Sayfa 852/1003 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    TREND'in de keyfi yerindeymis.

Yildiz eskiden VIX'i, CDSleri verirdi. Onlar da kalmadi. Herkesi yedi sey korkutup.
    Ortak bir ileri bir geri onlar da.
    Bugün İsrail ve Arabistan borsaları açık. Epey primliler bugün önemi varsa bunların.
    Gece Dow a bakarız asıl.

2.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Ortak Net holding devletemmi geçti. varlık fonundamı.? 2.3 haftada net holding.te %30 prim yapmış bu arada.
    Hayır geçmedi. Yalnız millet şunu keşfetti :
    Ucmayan havayolları ralli yaptı
    Ona yemek üreten firma tavan serisi yaptı
    Şimdi de kapalı olan turizm kağıtlarına saldırmaya başladılar. Nthol otel ve turizm ağırlıklı.
    Bizim kağıtlar da yakında zarar etmeye başlarsa bizde de ralli başlar gibi.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Sayın TH. merhabalar. DOW da ikili dip bekliyor musun ? (Pardon beklemiyorsun.) 22.000 ler veya 18 hatta 14 binleri öngörenler var. Sıkı ekonomistler bunlar da ha. Biri jim bunlardan. Piyasalar henüz dip yapmadı deyip duruyor. Yeteri kadar mal mı alamadı acaba. Yani tekrar piyasalar likitideye sıkışıp satışa geçer mi ? Yazılarınız da , dünyanın toplam borcuna hiç değinmemişsiniz !Bu basılan basılacak 8- 10 trilyon dolar nedir ki bu davasa borcun yanında. ABD mortgacelerde yine bir sıkıntı başlamış olabilir. Bakınız banka bilançoları iyi gelmedi. Mevcut likitide, bu öngörülemeyen corona krizinde üretemeyen ve tüketemeyen ekonomileri domino etkisi ile yıkmaz mı ?Baksanız biteceği yok. 2. dalgalardan, mutasyondan bahs ediliyor. Eskiden olsa Baltık kuruyük gemilerine vs. bakar anlardık. Paranın dolaşım hızı teorisini ilk defa duydum . Çok hoşuma gitti. Selamlar.

4. Özel bankalar için kredi düzenlemesi
    Hükümet tarafından uzunca bir süredir beklendiği kadar kredi vermedikleri için eleştirilen özel bankalar için düzenleme getirildi. Yeni tanımlanan "Aktif Rasyosu" kararına göre özel bankalar yüzde 100 oranını tutturmak için topladıkları mevduata göre daha fazla kredi ya da Hazine'ye borç vermek zorunda kalacak. Bazı bankalar hali hazırda Aktif Rasyosu kuralına uyarken, bazılarının uymadığı öğrenildi. Kurala uymayanlara ise ceza kesilecek.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...arari-5756696/

Yukardaki alınan karar Halkbankı etkiler mi?
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

5. S.a. 8-10 gündür ereğlide kalıyordum, sabit bilgisayar yoktu, cepten şifre sıfırlanmış, ancak gelebildim.

Bakalım bu seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek, izin almak, iş yapmakta zulüm olmaya başladı. Bürokrasi bu anlamda abartılıyor. Yani tv lerde hemşirenin kızının doğum gününe pasta götüren polislere ben hiç rastlamadım. Yollarda zaten arac yok, belgelerde fotokopi dahi kabul etmiyorlar. Tüm bu güçlüklere rağmen çalışıyoruz.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    S.a. 8-10 gündür ereğlide kalıyordum, sabit bilgisayar yoktu, cepten şifre sıfırlanmış, ancak gelebildim.

Bakalım bu seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek, izin almak, iş yapmakta zulüm olmaya başladı. Bürokrasi bu anlamda abartılıyor. Yani tv lerde hemşirenin kızının doğum gününe pasta götüren polislere ben hiç rastlamadım. Yollarda zaten arac yok, belgelerde fotokopi dahi kabul etmiyorlar. Tüm bu güçlüklere rağmen çalışıyoruz.
    a.s KIZILDAĞ
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

7. Para piyasaları karışık, çözmenin yolları var: Çözmek için bir gün short bir gün long kalınmalı, bir gün dolar alıp onu savunmalı, diğer gün satıp düşecek diye kulislere katılmalı. Halkbank bir gün al bir gün satla olmaz. Onu en az 3 gün taşıyacaksın, başka senetler gidecek, sonra 5,37 direnci geçemeyip 5,17 desteğinde kapatacak, sonra sen satıp üç gün içinde değişmeyen bir şey olduğu göreceksin gibi değişik tarz yaklaşımlar insan vicuduna fayda getirecektir. Tüm bu pozisyon alma durumlarında fikirlerin çok güzel değişecektir.

Ama bir gerçek var ki, bu esnaf acilen iş başı yapmalı, diğer büyükler 2-3 ay kapansa da bir şey olmaz düzelir, tofaş 1 yıl hiç araba satmasın, inanın gram etkilenmez. Ama küçük esnafın durumu kesinlikle çok kötü.

Dün saat 10:00 gibi bir kanun çıkarıldı, içerideki demir çelik üreticilerini korumak için yurtdışına %5 vergi getirildi 3 ay süreli.

Yani bu tosyalı gibi yandaş kurumlar için yapıyorsan diğer işletmeler içinde daha fazlası yapılmalı.

Mart ayında İstanbulda toplanan veriler bir önceki aya göre 15 milyar tl azalmış. İstanbul bu anlamda ülkenin kalbi ve çok şeyi gösteriyor.

8. Borsalar %38 geri alımı yapmış, %50 için 103 bin civarı rakamlar lazım. Ama ky malda değil, çoğunlukla nakit izliyor. O halde 103 bin gelmemesi için bir neden yok.

Ky, bu korku ile senet almaz, o yüzden senetler düşecek diyen yazar ve çizerler ilgi ile takip edilecektir.

Teori de kriz var, uzun süreli kriz, pratikte yükselen bir borsa var. Teori ve pratik eşit değil. Eşit de kalmayacak gibi bir durum var.

Bir önceki ralli gibi bankalar yine ortada yok. Hele o vakıfbank da satılan yabancılar nedir öyle. Borsamız yerliye teslim ediliyor. Bence yerlide hakkını veriyor.

Sayfa 852/1003 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •