısında müthiş bir teselli vermişti... Yetmiş yaşlarındaki cenaze sahibinin arkadaşa dönerek, "Yasin suresi bunu mu anlatıyordu ya?" dediğini hatırlıyorum...

Geçen hafta üst üste hatalar yaptığım için birkaç gün piyasayı izlemekle yetineceğim. BİST 100'ün 99 bin üstünde kapanışlarını gözleyeceğim: https://invst.ly/qhzbl

Sayfa 341/1020 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •