Sayfa 827/1230 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Tamam ben de gelecekteki fk’dan bahsediyorum işte.

2020 sonunda froto, tavhl bilançoları 2019’a göre sadece %17’lik daralma ile sıyrılabilecek mi?

Hatta tavhl 2021’de bile 2019 performansını geçebilecek mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bana da birçok hisse fiyatlaması anlamsız geliyor ancak şu nedenleri de gözden kaçırmamak lazım;
    1)döviz cinsinden birçok hisse ucuzladı
    2)faizler anlamsız derece düşük olduğu için para dözviz, altın ve borsadan başka gidecek adres bulamıyor
    3)yabancılar büyük oranda borsamızdan çıktıkları için meydan yerli speklere kaldı
    Bu aklıma gelen başlıca nedenler, bu nedenle anlamsız, gerçek dışı fiyatlamalar da oluyor. Öte yandan bu krize kasası para dolu, hatta döviz dolu olarak yakalanan şirketlerde yok değil. Bu paraları hem onları korurken hem de yeni yatırım fırsatları karşılarına çıkaracaktır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Gubre sektörü hakkında bilgi paylasiminda bulunabilecek arkadaşımız var mı acaba.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Arkadaşlar başlığı yazarak kirletmek istemiyorum. Elimizde 1972 yilina ait bir şirkete ait b grubu hamile yazılı 500 liralık senet var. Konu hakkında bilgisi olan varsa özelden de sorabilirim. Konu hakkında ne yapılabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by mf2hd Yazıyı Oku
    Arkadaşlar başlığı yazarak kirletmek istemiyorum. Elimizde 1972 yilina ait bir şirkete ait b grubu hamile yazılı 500 liralık senet var. Konu hakkında bilgisi olan varsa özelden de sorabilirim. Konu hakkında ne yapılabilir.

Sirket merkezine basvurmak gerekiyor..
    Bedelliler yanar.
    Bedelsizler verilir benim bildigim.
    Kaydi sisteme gecti diye biraz zorlanabilirsiniz..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by mf2hd Yazıyı Oku
    Gubre sektörü hakkında bilgi paylasiminda bulunabilecek arkadaşımız var mı acaba.

Gübre sektörünün ana girdileri ithal o nedenle ulaslararası hammadde fiyatları ve döviz kurundan karlılıklar ciddi dalgalanır. Ben yıllardır bu dalgalı durumdan dolayı o sektöre çok ısınamadım. Dönemsellik ve girdi ile ana ürün fiyatları takip edilerek karlar öngörülebilmeye çalışılır. Ancak gübre hisselerini alıp uzun zaman elde tutmam kendi adıma.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. İzninizle yeni dönemde yapmak istediğim portföyü yazmak ve görüşlerinizi almak isterim.

GARANTI 10,0% Garanti'de ileriki dönemlerde 2 sene içerisinde bir satış beklentim var. BBVA'nın ülkeden çıkacağını düşünüyorum.
    AKBANK 7,5%
    HALKB 7,5% ABD ile olan gerginlik azalacak ve HALK'ın değeri USD bazında yükselecek beklentisi.
    KOZAL 20,0% Altın getirisi. Hukuki süreç sona erecek. Orta-Uzun vadede şirketin satışı v.s. (kasada 4 milyar tl nakit)
    LOGO 10,0% Uzaktan çalışma, e-fatura, e-devlet gibi kavramlarla şirketlerin LOGO firmasına daha çok ihtiyacı var.
    TTKOM 7,5% Yeni dönemde (home office çalışma, Zoom, netflix v.s. nedenler) evde internet kullanımı artacak.
    TCELL 7,5% Krizden pek etkilenmeyecek. Bireysellik artacak. İnsanlar mobilde daha çok veri kullanacak.
    ULKER 7,5% Gıda (Yurtdışı şirketleri fabrikaları v.s. var, alanında çok güçlü, riski bir çok ülkeye yaymış, riski az)
    MGROS 7,5% Gıda (Sanal market üzerinden ciddi yapılandırdılar. Herkes adam çıkardı. Migros adam aldı)
    THYAO 7,5% Sn. Erdoğan'ın ismini geçirdiği tek firma. THY'na devlet sahip çıkacaktır.
    ASELSN 7,5% Savunma sanayi her zaman geçerli olacak.
    100,0%

Bunlar malum, göz önünde olan büyük şirketler. Bu şirketlerden, aynı sektörden olan birisini tutup diğerini çıkartabilirim. (TTKOM Tut, Tcell sat gibi), ya da fiyatlanmış olanları çıkarabilirim v.s.

Sizin yorumlarınızı merak etmekteyim.

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    GARANTI 10,0% Garanti'de ileriki dönemlerde 2 sene içerisinde bir satış beklentim var. BBVA'nın ülkeden çıkacağını düşünüyorum.
    BBVA satıp çıkar mı çıkmaz mı onu bilemem de... yabancının çıkıp kaçmak isteyeceği düşünülen hisseyi portfoye almanın mantığını anlayamadım... Tam tersi olsa, yabancının satın alıp girmeyi düşündüğü sektör/hisse yani, o mantıklı olurdu...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    İzninizle yeni dönemde yapmak istediğim portföyü yazmak ve görüşlerinizi almak isterim.

AKBANK 7,5%
    HALKB 7,5% ABD ile olan gerginlik azalacak ve HALK'ın değeri USD bazında yükselecek beklentisi.
    KOZAL 20,0% Altın getirisi. Hukuki süreç sona erecek. Orta-Uzun vadede şirketin satışı v.s. (kasada 4 milyar tl nakit)
    LOGO 10,0% Uzaktan çalışma, e-fatura, e-devlet gibi kavramlarla şirketlerin LOGO firmasına daha çok ihtiyacı var.
    TTKOM 7,5% Yeni dönemde (home office çalışma, Zoom, netflix v.s. nedenler) evde internet kullanımı artacak.
    TCELL 7,5% Krizden pek etkilenmeyecek. Bireysellik artacak. İnsanlar mobilde daha çok veri kullanacak.
    ULKER 7,5% Gıda (Yurtdışı şirketleri fabrikaları v.s. var, alanında çok güçlü, riski bir çok ülkeye yaymış, riski az)
    MGROS 7,5% Gıda (Sanal market üzerinden ciddi yapılandırdılar. Herkes adam çıkardı. Migros adam aldı)
    THYAO 7,5% Sn. Erdoğan'ın ismini geçirdiği tek firma. THY'na devlet sahip çıkacaktır.
    ASELSN 7,5% Savunma sanayi her zaman geçerli olacak.
    100,0%

Bunlar malum, göz önünde olan büyük şirketler. Bu şirketlerden, aynı sektörden olan birisini tutup diğerini çıkartabilirim. (TTKOM Tut, Tcell sat gibi), ya da fiyatlanmış olanları çıkarabilirim v.s.

Sizin yorumlarınızı merak etmekteyim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Listenizdeki bankaların hepsini mevcut siyasi iktidarın baskısı ve komisyon gelirlerine yapılan tırpanlama ve kime olursa olsun yeter ki kredi ver dayatması yüzünden eliyorum..
    Her ekonomik koşulda sürekli talep görmesi en muhtemel olan Gıda sektöründen ülker ve geleceğin parası altın olacağı beklentisinden Kozal ı öncelikli seçerdim..yalnız dediğiniz gibi yönetimi kim de nasıl devam edecek orası soru işareti..Migrosu ciddi seviyede borcu olduğundan tercih etmezdim..Bistte başka yazılım firmaları da var ama listenizde yer verdiğiniz logo da bilançosunda farklı bir durumu yoksa(incelemedim) mantıklı olabilir.

Sayfa 827/1230 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •