Originally Posted by
birborsaci
"Normalde ons ucarsa hissenin de uçması lazım şimdi bu şirket altın uretmiyormu?"
Yukarıda bir arkadaş bu soruyu sormuş, tamamen cahilliğimden soruyorum bu şirket altın mı üretiyor? Ne faaliyet raporunda ne internet sitesindeki faaliyetlerimiz kısmında altınla ilgili hiçbir şey göremedim. Bu şirket altın hariç diğer değerli madenleri çıkarıyor şeklinde anladım ben. Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur.
Bir de bilançosunda şirketin özkaynakları 2.877.309.000 TL (defter değeri hisse başı 7,41 TL) ancak konsolide halde özkaynakları 6.064.216.000 TL (defter değeri hisse başı 15,62 TL) Koza Anadolu Metal'in yani KOZAA'nın başka hangi şirkete ortaklığı var? Aslında defter değerinin baya aşağısında işlem görüyor gibi görünüyor. Yine şirketin kasasında hisse başına 12,14 TL nakit bulunuyor. Yani bugün şirketi kapatıyoruz deseler, nakiti ortaklara dağıtsalar, duran varlıklarla vs borçları kapatsalar, geriye maden ruhsatları vs bedaya geliyor. Yanılıyor muyum?
Şirketin kayyumda olması vs ayrı konu, 3 yıllık büyümeye bakıldığında çok da iyi yönetilmiş görünüyor.
Yer İmleri